به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، مصطفی فعلهگری با اشاره به اینکه واردات کالا از مرزهای استان مشمول مالیات بر ارزش افزوده و صادرات از آن معاف است، اظهار کرد: همه مودیان استان که اقدام به واردات کالا در مرزهای استان و همچنین سایر مرزهای کشور می کنند، ارزش افزوده مربوط به واردات آن ها وصول و توزیع می شود.
وی اضافه کرد: صادرات مشمول معافیت مالیاتی است لذا اعتباری که در مراحل قبلی ( تهیه و تولید کالا) توسط واحدهای تولیدی پرداخت شده است بعد از صادرات کالا به آنها بازگردانده می شود.
مدیرکل امور مالیاتی کردستان ادامه داد: به عنوان نمونه یکی از واحدهای تولیدی صادرات محور استان مواد اولیه ای در داخل کشور خریداری و آنرا تبدیل به ماده دیگری میکند و بابت خرید این مواد اولیه ارزش افزوده پرداخت می کند و وقتی کالا را صادر کرد ارزش افزوده هایی که در مراحل قبلی پرداخت کرده است به او بازگردانده می شود.
فعلهگری گفت: گاهی میزان مبلغ استرداد بالا است و از منابع متمرکز سازمان امور مالیاتی کشور به واحدهای تولیدی داخل استان پرداخت می شود.
وی با اشاره به اینکه مودی در هر استان پرونده مالیاتی دارد، مالیات واردات از او اخذ می شود، اضافه کرد: ممکن است مودی مالیاتی اهل استان دیگری مانند تهران باشد ولی در گمرک کردستان واردات انجام دهد که مالیات از او گرفته می شود و به سازمان امور مالیاتی و در نهایت به استانی که پرونده او در آنجا وجود دارد، ارجاع داده می شود.
مدیرکل امور مالیاتی کردستان گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون حدود چهار هزار میلیارد ریال مالیات بر واردات دریافت و هشت هزار و ۱۶۰ میلیارد ریال هم بابت صادرات استرداد انجام شده است.