علیرضا رحمانی فعال دانشجویی بسیج دانشگاه خواجهنصیر در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو درباره ناترازی انرژی در کشور گفت: مسئله اول این است که آمار دقیقی در حوزه ناترازی وجود ندارد و این یک مشکل پژوهشی است. در آخرین صحبتی که آقای قائم پناه معاون اجرایی رئیس جمهور داشتند، اظهار کردند که ۲۷ هزار مگاوات ناترازی برق داریم. بر اساس آمار اعلام شده از سوی وزارت نیرو نیز ظرفیت اسمی تولید کل ما حدود ۹۳ هزار مگاوات است. یعنی ۳۰ درصد ناترازی برق داریم.
وی افزود: برنامه هفتم توسعه مقرر کرده تا پایان مهلت اجرای برنامه، میزان تولید باید به ۱۲۳ هزار مگاوات برسد. علیاکبر محرابیان وزیر سابق نیرو نیز در اواخر دوره مسئولیت خود گفته بود که ما ۲۳ هزار مگاوات در دست ساخت داریم. نکتهای که وجود دارد این است که ما سالیانه ۵ الی ۸ درصد افزایش مصرف داریم. یعنی برای اینکه بخواهیم ناترازی را جبران کنیم، حتی باید از برنامه هفتم نیز پیشی بگیریم.
رحمانی ادامه داد: برنامهای که دولت برای سه و نیم سال آینده ارائه داده این است که با سرمایهگذاری ۱۵ میلیارد دلاری، ۳۰ هزار مگاوات برق تجدیدپذیر تولید خواهیم کرد. البته مشکلات در عرصه ناترازی برق فقط با بحث نیروگاههای تجدیدپذیر حل نمیشود به دلیل اینکه زیرساختهای فعلی ما نیز فرسوده است و راندمان نیروگاهها هنوز به طور دقیق مشخص نیست.
این فعال دانشجویی در رابطه با اتلاف موجود در شبکهها اظهار کرد: حدود ۲۰ درصد در شبکه توزیع ما اتلاف وجود دارد. شبکه تولیدی ما بیشترین میزان اتلاف را دارد ولی برای این موضوع برنامهای ارائه ندادهاند.
وی درباره قیمت بنزین به عنوان یک راهکار کاهش ناترازی این حامل انرژی گفت: قیمت بنزین پایین است، اما راه آن افزایش قیمت نیست. برای افزایش قیمت آن باید شرایط جامعه را در نظر گرفت که چه میزان تنش وارد میشود. شاید در مقاطعی بتوان از این راهکار استفاده کرد، اما در بهترین حالت باید در نظر گرفته شود که به مردم شوک وارد نشود.
وی ادامه داد: یارانه انرژی که به مردم داده میشود، هدفمند نیست و بیشتر به نفع اقشار مرفه جامعه است. دولت باید بر روی خانوار و اقشار اشراف داشته باشد تا این یارانهها هدفمند شود.
رحمانی در پایان اظهار کرد: مسئولان به جریان دانشجویی به چشم یک مشکل نگاه میکنند در صورتی که میتوانند از ظرفیتهای آن استفاده کنند.