به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، سازمان تامین اجتماعی اعلام کرد: در اجرای ماموریت و مسئولیتهای سازمان تامین اجتماعی براساس اسناد بالادستی مانند اصل ۲۹ قانون اساسی، ماده یک قانون تامین اجتماعی و نیز سیاستهای کلی تامین اجتماعی، توسعه پوشش بیمهای به همه اقشار جامعه از راهبردهای دارای اولویت این سازمان است.
در همین راستا زنان خانهدار و دختران، میتوانند با پرداخت حق بیمه مقرر از خدمات سازمان تامین اجتماعی بهرهمند شوند و به این ترتیب سوابق بیمهپردازی آنان در استفاده از خدمات بلندمدت سازمان لحاظ خواهد شد. همه بانوان میتوانند با مراجعه به سامانه خدمات غیرحضوری سازمان تامین اجتماعی یا صفحه اختصاصی زنان خانهدار و دختران سایت سازمان تامین اجتماعی به نشانی women.tamin.ir در این طرح ثبتنام و حقبیمه ماهانه را از طریق همین سامانه و یا موبایل اپلیکیشن «تامین من» در نشانی hamrah.tamin.ir، بدون نیاز به مراجعه حضوری پرداخت کنند.
براساس این گزارش، طرح بیمه زنان خانهدار و دختران این سازمان در قالب مقررات بیمه صاحبان حِرف و مشاغل آزاد و بهصورت خویشفرمایی تعریف و طراحی شده و زنان خانهدار و دختران در سنین بین ۱۸ تا ۵۰ سال میتوانند در این طرح ثبتنام و بیمهپردازی کنند. همچنین در صورتیکه بانوان و دختران با سن بیش از ۵۰ سال، معادل سالهای بیش از ۵۰ سال، سابقه بیمهپردازی قبلی داشته باشند هم میتواند در این طرح ثبتنام کنند.
پس از انتخاب درآمد یا دستمزد مبنای کسر حقبیمه در قالب مقررات و قوانین، بیمهپرداز میتواند به انتخاب خود یکی از سه نرخ ۱۲ یا ۱۴ یا ۱۸ درصد درآمد مبنای کسر حقبیمه را برای بیمهپردازی انتخاب کند. افرادی که نرخ ۱۲ درصد را انتخاب کنند از خدمات بلند مدت بازنشستگی و فوت بعد از بازنشستگی بهرهمند خواهند بود. افرادی که نرخ ۱۴ درصد را انتخاب کنند از خدمات بازنشستگی و فوت قبل و بعد از بازنشستگی بهرهمند میشوند و در نهایت افرادی که نرخ ۱۸ درصد را انتخاب میکنند از کاملترین بسته خدمات یعنی بازنشستگی، ازکارافتادگی و فوت قبل و بعد از بازنشستگی بهرهمند خواهند شد.
بـا پرداخت حقبیمه از سوی زنان و یا دختران، سوابق بیمهای برای آنها ایجاد و محاسبه میشود که این سوابق در احراز شرایط بهرهمندی از تعهدات بلندمدت سازمان تامین اجتماعی (بازنشسـتگی، فـوت و ازکارافتادگی) مؤثـر خواهد بود.
براساس این گزارش؛ زنان خانهدار و دختران تحت پوشش خدمات درمانی به تبع بیمهپردازی همسر یا والدین، میتوانند کماکان از خدمات درمانی سازمان تامین اجتماعی نیز استفاده کنند و دریافت مستمری همسر مرحوم، مانع بیمهپردازی جداگانه زنان خانهدار نیست. این افراد پس از رسیدن به شرایط بازنشستگی هم مستمری قبلی بهعنوان فرد بازمانده و هم مستمری بازنشستگی خود را دریافت میکنند.