به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری دانشجو، فیلم سینمایی «اسفند» روایتی از یک عملیات جنگی است. هرچند هدف به تصویرکشیدن سردار «هور» شهید علی هاشمی است ولی بر خلاف سینمای ایران که علاقه به ساختن پرتره فرماندهان دفاع مقدس دارد، «اسفند» روایت برنامه ریزی و ساماندهی یکی از دشوارترین عملیاتهای جنگ است. باید گفت اصلیترین نکته قابل تمجید این فیلم، خارج ساختن شهید علی هاشمی از غبار فراموشی بود. اتفاقی که در این چند اخیر در سینمای ایران به واسطه فیلمسازان رقم خورده و پرتره سینمایی بسیاری از فرماندهان هشت سال دفاع مقدس به نمایش درآمده است.
این فرمانده منحصربهفرد جنگ تحمیلی، تا پیش از این فیلم جایگاهی مهجوری در سینمای ایران داشت که امیدواریم «اسفند» پایانی بر این موضوع باشد. به رغم اینکه ریتم کند اثر در لحظاتی ضربآهنگ فیلم را با مشکل مواجه میسازد، اما پایان بندی دقیق و حساب شده اقباشاوی مخاطب را راضی از پای فیلم بلند میکند.
فیلم «اسفند» به کارگردانی اقباشاوی امسال در جشنواره فیلم فجر، یک رقیب اختصاصی دارد. فیلم «اشک هور» ساخته سازمان سینمایی سوره با پرداختن به شخصیت شهید علی هاشمی، برشی دیگر از زندگی این فرمانده دفاع مقدس را متصور شده است. او از انتظارهای ننه علی میگوید. مادر شهید علی هاشمی!
این فیلم توسط اقباشاوی کارگردانی و تهیهکنندگی آن را مرحوم جلیل شعبانی و مهاجر توحیدپرست برعهده دارند.
این فیلم که محصول مشترک سازمان هنری رسانهای اوج و بنیاد سینمایی فارابی است، بازیگرانی چون؛ رضا مسعودی، مهدی زمینپرداز، سعید آل بوعبادی، خیام وقارکاشانی، محمدرضا عقدائی یزدی، یاسین مسعودی و محمد عسگری به ایفای نقش پرداختهاند.