کد خبر:۱۲۳۵۰۲۵
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کرمان:

وضعیت منابع آبی استان كرمان نگران‌کننده است

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمان گفت: وضعیت منابع آبی استان نگران‌کننده است.
وضعیت منابع آبی استان كرمان نگران‌کننده است

به گزارش گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو به نقل از روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمان، علیرضا ابوالحسنی مدیر کل این نهاد از وجود بحران‌های محیط‌زیستی در استان کرمان همچون کاهش منابع آبی و بیابان‌زایی خبر داد و با اشاره به بحران بیابان‌زایی و بحران افت سطح آب‌های زیرزمینی در سطح شهرستان‌های استان اعلام کرد: برداشت بی‌رویه از منابع آبی باعث ایجاد بیلان منفی ۹۲ میلیون متر مکعبی در سال گردیده است.

او یکی از اقدامات شاخص در این حوزه را احداث ٥ سد زیرزمینی بر روی رودخانه‌های شمال استان برشمرد که توانست ۱۱۰ لیتر بر ثانیه آب را از خروج به سمت کویر حفظ کند.

وی هشدار داد : وضعیت منابع آبی استان نگران‌کننده است؛ ما سالانه ۱۵۶۶ میلیون مترمکعب آب برداشت می‌کنیم، درحالی‌که تنها ٥٦٠٠ میلیون مترمکعب آب وارد سفره‌های زیرزمینی می‌شود. 

ابوالحسنی توضیح داد: این عدم تعادل، کرمان را به نقطه بحران آبی کشانده است؛ برای اجرای پروژه‌های ۹۰۰ هزار هکتاری آبخیزداری در ۱۴ شهرستان، اعتباری معادل ۳۱۵۰ میلیارد تومان پیش‌بینی شده بود که اعتبار ۷۰ درصد آن تخصیص نیافت.

او با بیان اینکه در حال حاضر، ۱.۹ میلیون هکتار از اراضی استان تحت پوشش عملیات آبخیزداری قرار گرفته، اعلام کرد: با وجود برنامه‌های گسترده برای اجرای پروژه‌های آبخیزداری و پخش سیلاب، کمبود اعتبارات مانع از پیشرفت مطلوب این پروژه‌ها شده است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمان تصریح کرد: با بودجه فعلی، تنها امکان ساخت ۱۲ تا ۱۵ سازه آبخیزداری در سال را داریم؛ تنها راه نجات کرمان، اجرای گسترده پروژه‌های آبخیزداری و پخش سیلاب، در کنار مدیریت مصرف آب در کشاورزی، صنعت و شرب است. 

او هشدار داد: اگر همین روند ادامه پیدا کند، با بحران‌های غیرقابل‌جبران مواجه خواهیم شد؛ آبخیزداری به‌عنوان یک راهکار اساسی برای حفظ منابع آبی و مقابله با فرسایش، همواره مورد توجه بوده است. 

وی با اشاره به اینکه کمبود آب، بزرگ‌ترین مانع در مسیر اجرای طرح درختکاری است گفت: از ۱۷ شهرستان تحت پوشش، ۱۴ شهرستان درگیر کانون‌های فرسایش بادی هستند.

مدیرکل منابع طبیعی کرمان در پایان از تخریب تاغ‌زار‌های اطراف شهر به دلیل قاچاق چوب و ساخت‌وساز‌های غیرمجاز خبر داد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار