به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، حسینعلی امیری، در جلسه کارگروه مدیریت مصرف انرژی که به شکل ویدئو کنفرانس با حضور وزیر کشور برگزار شد، گفت: همچنین در زمینه صرفهجویی در مصرف گاز نیز سهم استان فارس ۱۰ میلیون متر مکعب بوده است.
وی، ضمن تاکید بر لزوم بازنگری در تخصیص سهمیه مصرف انرژی مطابق با شرایط اقلیمی هر استان ادامه داد: هم اینک زمینه بهرهبرداری از یک هزار مگاوات نیروگاه خورشیدی در فارس فراهم است که این ظرفیت تا یک هزار و ۴۰۰ مگاوات قابل ارتقاء است.
این مسئول اظهار کرد: بخشی از هزینههای این کار توسط سرمایهگذار محلی تامین شده و برای بخش دیگر نیز ساختمان و فضا در اختیار وزارت نیرو قرار میگیرد و لذا انتظار است که وزارت نیرو نسبت به معرفی سرمایه گذار اقدام کند.
استاندار فارس، کشاورزی را از پایههای توسعه اقتصادی این استان دانست و گفت: در استان فارس ۴۰ هزار حلقه چاه مجاز برای کشاورزی وجود دارد که عمدتا به شبکه برق وصل بوده و برق مصرفی آنها بیش از یک هزار مگاوات است.
امیری افزود: در صورت تخصیص تسهیلات از سوی دولت، کشاورزان متقاضی احداث نیروگاههای برقی هستند که هر یک توان تولید ۳۰ کیلووات برق را دارد.
وی، با اشاره به اعمال سیاست تشویق صنایع بزرگ به احداث نیروگاههای خورشیدی اضافه کرد: با اعمال سیاستهای تشویقی، کارخانه فولاد و کارخانه کربنات سدیم فارس تولید ۱۰۰ تا ۱۵۰ مگاوات برق را آغاز کردهاند که این مدل میتواند در سایر استانهای کشور نیز تجربه شود.
این مسئول اظهار کرد: همچنین تجهیز تراکتورها در استان به دستگاههای جیپیاس و تخصیص گازوئیل به آنها بر اساس پایش میزان مصرف، سبب شده که تاکنون در استان بیش از ۱۰ میلیون لیتر در مصرف گازوئیل صرفهجویی شود که این مدل میتواند یک تجربه موفق برای اجرا در سراسر کشور باشد.
استاندار فارس گفت: همچنین برای بهینهسازی مصرف موتورخانههای ساختمانهای دستگاههای دولتی بودجهای از سوی سازمان برنامه و بودجه تخصیص داده شود و این اقدام گام موثری برای مدیریت مصرف انرژی در استان خواهد بود.