به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، اصغر جهانگیر، معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه درخصوص وضعیت فعالیت مراکز ملاقات فرزندان (مهر خانواده) در سراسر کشور اظهار کرد: در حال حاضر، ۲۱۴ مرکز مهر خانواده در سراسر کشور در حال فعالیت بوده و فضای مناسبی را برای ملاقات والدین با فرزندان طلاق فراهم کرده است؛ حسب تکلیف قانونی، در سال جاری، ۱۱۷ هزار و ۲۶۹ مورد ملاقات، در این مراکز صورت گرفته است. لازم به توضیح است که این آمار، با لحاظ این مطلب است که به طور معمول هر طفل، حداقل چهار بار در ماه با والد غیر مسئول حضانت ملاقات دارد.
وی افزود:با عنایت به اثربخشی مطلوب برنامه و ضرورت ادامه فعالیت این مراکز، در صورت تأمین اعتبار و رفع موانع، میتوان با ایجاد مراکز جدید و گسترش فعالیتهای مراکز فعلی، گامهای مؤثرتری برداشت. با توجه به اینکه یکی از اهداف مهم مراکز ملاقات مهر خانواده، فراهم کردن شرایط سازش زوجین در مراحل بعد از طلاق است با تلاشهای صورت گرفته توسط این مراکز، در سال جاری، ۴۱۹ مورد مصالحه و بازگشت به زندگی مشترک حاصل شده است. همچنین ۲۸۲۵ گزارش حاکی از وضعیت مخاطرهآمیز اطفال، از طریق این مراکز به مراجع قضایی اعلام و ارسال شده و حمایت قضایی لازم نسبت به ایشان به عمل آمده است.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه گفت: ۳۱ دفتر استانی حمایت از زنان، کودکان و خانواده تحت نظر رؤسای کل دادگستری و ۳۵۰ نمایندگی در حوزههای قضایی شهرستان تشکیل شده است. در این راستا، در سال ۱۴۰۰، سامانه جامع حمایت از زنان و کودکان نیز راهاندازی و از سال ۱۴۰۱ در تمام استانها فعالیت خود را آغاز کرده است.
جهانگیر بیان کرد: حسب آمارها، در سال ۱۴۰۲، درخصوص ۱۰۵۲۹ نفر از مراجعهکنندگان، مداخلات حمایتی، حقوقی و قضایی صورت پذیرفته است و در سال ۱۴۰۳ تا اول دیماه نیز درخصوص تعداد ۱۱۵۶۰ مراجعه کننده، حمایت لازم قضایی اعمال و خدمات متناسب به آنها ارائه شده است.