آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۰۶۲۶۸
وزیر علوم در قم:

نسل جوان نمی‌خواهد تنها شنونده باشد و به دنبال بحث یک طرفه نیست

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: نسل جوان نمی‌خواهد تنها شنونده باشد بلکه علاقه‌مند به بحث دوطرفه و تعاملی است.

به گزارش گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، حسین سیمایی صراف وزیر علوم، تحقیقات و فناوری ظهر امروز در مراسم گرامیداشت روز وحدت حوزه و دانشگاه که در دانشگاه قم برگزار شد، اظهار کرد: فکر می‌کنم شخصیت اخلاقی متوازن موجب موفقیت علمای برجسته ما در بحث وحدت میان حوزه و دانشگاه شد؛ این بزرگان تحکمی نبودند، حضور در میان جوانان و مردم برای آنان رسالت بود و اقناع کردن را وظیفه خود می‌دانستند، اما الان می‌خواهیم کار خود را انجام دهیم و حقوقمان را به اصطلاح حلال کنیم.

وی افزود: این بزرگان گوش شنوا داشتند و برخوردشان یک طرفه نبود؛ نسل جوان نمی‌خواهد تنها شنونده باشد بلکه علاقه‌مند به بحث دوطرفه و تعاملی است؛ بزرگانی همچون شهید بهشتی و شهید مطهری سیرتشان این چنین بود و به همین دلیل مخاطبان بسیاری داشتند.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری کشورمان در ادامه تصریح کرد: نظریه وحدت حوزه و دانشگاه از جمله مسائل مهمی است که باید به آن پرداخته شود؛ شاید شبهاتی در خصوص ماهیت علم و معرفت در ابتدا باعث شده بود مساله وحدت حوزه و دانشگاه مورد نظر نباشد، اما امام خمینی (ره) در این زمینه با هوشمندی موضوع وحدت حوزه و دانشگاه را مطرح کردند و ثمره این ایده را به چشم دیده‌ایم.

وی ادامه داد: در همین رابطه در دهه ۶۰ شاهد حضور پرشور اساتید بزرگ علوم انسانی به قم بودیم و حوزه از نظریات علوم انسانی استفاده کرد، همچنین با توجه به شرایط جدید و نیاز‌هایی که ایجاد شد، حوزویان بسیاری با انگیزه تکمیل معارف و دانش به دنبال فراگیری علوم در دانشگاه‌ها رفتند.

سیمایی صراف خاطرنشان کرد: از آثار این حسن تعامل میان حوزه و دانشگاه، تألیفات گرانبهایی است که در طول این سال‌ها شکل گرفت و به علاقه‌مندان علم و معرفت عرضه شد.

وی با تاکید بر ضرورت علم و اخلاق برای تعامل با نسل امروزی، ادامه داد: بزرگانی که در بحث وحدت حوزه و دانشگاه موفق بودند، معلومات وسیعی داشتند و در علوم مختلف صاحب فکر و نظر بودند؛ در تحقیقات امروز مشخص شده کسانی که در موضوعات مختلف دارای فهم و دانش باشند، عملکرد بهتری در انجام کار خود خواهند داشت، بنابراین از جمله دلایل موفقیت بزرگان دینی ما فهم و دانش آنان در علوم مختلف بود.

مقام عالی وزارت در ادامه تاکید کرد: تاریخ ایران و اسلام نشان می‌دهد عالمان ما در علوم و معارف مختلف نظر داشتند و شخصیت‌هایی همچون علامه طباطبایی (ره) به معنای حقیقی ذوالفنون بودند؛ و‌ی اشاره کرد: شخصیت‌هایی همچون شهید بهشتی و شهید مطهری به مسئولیت اجتماعی خود عمل کردند و برای ما سرمایه اجتماعی به جای گذاشتند.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در پایان گفت: شخصیتی مانند امام موسی صدر خود را وقف خدمت به مردم لبنان کرد و الگو جامعه شد و یا سید حسن نصرالله حفظ تمامیت ارضی لبنان را دنبال کرد و خدمت به انسان‌ها بدون توجه به قوم و مذهب برای ایشان هدف بود، به همین دلیل در دل‌ها جای گرفت.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار