به گزارش گروه استان های خبرگزاری دانشجو ، طی مراسمی با حضور معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست کشور، محسن جعفری نژاد بسطامی به عنوان سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست استان کرمان معرفی و از خدمات مجتبی نیک طبع مدیرکل سابق این اداره قدردانی شد.
حمید ظهرابی در این مراسم بیان کرد: استان کرمان منابع طبیعی غنی و تنوع زیستی فوق العادهای دارد.
او افزود:زمانی یک استان در تولید خرما و همزمان تولید گردو در سطح کشور مقام دارد یعنی از نظر تنوع اقلیمی خیلی ویژه است.
وی اعلام کرد: از نظر اقلیمی پهنه وسیع استان کرمان در محدودههای خشک بیابانی است که ۵۰ درصد از این پهنه کانونهای بحران فرسایش بادی هستند.
معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست تاکید کرد: ما در موضوع منابع آب در استان کرمان مشکلات زیادی داریم که انتظار میرود مسئولان استان و محیط زیست استان پیگیر رفع این ناترازیها در بخش آب باشند.
او تصریح کرد: باید برای افت شدید سفرههای آب زیرزمینی چاره اندیشیی شود و با کاهش مصرف در بخشهای اثرگذاری مثل کشاورزی کم کم به سمت پایداری این سفرهها برویم و از خطری که متوجه کشور و استان است، نجات پیدا کنیم.
ظهرابی در ادامه گفت: بنابراین دقت و ملاحظه در بهرهبرداری از طبیعت استان موضوع بسیار حساس و دقیقی است که باید مورد توجه جدی باشد.
او بیان کرد: استان کرمان از بُعد اقتصادی هم جایگاه ویژهای دارد و از استانهای بسیار مهم و تاثیرگذار در سپهر اقتصادی کشور با تکیه بر معادن به شمار میرود همانطور که تعبیر زیبای بهشت معدنکاران را برای کرمان به کار بردند.
معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست کشور با بیان اینکه معدن ذاتا فعالیتی است که با کوچکترین بی دقتی میتواند همراه با تخریب گسترده محیط زیست باشد، گفت: اینکه قرار است در برنامه پنج ساله هفتم توسعه ۱۳ درصد بخش معدن رشد کند که به نسبت میانگین هشت درصدی رشد اقتصادی کشور عدد بالاتری است، دقت و ملاحظه را در دستیابی به این هدف باید بیشتر کنیم به خصوص در استانی که بهشت معدن و معدنکاری است.
لزوم تهیه پیوستهای زیست محیطی واحدهای صنعتی
همچنین سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست استان کرمان بر تهیه پیوستهای زیست محیطی واحدهای صنعتی تاکید کرد.
محسن جعفری نژاد بسطامی گفت: وضعیت محیط زیست در وضعیت مطلوبی قرار ندارد و عدم برنامه ریزی منجر به بروز مشکلات عدیده میشود به همین جهت ورود مجموعه محیط زیست به مسائل و مشکلات ضروری است.
او افزود: استفاده از ظرفیت مراکز علمی، دانشگاه ها، سمنها و تشکل ها، شرکتهای دانش بنیان و همچنین تشکیل اتاق فکر محیط زیست استان و استفاده از ظرفیت پیشکسوتان و مشارکت مردمی راه حل برون رفت از مشکلات است.
وی اظهار کرد: واحدها صنعتی در کنار تهیه پیوستهای اقتصادی باید به پیوستهای اجتماعی و زیست محیطی توجه نمایند.