به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، مهدی نژاد نوری معاون علوم، تحقیقات و فناوری ستاد کل نیروهای مسلح در دومین همایش و اولین جشنواره «نقش نخبگان در رشد و پیشرفت پایدار کشور»، بر ضرورت توجه به زیست بوم تاکید کرده و از معایب و محاسن هوش مصنوعی گفت.
وی افزود: یکی از خطرات استفاده از هوش مصنوعی میتواند کندی ذهن باشد، اما میتوان از آن به عنوان دستیاری استفاده کنیم، مانند ماشینحساب فرضا برای جلوگیری از محاسبات طولانی؛ بنابراین استفاده از آن به عنوان دستیار خوب است، اما به عنوان جایگزین انسان حتما بد است.
دکتر مهدینژاد در ادامه به اهمیت نوع نگاه به استفاده از دستاوردهای علمی و فناوری در دنیا اشاره کرده و گفت: مقام معظم رهبری (مدظلهالعالی) میفرمایند ما از شاگردی ننگمان نمیآید ولی دائم شاگرد ماندن عیب دارد. ایشان همچنین سفارش کردهاند که، اینکه از دستاوردهای علمی دنیا استفاده کنیم بد نیست، اما لازم است چیزهای جدیدی را هم کشف کنیم. نظریهها و موضوعات زیادی هست برای کشف کردن، اما برای اینکه زندگی روزمرهمان متوقف نشود ما از این دستاوردها استفاده میکنیم.
وی به خصوص به جوانان توصیه کرد: حتما راههای نرفته زیادی وجود دارد؛ که اگر واردش شویم میتوانیم ایدهها و محصولی بدست آوریم که ما را در دنیا مطرح کند و حتی اول کند. همانطور که رهبری فرمودند باید به قلههای علم و فناوری دست یابیم.
معاون علوم، تحقیقات و فناوری ستاد کل نیروهای مسلح همچنین به تلاش برای شناسایی استعدادهای ناب و مقابله با نخبه نماها (یعنی کسانی که دورهای ماری کردند و حالا از عالم و آدم طلبکارند) تاکید کرده و افزود: باید سراغ نخبهها رفت نه اینکه بنشینیم و بگوییم آنها بیایند سراغ ما. در همین رویدادها و جشنوارهها به این نخبهیابی دقت شود. فکر کنید وقتی فرضا اگر دنبال معدن طلایی هستید، میگردید و تلاش میکنید شب و روز به دنبال منابع و معادن آن و .... این نخبگان که از طلا خیلی قیمتشان بالاتر است، باید دنبالشان گشت و محیط را برای حضور آنان فراهم کرد.
وی افزود: در هر شهری حتی دو نفر هم از این نخبههای پیدا شود، آن شهر تا مدتها بیمه شده است. یک سید حسن نصرالله، یک خواجه نصیر، یک سعدی، یک حافظ، یک ابوریحان و ابنسینا و. برای تاریخی بس است.
مهدی نژاد در پایان گفت: آینده برابر وعده قطعی خداوند محقق خواهد شد. خداوند وعده پیروزی میدهد، باید اطمینان داشته باشیم، راه روشن است.