به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، حسن خدابنده سرپرست دبیرخانه شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر قزوین با بیان اینکه آمار دقیقی از مصرف مواد دانش آموزان وجود ندارد، اظهار کرد: اعتیاد به عنوان مادر تمام آسیب های اجتماعی، می تواند بنیان یک خانواده را ویران کند و اگر به این موضوع توجه کافی نداشته باشیم مشکلات و آسیب های بیشتر و جدی تری را در جامعه شاهد خواهیم بود.
وی ادامه داد: تمامی دستگاهها در موضوع مبارزه با دخانیات و مواد مخدر باید پای کار باشند تا با کمک و همراهی یکدیگر بتوانیم مسأله اعتیاد و آسیب های ناشی از این معزل اجتماعی را از مردم شهر به خصوص نوجوانان و جوانان دور کنیم.
خدابنده تصریح کرد: شورای هماهنگی مبارزه با موارد مخدر قزوین در زمینه پیشگیری از این مسأله، با ۱۱ دستگاه فرهنگی و پیشگیرانه همانند آموزش و وپرورش، دانشگاه علوم پزشکی، اداره کل تعاون، کارو رفاه اجتماعی و و همچنین اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی در ارتباط بوده و برنامه های مختلفی را برای این امر در نظر گرفته شده که به مرحله اجرا نیز رسیده است.
به گفته این مسئول، جشنواره جوان سالم با همکاری آموزش و پرورش همه ساله در این استان برگزار می شود و مسابقات نقاشی و طراحی با موضوع اعتیاد انجام و از دانش آموزان شرکت کننده نیز تقدیر به عمل می آید.
وی افزود: همچنین آموزش های پیشگیری از اعتیاد و توانمندسازی افراد مختلف جامعه در بین محلات شهرهای استان صورت می گیرد تا در بین خانواده ها، دانشگاه ها، مدارس و محیط های کار، این آگاه سازی صورت بگیرد اما با توجه به افزایش حجم مصرف دخانیات، اعتیاد و آسیب های اجتماعی در سطح شهر متاسفانه این اقدامات در سطح استان قزوین کافی نیست.
به گفته این مسئول، هر ساله طرح پاکسازی محیط های آموزشی قبل از آغاز سال تحصیلی انجام می شود و در سال جاری نیز با برنامه ریزی های صورت گرفته با فراجا و سایر دستگاه های اجرایی و فرهنگی استان این طرح اجرایی شد.
سرپرست دبیرخانه شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر قزوین با بیان اینکه رسانه ها و فضای مجازی در امر پیشگیری از اعتیاد می توانند در بین نسل جدید امروز بسیار تاثیرگذار عمل کنند، افزود: رسانه ها نیز با برنامه های مختلف در جهت آگاهی سازی و تنویر افکار عمومی در بین نوجوانان و دانش آموزان می توانند در امر پیشگیری از اعتیاد بسیار موثر عمل کنند که باید در این خصوص برنامه های بیشتری اجرایی شود.