کد خبر:۱۲۳۳۵۶۶
دانشجو بررسی می‌کند

یارانه تغذیه دانشجویی از بودجه سال آینده حذف می‌شود؟!

طبق برخی شنیده‌ها و اخبار منتشر شده، یارانه تغذیه دانشجویی که هر ساله در بودجه کشور لحاظ می‌شد، در بودجه سال آینده حذف شده است. اما این موضوع تا چه اندازه صحت دارد؟

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، تصمیم به حذف تغذیه دانشجویی از بودجه سال آینده، برخلاف روند سال‌های گذشته بوده و نگرانی‌هایی را در میان دانشجویان و دانشگاه‌ها ایجاد کرده است.

این مطلب باعث شد تا واکنش  مدیرکل روابط عمومی معاونت دانشجویی و فرهنگی وزارت بهداشت را به دنبال داشته باشد.

هرندی خبر مربوط به عدم تخصیص بودجه برای غذای دانشجویی در بودجه ۱۴۰۴ را به نقل از مدیرکل دانشجویی وزارت بهداشت تکذیب کرد.

واکنشی که خود نشان می‌دهد این موضوع ممکن است تا حدودی مورد نظر تصمیم‌گیران برنامه و بودجه قرار گرفته باشد! برخی دانشجویان همچنان در رابطه با وضعیت دانشگاه‌های تابع وزارت علوم سوالاتی در ذهن دارند.

این درحالی است که در شرایط فعلی هم رضایت چندانی از وضعیت تغذیه دانشجویان وجود ندارد و بیش از نیمی از مراکز آموزش عالی کشور از جمله دانشگاه آزاد و پیام نور سال‌هاست درب سلف غذاخوری را تخته کرده‌اند.

 

 

یارانه تغذیه دانشجویی از بودجه سال آینده حذف شد؟!

 

تکذیب حذف یارانه غذای دانشجویی

رئیس سازمان امور دانشجویان، شایعات اخیر مبنی بر حذف یارانه غذای دانشجویی را کذب محض خواند و گفت: از سال ۱۳۹۷ تا ۱۴۰۱، دولت از محل هدفمندی یارانه ها، مبالغی را برای کمک به تغذیه دانشجویان وزارت علوم و وزارت بهداشت در نظر می گرفت که برای مثال، رقم آن در سال ۱۳۹۷ حدود ۲۰۰ میلیارد تومان و در سال ۱۳۹۸ نزدیک به ۳۰۰ میلیارد تومان بود و روند افزایشی آن تا سال ۱۴۰۱ ادامه داشت.

 


 

حذف یارانه تغذیه دانشجویی؛ فشار مالی جدید بر دانشگاه‌ها و دانشجویان

بررسی‌های مرکز پژوهش‌های مجلس نشان می‌دهد که در جدول ۱-۱۴ لایحه بودجه، هیچ اعتباری برای یارانه تغذیه دانشجویی در نظر گرفته نشده است. این موضوع در حالی رخ داده که در سال‌های گذشته بخشی از بودجه آموزش عالی به تأمین هزینه‌های تغذیه دانشجویان اختصاص می‌یافت.

حذف این یارانه می‌تواند تبعات مالی گسترده‌ای برای دانشگاه‌ها و دانشجویان به همراه داشته باشد، از افزایش هزینه‌های دانشگاه‌ها گرفته تا فشار اقتصادی بر دانشجویان کم‌درآمد و احتمال بروز نارضایتی‌ها.

بار مالی سنگین بر دوش دانشگاه‌ها

- ۲۰ درصد از بودجه کل آموزش عالی در کشور صرف تأمین تغذیه دانشجویان می‌شود. با حذف یارانه تغذیه، دانشگاه‌ها مجبور خواهند شد این هزینه را از محل بودجه‌های آموزشی و پژوهشی جبران کنند که می‌تواند به کاهش کیفیت آموزش و تحقیقات منجر شود.

- در حال حاضر، دانشگاه‌های کشور حدود ۱۶۲۰ میلیارد تومان از بودجه‌های آموزشی و پژوهشی خود را صرف تغذیه دانشجویان می‌کنند. حذف این یارانه، ممکن است این هزینه را به‌شدت افزایش دهد و تأمین غذای دانشجویان را به چالشی جدی برای دانشگاه‌ها تبدیل کند.

پیامدهای احتمالی حذف یارانه تغذیه دانشجویی

- افزایش هزینه‌های دانشجویان: در صورت حذف این یارانه، قیمت غذای سلف‌سرویس دانشگاه‌ها به میزان قابل‌توجهی افزایش خواهد یافت. این موضوع فشار اقتصادی بیشتری بر دانشجویان، به‌ویژه قشر کم‌درآمد، تحمیل می‌کند و ممکن است برخی از آن‌ها را مجبور به حذف وعده‌های غذایی یا کاهش کیفیت تغذیه خود کند.

- کاهش کیفیت خدمات آموزشی و پژوهشی: اگر دانشگاه‌ها مجبور شوند بودجه‌های آموزشی و پژوهشی خود را برای تأمین غذای دانشجویان مصرف کنند، ممکن است این موضوع به کاهش کیفیت آموزش، محدود شدن پروژه‌های تحقیقاتی و کاهش فرصت‌های علمی منجر شود.

- افزایش اعتراضات و نارضایتی‌ها: حذف این یارانه می‌تواند واکنش گسترده‌ای از سوی دانشجویان به همراه داشته باشد. در سال‌های گذشته، هرگونه افزایش قیمت غذای دانشگاهی یا کاهش کیفیت خدمات رفاهی، با اعتراضات دانشجویی همراه بوده است. این موضوع می‌تواند فشارها را برای بازنگری در این تصمیم افزایش دهد.

آینده نامعلوم؛ آیا دولت برنامه‌ای برای جبران دارد؟

در حال حاضر مشخص نیست که آیا دولت یا مجلس برنامه‌ای برای جبران این حذف در نظر دارند یا خیر. اما با توجه به تأثیر گسترده این تصمیم بر جامعه دانشجویی، احتمال پیگیری‌های بیشتر از سوی دانشگاه‌ها و نمایندگان مجلس وجود دارد.

  • آیا حذف یارانه تغذیه دانشجویی بازنگری خواهد شد یا دانشجویان و دانشگاه‌ها باید خود را برای افزایش هزینه‌ها آماده کنند؟ باید دید که در ماه‌های آینده چه تصمیماتی در این زمینه اتخاذ خواهد شد.

 

با توجه به اهمیت مسئله فوق، خبرگزاری دانشجو این موضوع را پیگیری خواهد کرد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار