کد خبر:۱۲۱۹۳۳۹
در گفت‌وگو با دانشجو مطرح شد

جشنواره ملی هنری ققنوس؛ عرصه‌ای برای شبکه‌سازی و نقش‌آفرینی دانشجویان در جنگ شناختی

سجاد فخرایی گفت: جشنواره ملی هنری ققنوس با هدف شناسایی و حمایت از استعدادهای هنری دانشجویی، شبکه‌سازی میان هنرمندان جوان و استفاده از ظرفیت‌های هنری در حل مسائل کشور برگزار می‌شود. این رویداد، که یکی از جامع‌ترین جشنواره‌های هنری دانشجویی کشور است، در هفت بخش متنوع به فعالیت می‌پردازد.

سجاد فخرایی، قائم مقام دبیر کل و عضو شورای سیاست‌گذاری جشنواره ققنوس در گفت‌وگو با گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو به بررسی و توضیح ابعاد مختلف جشنواره هنری ققنوس پرداخت. مشروح این گفت‌وگو در ادامه آمده است.

 

سجاد فخرایی:

جشنواره ملی هنری ققنوس که با مخاطبان دانشجویی برگزار می‌شود، در شورای سیاست‌گذاری خود چند هدف اصلی را دنبال می‌کند. نخست، شناسایی استعدادهای هنری در فضای دانشجویی کشور، به‌گونه‌ای که این رویداد در تمام استان‌ها، شهرستان‌ها و دانشگاه‌ها، اعم از سراسری، دولتی، آزاد، پیام نور، غیرانتفاعی، ملی مهارت و سایر مراکز آموزش عالی، برگزار شود و تمامی مقاطع تحصیلی را دربر گیرد.

ما یک فراخوان دانشجویی در سطح کشور منتشر کردیم که تاکنون بیش از ۱۰ هزار اثر از سراسر ایران به جشنواره ارسال شده است. هدف دیگر، پالایش و شناسایی استعدادها و علاقه‌مندان به هنر است. برخی از شرکت‌کنندگان استعداد برتری دارند که باید از آن‌ها حمایت شود، برخی دیگر علاقه‌مند و مستعدند اما در سطح بالایی قرار ندارند، و برخی تنها به دنبال یادگیری و حرفه‌ای شدن در حوزه‌های هنری، ادبی یا رسانه‌ای هستند؛ این گروه نیز جزو مخاطبان جشنواره محسوب می‌شوند.

قشر هنرمند بخش اثرگذاری از جامعه است و طبیعتاً اگر بتواند نگاهی مسئله‌محور داشته باشد، می‌تواند در حل مسائل کشور و مردم عزیزمان نقش مهمی ایفا کند. یعنی حل مسائل مردم و کشور از طریق زبان هنر و به‌واسطه‌ی دانشجویان هنرمند.

شبکه‌سازی استعدادهای دانشجویی

یکی دیگر از اهداف جشنواره، شبکه‌سازی میان دانشجویان هنرمند در سراسر کشور است. این افراد در قالب باشگاه‌ها و انجمن‌های هنری ققنوس، در هفت بخش اصلی جشنواره دسته‌بندی می‌شوند. افراد مبتدی آموزش‌های لازم را دریافت می‌کنند و هنرمندان حرفه‌ای‌تر می‌توانند در نقش منتور (راهنما) به دیگران کمک کنند.

علاوه بر این، سیاست جشنواره بر استفاده از ظرفیت‌های هنری دانشجویان به‌عنوان آینده‌سازان کشور تأکید دارد. هنر، به‌عنوان یک ابزار مؤثر در حل مسائل اجتماعی، می‌تواند در جنگ شناختی امروز که بر تغییر ادراک عمومی متمرکز است، نقش مهمی ایفا کند. ما در شرایطی هستیم که دشمنان با استفاده از ابزارهای رسانه‌ای، سعی در ایجاد حس ناکارآمدی و ناامیدی در جامعه دارند. اما دانشجویان هنرمند می‌توانند با زبان هنر، تصویر واقعی کشور را به نمایش بگذارند و در مقابل این جنگ رسانه‌ای بایستند.

کد ویدیو

 

نقش هنر در جنگ شناختی

امروز در جهان، هنر قوی‌ترین سلاح در جنگ رسانه‌ای است. هالیوود نمونه‌ای از استفاده از زبان هنر برای تأثیرگذاری بر افکار عمومی است. جشنواره ققنوس با بهره‌گیری از توان دانشجویان هنرمند در بخش‌های مختلف، به دنبال مقابله با این جریان و ارائه روایتی درست از واقعیت‌های کشور است. این جشنواره، که یکی از جامع‌ترین جشنواره‌های هنری کشور محسوب می‌شود، تمام شاخه‌های هنر را در هفت بخش اصلی پوشش می‌دهد و در تلاش است اتفاقات بزرگی را در عرصه هنر دانشجویی رقم بزند.

 

حمایت از آثار دانشجویی

سیاست جشنواره بر این است که آثاری که هنرمندان مایل به انتشار آن‌ها باشند، مورد حمایت ویژه قرار گیرند. برای این منظور، همکاری‌هایی با نهادهای مختلف از جمله صداوسیما، وزارت علوم، وزارت ارشاد و سازمان بسیج دانشجویی صورت گرفته است. به‌عنوان‌مثال، آثار برجسته در حوزه مستند، فیلم کوتاه، تیزر، موسیقی و کتاب، از طریق این نهادها مورد حمایت قرار می‌گیرند. همچنین، داوران حرفه‌ای جشنواره، استعدادهای برتر را به پروژه‌های حرفه‌ای هنری معرفی خواهند کرد.

همان‌طور که همه‌ی ما می‌دانیم، شاید این جمله کلیشه‌ای باشد، اما ما درگیر یک جنگ هیبریدی تمام‌عیار هستیم که محور اصلی آن، حوزه‌ی شناختی است. این جنگ شناختی و رسانه‌ای علیه ما، مردم عزیزمان و جوانان‌مان در جریان است که هدف اصلی آن القای ناکارآمدی و ناامیدی نسبت به کشور و انقلاب اسلامی است. ما قصد داریم این القائات را بشکنیم.

 

هدایت محتوایی جشنواره

در جشنواره ققنوس، علاوه بر موضوعات آزاد، بخش‌های ویژه‌ای نیز تعریف شده است، از جمله "وضعیت جهان"، "تغییر هژمونی جهانی"، "مبارزه و مقاومت"، و موضوعات مربوط به فلسطین، حزب‌الله لبنان و یمن. علاوه بر این، جشنواره تلاش دارد تا دانشجویان را به روایت پیشرفت‌های کشور ترغیب کند. به این منظور، برنامه‌هایی برای بازدید دانشجویان از مراکز صنعتی، رسانه‌ای و هنری کشور طراحی شده است تا آن‌ها بتوانند با دیدی هنری، این پیشرفت‌ها را روایت کنند.

 

درخواست از مسئولان و دانشجویان

در نهایت، از تمامی مسئولان کشور درخواست داریم که از دانشجویان هنرمند حمایت ویژه‌ای داشته باشند. همچنین، از دانشجویان می‌خواهیم که مطالبه‌گر باشند، هم از مسئولان و هم از ما، و با حضور فعال خود در این مسیر، انگیزه‌ای مضاعف برای ایجاد تحولات مثبت در کشور ایجاد کنند. کشور ما در بسیاری از عرصه‌ها پیشرفت‌های چشمگیری داشته است، اما در زمینه نمایش و روایت این پیشرفت‌ها کم‌کاری شده است. لازم است یک جریان رسانه‌ای قوی برای بازنمایی این دستاوردها شکل بگیرد و دانشجویان هنرمند می‌توانند نقش اساسی در این زمینه ایفا کنند.

کد ویدیو

 

آیا سازوکاری برای هدایت محتوای جشنواره به‌سوی اهداف مشخص در نظر گرفته شده است؟

بله، علاوه بر موضوعات پیشنهادی، برنامه‌هایی برای ترکیب آموزش فرم و محتوا در نظر گرفته شده است. دوره‌های محتوایی، روایت پیشرفت‌های کشور و آشنایی با فضاهای حرفه‌ای، بخشی از این برنامه‌ها هستند. هنر، یعنی روایت؛ و یکی از مهم‌ترین کارکردهای هنر، روایت هنرمندانه واقعیت‌هاست. از همین‌رو، جشنواره ققنوس تلاش دارد با آموزش و حمایت از دانشجویان هنرمند، زمینه‌ای برای نقش‌آفرینی مؤثر آن‌ها در عرصه هنر متعهد و مسئله‌محور فراهم کند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار