به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، بازگشت ترامپ به کاخ سفید در سال ۲۰۲۵ صحنه سیاست آمریکا را متحول کرده و به تعبیر تحلیلگران، با رویدادهایی، چون سقوط دیوار برلین در سال ۱۹۸۹ مقایسه میشود. ترامپ توانست با کسب حمایت ۴۶.۱ درصد از رأیدهندگان در انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۲۴ به قدرت بازگردد؛ اما این پیروزی بیش از هر چیز نشاندهنده کاهش باور عمومی به ایده «استثناگرایی آمریکایی» است. بر اساس نظرسنجیها، تنها ۲۸ درصد از مردم آمریکا هنوز به این مفهوم بهطور جدی باور دارند.
لیبرالها که حدود ۲۵ درصد از آرای عمومی را نمایندگی میکنند، در حال ارزیابی راهبردهای جدید برای مواجهه با این شرایط هستند. از سوی دیگر، ترامپ با تمرکز بر مقابله با چین به عنوان دومین اقتصاد بزرگ جهان با تولید ناخالص داخلی ۱۹ تریلیون دلار، سیاستهای خود را باز طراحی کرده است. به عقیده او، چین از بزرگترین بهرهبرداران جهانیشدن بوده و باید با آن مقابله شود.
پیشبینی میشود دولت ترامپ دور تازهای از تغییرات سریع را به اجرا بگذارد. در دوره نخست ریاستجمهوریاش، او بیش از ۲۲۰ فرمان اجرایی صادر کرد؛ روندی که انتظار میرود این بار نیز ادامه یابد. کارشناسان معتقدند لیبرالها به جای مقاومت منفعلانه، باید استراتژی خود را بازنگری کنند. آنها به تجربه لهستان اشاره میکنند، جایی که ائتلاف دونالد تاسک توانست با ترکیب سیاستهای مترقی و میهنپرستانه در انتخابات ۲۰۲۳ پیروز شود.