به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، حمید زینل پور در مصاحبه ای اعلام کرد: رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور دستورالعمل ترتیبات اقدامات اجرایی برای اشخاص حقوقی مطابق مقررات ماده (۱۹۸) و اختیارات حاصله از آییننامه اجرایی ماده (۲۱۸) قانون مالیاتهای مستقیم و در راستای اجرای صحیح مقررات به منظور تسریع در وصول بدهیهای قطعی شده، را ابلاغ کرد.
وی افزود: بر اساس این دستورالعمل، با استفاده از همه ظرفیتهای قانونی، اقدامات و عملیات اجرایی به ترتیب نسبت به شخص حقوقی بدهکار و مدیران فعلی آن در دستور کار ادارات امور مالیاتی سراسر کشور خواهد بود.
مدیرکل امور مالیاتی استان کرمان تصریح کرد: طبق دستورالعمل مذکور، چنانچه وصول بدهیهای مذکور از اشخاص موصوف امکانپذیر نباشد، با توجه به مسئولیت تضامنی مدیرانی که بدهی در دوران مدیریت آنها قطعی شده نسبت به پیگیری عملیات اجرایی برای مدیران یادشده اقدام خواهد شد.
او گفت: این حکم نسبت به مدیرانی که «قصوراً اطلاعی از مالیات متعلقه نداشتهاند» و یا «دارای حق امضا نیستند و راه تخلصی از پرداخت مالیات ندارند» جاری نیست و در اینگونه موارد نیز به ادعای مدیران در هیئت حل اختلاف مالیاتی موضوع ماده (۲۱۶) قانون مذکور رسیدگی خواهد شد.
مطالبه مالیات از اشخاص حقیقی غیر ایرانی
مدیرکل امور مالیاتی استان کرمان همچنین از مطالبه مالیات از اشخاص حقیقی غیر ایرانی که دارای فعالیت اقتصادی و درآمد هستند خبر داد.
حمید زینل پور مطالبه مالیات از اشخاص حقیقی غیر ایرانی را قانونی برشمرد و گفت: به استناد بند ۵ ماده یک قانون مالیاتهای مستقیم؛ هر شخص غیرایرانی (اعم از حقیقی یا حقوقی) نسبت به درآمدهایی که در ایران تحصیل مینماید مشمول پرداخت مالیات میباشد.
وی اشخاص حقیقی غیر ایرانی را همانند سایر مودیان مشمول پرداخت مالیات دانست و اظهار کرد: بر اساس بند هـِ آئین نامه ماده ۲۱۸ قانون مالیاتهای مستقیم، مؤدی به صاحب درآمد اعم از شخص حقیقی و حقوقی که به موجب قانون مشمول پرداخت مالیات میباشد گفته میشود.
مدیرکل امور مالیاتی استان کرمان تصریح کرد: طبق ماده ۹۳ قانون مالیاتهای مستقیم درآمدی که شخص حقیقی از طریق اشتغال به مشاغل یا به عناوین دیگر غیر از موارد مذکور در سایر فصلهای این قانون در ایران تحصیل کند پس از کسر معافیتهای مقرر در این قانون مشمول مالیات بر درآمد مشاغل میباشد.
زینل پور گفت: در اجرای ماده ۲۳۸ قانون مالیاتهای مستقیم در مواردی که مودی نسبت به برگ تشخیص مالیات معترض باشد میتواند ظرف ۳۰ روز از تاریخ ابلاغ شخصاً یا به وسیله وکیل تام الاختیار خود با ارائه دلایل و اسناد و مدارک کتباً از اداره امور مالیاتی تقاضای رسیدگی مجدد نماید و در صورتی که دلایل و اسناد و مدارک ابرازی مؤدی در تعدیل درآمد موثر تشخیص داده شود درآمد مشمول مالیات توسط اداره امور مالیاتی مربوطه تعدیل میشود.
وی تاکید کرد: ماده ۸۹ قانون مالیاتهای مستقیم صدور پروانه خروج از کشور یا تمدید پروانه اقامت و یا اشتغال برای اتباع خارجه، به استثنای کسانیکه طبق مقررات این قانون ازپرداخت مالیات معاف میباشند، موکول به ارائه مفاصا حساب مالیاتی یا تعهد کتبی کارفرمای اشخاص حقوقی ایرانی طرف قرارداد با کارفرمای اتباع خارجی یا اشخاص حقوقی ثالث ایرانی کرده است.
زینل پور همچنین ساعات کاری ادارات امورمالیاتی سراسر استان را برای ارائه خدمات به مودیان مالیاتی در روزهای عادی از ۸ صبح تا ۱۹ و در ایام تعطیل از ساعت ۸ صبح تا ۱۴ اعلام کرد و افزود: اشخاص حقیقی غیر ایرانی در شهر کرمان میتوانند به ساختمان کوثر واقع در بلوار کوثر جنب پل، اداره مشتاق واقع در خیابان بازار روز شهرداری، ساختمان غزه واقع در خیابان غزه و در شهرستانها به ادارات امور مالیاتی محل سکونت خود مراجعه نمایند.
مدیرکل امور مالیاتی استان کرمان در پایان ضمن تاکید بر مراجعه اشخاص حقیقی غیر ایرانی به ادارات امورمالیاتی و تکمیل ثبت نام و ادامه روند قانونی جهت تسریع در امر رسیدگی به وضعیت مالیاتی خود، تصریح کرد: در صورت عدم مراجعه مودیان به ادارات مالیاتی هیچ اقدامی متصور نمیباشد.