آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۰۸۸۲۰

وزیر علوم: رودکی، نماد پیوند تمدن و فرهنگ ایران و تاجیکستان است

نخستین همایش رودکی و پیوند‌های فرهنگی ایران و تاجیکستان با هدف تقویت دیپلماسی فرهنگی و تأکید بر اشتراکات ادبی و تاریخی دو کشور، در دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد.

 به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، حسین سیمایی صراف، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، در این همایش با اشاره به نقش بی‌بدیل خراسان بزرگ در شکل‌گیری ایران فرهنگی و تمدن اسلامی، گفت: "رودکی یکی از حلقه‌های وصل ایران فرهنگی و نمادی از ادبیات و تمدن ماست. ایران فرهنگی، از رودکی تا ابن‌سینا، پایه‌گذار تمدن اسلامی بوده و بدون آن، تاریخ اسلام و تمدن اسلامی قابل تصور نیست. "

وی ضمن تأکید بر اهمیت آشنایی نسل جوان با میراث ادبی و فرهنگی ایران، خواستار توجه بیشتر به زبان و ادبیات فارسی شد و گفت: "نسل جدید کمتر با شعر و نثر فارسی ارتباط دارد و این خطری جدی برای هویت فرهنگی ماست. "

سیمایی صراف همچنین از برنامه‌های وزارت علوم برای تقویت دیپلماسی علمی و فرهنگی با کشور‌های همسایه، به‌ویژه تاجیکستان، خبر داد و افزود: "برگزاری این رویداد توسط دانشگاه فردوسی مشهد، گامی مؤثر در حفظ و گسترش ایران فرهنگی است. "

نبی‌پور: فرهنگ، پلی برای توسعه روابط اقتصادی و سیاسی

معاون سیاسی استاندار خراسان رضوی، نبی‌پور، در سخنرانی خود، به نقش بی‌بدیل اشتراکات فرهنگی در گسترش روابط دیپلماتیک پرداخت و گفت: "روابط فرهنگی، زمینه‌ساز همکاری‌های اقتصادی و سیاسی در بالاترین سطوح است. خراسان بزرگ، با پیشینه فرهنگی خود، می‌تواند نقش مهمی در گسترش این تعاملات ایفا کند. "

وی افزود: "پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی، فرصتی طلایی برای تقویت روابط با کشور‌های آسیای میانه به وجود آمد، اما از این ظرفیت به‌طور کامل بهره‌برداری نشد. "

نبی‌پور از دانشگاه فردوسی مشهد به‌عنوان یکی از پیشگامان تعاملات فرهنگی با کشور‌های منطقه یاد کرد و بر ضرورت ادامه چنین رویداد‌هایی برای تقویت اشتراکات فرهنگی تأکید کرد.

زاهدی: رودکی، پدر شعر فارسی و نماد پیوند فرهنگی

نظام‌الدین زاهدی، سفیر تاجیکستان در ایران، در این همایش به جایگاه ویژه رودکی، پدر شعر فارسی، اشاره کرد و گفت: "رودکی، در دوره سامانیان، طلایی‌ترین دوران تمدن ایران پس از اسلام، زیست. او با احیای زبان فارسی و خلق آثاری برجسته، نه‌تن‌ها میراث ادبی ایران را غنی‌تر کرد، بلکه راه را برای شاعران پس از خود هموار ساخت. "

وی با ارائه پیشنهاد‌هایی برای تقویت همکاری‌های علمی و فرهنگی میان ایران و تاجیکستان، خواستار تشکیل کارگروه علمی مشترک برای یکسان‌سازی روز بزرگداشت رودکی و گردآوری و تصحیح دیوان وی شد. او همچنین بر پژوهش درباره شاعران هم‌عصر رودکی و شاعران عربی‌زبان دوره سامانیان تأکید کرد و گفت: "این تحقیقات می‌تواند تصویری جامع از ادبیات آن دوره ارائه دهد. "

میراث مشترک فرهنگی، بستری برای گسترش همکاری‌ها

این همایش با حضور شخصیت‌های برجسته علمی، فرهنگی و سیاسی، از جمله سفیر تاجیکستان، معاون استاندار خراسان رضوی و وزیر علوم، تحقیقات و فناوری برگزار شد. حضور مقامات بلندپایه در این رویداد، بیانگر اهمیت تقویت پیوند‌های فرهنگی و علمی میان دو کشور است.

برگزاری این نشست در دانشگاه فردوسی مشهد، گامی مهم در مسیر تقویت ایران فرهنگی و دیپلماسی فرهنگی با کشور‌های آسیای میانه محسوب می‌شود و می‌تواند آغازگر همکاری‌های گسترده‌تر در حوزه‌های علمی، فرهنگی و اقتصادی باشد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار