کد خبر:۱۲۳۱۱۲۹
اختتامیه شانزدهمین جشنواره بین‌المللی پژوهش و نوآوری در مدیریت شهری

زاکانی: چالش‌ها و مشکلات متعدد پایتخت راه‌حل‌های پژوهشی و علمی را طلب می‌کند

شهردار تهران با بیان اینکه چالش‌ها و مشکلات متعدد و در هم تنیده تهران راه حل‌های پژوهشی و علمی را طلب می‌کند گفت: مشارکت مردم امری اصلی و اساسی در مدیریت شهر محسوب می‌شود و این مهم با کمک دانشمندان و پژوهشگران اجرایی خواهد شد.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، اختتامیه شانزدهمین جشنواره بین‌المللی پژوهش و نوآوری در مدیریت شهری امروز - شنبه، ۴ اسفندماه ۱۴۰۳- همزمان با یازدهمین جشنواره پژوهش و آموزش در مدیریت شهری و روستایی با حضور علیرضا زاکانی شهردار تهران، علی شمسی‌پور رئیس مرکز مطالعات و برنامه‌ریزی شهر تهران، یوسف حجت رئیس دانشگاه تربیت مدرس شهر تهران، مسعود نصرتی معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزارت کشور و برخی مدیران شهری برگزار شد.

علی شمسی‌پور، رئیس مرکز مطالعات و برنامه‌ریزی شهر تهران در این مراسم در جمع خبرنگاران با تاکید بر اینکه جشنواره پژوهش و نوآوری در مدیریت شهری یکی از ریشه‌دارترین و تاریخی‌ترین جشنواره‌هاست، اظهار کرد: رویکرد اصلی این جشنواره هوشمندسازی است. هوشمندسازی یکی از مهم‌ترین اتفاقاتی است که در مدیریت شهری در حال رقم خوردن است.

وی به ارائه بالغ بر ۱۳۷۵ اثر به دبیرخانه جشنواره پرداخت و بیان کرد: آثار پس از سه مرحله غربالگری توانستند به مراحل بعدی راه پیدا کنند. افراد منتخب براساس دو مبنا، یک اینکه اثر مربوطه حتما براساس علم جهانی باشد و دوم اینکه اثر مربوطه گره‌گشا از مسائل شهری باشد، انتخاب شدند. این اتفاق وجه تمایز این جشنواره با دیگر جشنواره‌های علمی و فرهنگی کشور است.

شمسی‌پور در ادامه به همکاری سایر نهاد‌ها اشاره کرد و گفت: بیش از ۲۰۰ نفر از اساتید دانشگاه‌ها، ۵۰ مرکز علمی و دستگاه‌های مختلف اجرایی کشور در برگزاری این جشنواره همکاری کرده‌اند.

در نمونه‌های شهرداری و معماری دست به تقلید ما خوب بوده

مهدی چمران، رییس شورای شهر تهران در شانزدهمین جشنواره بین المللی پژوهش و نوآوری در مدیریت شهری اظهار اشت: متاسفانه در دانشگاه‌های ما و برخی از اساتید و به ویژه بساز و بفروش‌ها به دنبال مدگرایی و تقلید از کشور‌های غربی بودند.

وی افزود: مدتی نما‌های رومی و یونانی به عنوان یک ارزش برای ساختمان در نظر گرفته می‌شد. مهندسان ما در دانشگاه‌ها تحت فشار و جو عمومی قرار می‌گرفتند که بر اساس مدگرایی معماری کنند.

کد ویدیو

گفته می‌شود عمر مفید ساختمان‌های ما حدود ۳۰ سال است

رئیس شورای شهر تهران بیان داشت: در بحث پژوهش‌های ما و مراکز پژوهش به دنبال پژوهش‌های قراردادی نباشیم. مطالعات و پژوهش‌ها برای شهر و مردم ما میتواند موثر باشد.

وی در ادامه گفت: شورای استان‌ها می‌توانند راهبری بحث پژوهش‌ها و مطالعات شهری را داشته باشند.

وی افزود: آیا در عمر مفید و کیفیت ساختمان هم از کشور‌های دیگر تقلید کرده‌ایم؟ عمر مفید ساختمان‌ها در اتریش حداقل ۲۰۰ سال است.

کد ویدیو

در ادامه نیز علیرضا رهایی، رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر گفت: این جشنواره با آرمانی بالا و هدفی روشن در تلاش است تا گفتمان تهران شهر تلاش و سرزندگی را محقق کند. از طریق ایجاد تعامل میان نخبگان و تصمیم گیران و فراهم آوردن بستری برای مشارکت شهروندان، این رویداد می‌کوشد مسیری به سوی پیشرفت، امنیت، آرامش و آسایش پایدار برای تمامی اقشار جامعه را فراهم سازد.

سپس علیرضا زاکانی، شهردار تهران گفت: چالش‌ها و مشکلات متعدد در کلانشهر تهران چنان به هم تنیده است که راه حل‌های پژوهشی و علمی را طلب می‌کند.

زاکانی ادامه داد: مشارکت مردم امری اصلی و اساسی در مدیریت شهر محسوب می‌شود و این مهم با کمک دانشمندان و پژوهشگران اجرایی خواهد شد با این حال برای پیشرفت و توسعه تهران ۴ سند در نظر گرفته شده است.

وی توجه به کالبد شهری را یکی از اسناد پیشرفته توسعه تهران خواند و افزود: برای حل معضلات فرونشست، آب، سیل زلزله و طوفان تحولاتی در دستور کار قرار دارد، تهران نیاز به یک پوست اندازی دارد لذا بسته استفاده از حمل و نقل برقی اعم از توسعه ناوگان مترو، تراموا، اتوبوس و تاکسی برقی در دستور کار قرار گرفته و به اجرا گذاشته خواهد شد.

وی تاکید کرد: بررسی‌ها نشان می‌دهد ۳۴ درصد از جمعیت تهران به واسطه حمل و نقل شهری جابه‌جا می‌شوند و ۶۶ درصد نیز از وسایل شخصی استفاده می‌کنند.

وی به اهداف و برنامه‌های شهرداری جهت تحول و پوست‌اندازی در شهر تهران اشاره و تاکید کرد: تلاش داریم تا ۷۰ درصد از حمل و نقل درون شهری را به واسطه ناوگان‌های حمل و نقلی سازماندهی کنیم و برای این منظور در سال جاری حدود ۲.۵ درصد به ناوگان عمومی افزوده شده است و در آینده این امکانات ۶ برابر خواهد شد.

زاکانی اظهار کرد: در سال جاری حدود ۳۰۰۰ هزار هکتار به فضای سبز تهران افزوده شده این مهم بر اساس افق سال ۶۵ که حدود ۵۰ هزار هکتار در نظر گرفته شده بود خاتمه پیدا خواهد کرد. البته برنامه‌های دیگری برای افزایش میزان سرسبزی در دستور کار است.

شهردار تهران تاکید کرد: یکی از نکاتی که در مدیریت شهری در دستور کار قرار دارد معماری مناسب ایرانی است که باید توسعه پیدا کند، همچنین عرصه فناوری در مدیریت شهری را باید مد نظر قرار داد که مجوز‌های لازم آن از علم پارک و فناوری گرفته شده و صندوق ریسک پذیری به واسطه آن پایه‌گذاری شده است تا بدین ترتیب به حمایت از پژوهشگران و طرح‌های پژوهشی بپردازیم و علم را در عرصه مدیریت شهری به اجرا بگذاریم.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار