به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، راه اندازی اکوکاردیوگرافی قلب جنین در استان کرمان و پرهیز از عمل جراحی با استفاده از شیوههای دیگر غیرجراحی از جمله اقداماتی بوده که سبب انجام ۱۰۰ هزار اکو قلب جنین و نیز رفع نقص مادرزادی قلب نوزادان بدون جراحی شده است.
محمدمهدی باقری متخصص قلب و عروق دانشگاه علوم پزشکی کرمان در مصاحبهای اعلام کرد: از سال ۱۳۹۰ درمان نقایص قلبی مادرزادی را از طریق آنژیوگرافی و اینترونشن با همکاری تیم آنژیوگرافی بیمارستان شفا آغاز کردیم که نیاز به عمل جراحی باز را از بین برده است.
وی ادامه داد: این اقدامات شامل بستن نقصهای دیوار بین دهلیزی و بین بطنی، اصلاح تنگیهای شدید دریچههای شریان ریوی و آئورت بوده و توانستهایم این خدمات را به مرور توسعه دهیم.
این پزشک متخصص قلب و عروق کودکان افزود: اینک در بیمارستانهای شفا و مهرگان، حتی برای نوزادان دچار مشکلات قلبی مادرزادی توانستهایم بدون نیاز به عمل جراحی، شریان آئورت را باز کنیم و مجاری شریانی را ببندیم. این تکنیکها شامل استندگذاری در موارد نیاز نیز میشود که در سطح جنوب شرق ایران بسیار منحصربهفرد است.
باقری همچنین در ادامه به اهمیت کار تیمی از جمله دلایل موفقیت در این عرصه اشاره و بیان کرد: این موفقیتها نتیجه همکاری نزدیک با تیمهای مختلف از جمله در بیهوشی و تیم پرستاری بوده است.
وی در مورد اقدامات تشخیصی قبل از تولد نیز گفت: از سال ۱۳۸۹ با راهاندازی اکوکاردیوگرافی قلب جنین موفق به تشخیص زودهنگام بیماریهای قلبی جنین شدیم که در سطح کشور بالاخص در جنوب شرق کشور اقدام تشخیصی جدیدی محسوب میشود.
متخصص قلب و عروق کودکان دانشگاه علوم پزشکی کرمان افزود: این روش به ما اجازه میدهد اقدامات درمانی را بهموقع انجام دهیم و کمک زیادی به بیماران دچار مشکلات قلبی میکند.
باقری همچنین به عمل جراحی قلب باز در موارد خاص اشاره کرد و توضیح داد: با همکاری جراحان قلب استان، بسیاری از عملهای جراحی را در بیمارستان شفا و مهرگان انجام دادهایم که این امر از اعزام کودکان به مراکز جراحی قلب در دیگر استانها جلوگیری کرده است.
او به آمار فعالیتهای این مرکز اشاره کرد و گفت: طی این سالها حدود ۲ هزار بیمار از طریق آنژیوگرافی و اینترونشن مشکلات قلبی مادرزادی خود را برطرف کردهاند و نزدیک به ۱۰۰هزار مورد اکو قلب جنین انجام دادهایم که نشاندهنده حجم بالای خدمات ما می باشد.