به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، اسفندیار دریکوندی مدیرکل گمرکات استان قم در گفتوگویی اظهار کرد: افزایش میزان صادرات با توجه به ظرفیتهای خوبی که در شهرکهای صنعتی قم برای فعالیتهای تولیدی فراهم شده از جمله اولویتهای استان است که در همین رابطه اداره کل گمرکات با تسهیل فرآیندهای اداری به فعالان اقتصادی برای رشد صادرات محصولاتشان کمک میکند.
وی ادامه داد: از ابتدای امسال تا پایان دیماه، ۱۵۷ میلیون دلار کالا از طریق گمرکات این استان به کشورهای مختلف جهان صادر شدهاست؛ طی این مدت ۱۶۳ هزار و ۱۴۴ تُن انواع کالا در قالب چهار هزار و ۸۴۵ اظهارنامه به ارزش ۱۵۷ میلیون و ۷۳۹ هزار و ۶۹۵ دلار از طریق گمرکات استان قم به کشورهای هدف صادر شد.
مدیرکل گمرکات استان قم تصریح کرد: در همین رابطه درآمد کل گمرکات قم نیز با رشد ۱۰۹ درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته به یکهزار و ۸۰۰ میلیارد تومان رسید که این موضوع نشان دهنده جایگاه گمرکات در توسعه اقتصادی استان است.
دریکوندی خاطرنشان کرد: مرکات قم با دراختیار داشتن امکانات و بسترهای مناسب، ظرفیت خوبی برای واردات انواع کالاها دارد و برخی از محصولات مورد نیاز کشور نیز به صورت تخصصی از طریق این گمرکات وارد و ترخیص میشود.
وی افزود: طی این مدت، بیش از ۳۰ نوع کالا از طریق گمرکات استان قم وارد کشور شد که عمده آن را مواد و تجهیزاتی تشکیل میدهد که مورد نیاز واحدهای صنعتی برای تولید محصولات پرتقاضای داخلی میباشد، مانند برخی قطعات مورد استفاده در تولید لوازم خانگی و صنعت خودروسازی که از کشورهای هدف تامین و وارد شدهاست.
دریکوندی توضیح داد: با اشاره به گستردگی فعالیتهای تجاری قم با اکثر کشورهای جهان، ادامه داد: بیشترین حجم واردات کالا به این استان از کشور چین است و پس از آن نام کشورهایی همچون امارات، ترکیه، ایتالیا، بلاروس، سریلانکا، هند، آلمان، هنگ کنگ، انگلستان، کره و بلژیک به چشم میخورد.