به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، امید شاکری معاون وزیر نفت در امور مهندسی، پژوهش و فناوری در جمع خبرنگاران اظهار داشت: سومین رویداد پتروتک بهصورت نمایشگاه و کنفرانس مدیریت فناوری و افزایش تولید دانش بنیان در زنجیره ارزش صنعت نفت از مسیر راهکارهای فناورانه و نوآورانه در روزهای پنجم و ششم اسفندماه سال جاری در پژوهشگاه صنعت نفت برگزار خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه توسعه فناوری و نوآوری در صنعت نفت و حمایت از بخش خصوصی و شرکتهای دانشبنیان از محورهای برگزاری این همایش است اظهار کرد: همزمان با آن نمایشگاهی جانبی برگزار میشود که بیش از ۴۰ شرکت دانشبنیان که همه تحت حمایت ارکان زیستبوم صنعت نفت هستند، دستاوردها و توانمندیهای خود را به نمایش میگذارند. برای شرکتهای دانشبنیانی که در یک سال اخیر تحت حمایت صنعت نفت قرار گرفتهاند، فضای نمایشگاهی در نظر گرفته شده تا بتوانند توانمندیهای خود را ارائه دهند.
شاکری در رابطه با قراردادهایی که در این همایش امضا خواهد شد نیز گفت: تاکنون در مجموع ۱۷۲ میلیون دلار قرارداد با شرکتهای دانشبنیان ایرانی امضا شده تا نیازهای صنعت نفت را تولید کنند و در قالب همایش پتروتک امسال نیز ۶ قرارداد جدید با مجموع ارزش ۷۶۰ میلیارد تومان و ۲۹ میلیون یورو با شرکتهای دانشبنیان امضا خواهد شد.
وی افزود: با بهثمر نشستن ۱۷۲ میلیون دلار قراردادی که با شرکتهای دانشبنیان امضا شده، ۱.۷ میلیارد دلار عایدی و ارزش افزوده برای صنعت نفت ایران حاصل میشود.
معاون وزیر نفت در امور مهندسی، پژوهش و فناوری درباره استفاده از هوش مصنوعی در صنعت نفت اظهار کرد: شرکتهای زیرمجموعه وزارت نفت به بحث کاربرد هوش مصنوعی در صنعت نفت ورود کردهاند و در همایش پتروتک امسال نیز یک سخنرانی تخصصی به این موضوع اختصاص داده شده است.
شاکری در ادامه با اشاره به تأکید برنامه هفتم توسعه برای جمعآوری گازهای مشعل گفت: در زمینه جمعآوری گازهای مشعل، مشکل فناوری و تکنولوژی نداریم، بلکه باید در این زمینه سرمایهگذاری شود.
وی افزود: یکی از شرکتهای دانشبنیان در نمایشگاه پیشگامان پیشرفت که در حسینیه امام خمینی (ره) برگزار شده بود، از دستاورد جدید خود رونمایی کرد که با جمعآوری گازهای مشعل، تولید LNG خواهد داشت؛ پس میتوان با سرمایهگذاری در این بخش و ورود شرکتهای دانشبنیان، گازهای مشعل را جمعآوری و بهارزشافزوده برای کشور تبدیل کرد.
شاکری در خصوص تعداد شرکتهای دانشبنیان نفتی گفت: درحال حاضر ۶۷۶ شرکت دانشبنیان در فهرست بلند وزارت نفت قرار دارند و راههای ورود شرکتهای دانشبنیان جدید به صنعت نفت تسهیل شده است؛ از جمله آنکه برای نخستین بار، بیمه مسئولیت را برای کالاهایی که برای بار اول تولید میشوند درنظر گرفتیم تا ریسک کارفرمایان برای استفاده از تولیدات بار اول پوشش داده شود.
وی در پایان با بیان اینکه شرکتهای دانشبنیان ایرانی فقط برای تولید محصولات مورد نیاز صنعت نفت ایران فعالیت نمیکنند، گفت: بلکه توانستهاند در طی سه سال اخیر بالغ بر ۵۰۰ میلیون دلار صادرات تجهیزات و خدمات فنی و مهندسی به کشورهای دیگر از جمله روسیه و ونزوئلا داشته باشند.