آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۲۷۹۱۷

محیط زیست پمپاژ آب‌خزر به خلیج‌گرگان را تایید کرد

معاون استاندار گلستان با اشاره به مصوبه اخیر ستاد ملی هماهنگی و مدیریت تالاب‌های کشور گفت: اجرای عملیات پمپاژ آب از دریای خزر به خلیج گرگان با اعتبار بالغ بر ۲۳ هزار میلیارد ریال در سال آینده اجرایی می‌شود.

سید مهدی مهیایی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو اظهار داشت: مداخلات ۱۶ گانه برای نجات و احیای خلیج گرگان در ستاد ملی هماهنگی و مدیریت تالاب‌ها در سال ۱۳۹۹ تصویب شد که لای‌روبی یکی از کانال‌های آبرسان، از مهم‌ترین این مداخلات بود.

وی ادامه داد: رسوب‌برداری و احیای کانال آبرسان "آشور" پس از ۲ سال تلاش قرارگاه خاتم الانبیا در سال گذشته به پایان رسید و نجات خلیج گرگان جنبه عملیاتی شد.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار گلستان گفت: علی‌رغم اجرای موفق لای برداری از کانال آشور،به ظن اکثر کارشناسان و محققان فن، اجرای سایر مداخلات بسیار ضروری بود.

 مهیایی افزود: به سبب اهمیت موضوع، مراتب از طریق استاندار گلستان به معاون اول رئیس جمهور منتقل شد که خوشبختانه با ویژه بینی دولت و همزمان با روز جهانی تالاب مقوله پمپاژ آب خزر به خلیج گرگان در جلسه ستاد ملی تالاب‌ها مطرح شد.

وی ادامه داد: با موافقت معاون اول رئیس جمهور ، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست ، وزرای عضو ستاد و نمایندگان نهادهای دخیل، این مداخله احیایی به تصویب رسید.

 مهیایی گفت: نظر به استمرار شرایط خاص اقلیمی ، تداوم خشکسالی و همچنین بر اساس ترازهای خط آب خزر، اگر پمپاژ آب آغاز نشود خشکی پهنه آبی خلیج گرگان طی سه سال آینده حتمی خواهد بود.

 معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری گلستان افزود: مهلت اتمام مطالعات پروژه پمپاژ آب از خزر به خلیج گرگان حداکثر تا نیمه دوم ۱۴۰۴ پیش بینی شده و ۲۰۰ میلیارد ریال بر آن اعتبار پیش بینی شده است.

 مهیای ابراز امیدواری کرد: پس از تکمیل مطالعات و سیر مراحل مربوط به امور اداری مناقصه، پیش بینی می‌شود که پروژه در اواخر ۱۴۰۴ اجرایی شود.

 وی گفت: برای اجرای عملیات پمپاژ ۲۳ هزار میلیارد ریال پیش بینی شده است.

گفتنی است،خلیج گرگان از لحاظ موقعیت جغرافیایی در جنوب شرقی دریای خزر و حوزه شهرستان‌های بندرترکمن، بندرگز، نوکنده و بهشهر از ۶۰ کیلومتر طول و حداکثر ۱۲ کیلومتر عرض برخوردار بوده و دارای امتداد شرقی - غربی است.

ثبت خلیج گرگان در سال ۱۳۵۴ به همراه تالاب میانکاله و «لپو زاغمرز» در استان مازندران به‌ عنوان نخستین مجموعه تالاب بین‌المللی جهان در فهرست تالاب‌های کنوانسیون رامسر ثابت کرد این خلیج و نواحی اطراف آن یک مجموعه ارزشمند زیست ‌محیطی است که علاوه بر حفظ چرخه زیست دریای خزر در معیشت جوامع محلی که حدود ۵۰۰ هزار تا یک میلیون نفر از جمعیت منطقه تحت تاثیر مستقیم خلیج گرگان هستند، اثرگذاری مستقیم دارد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار