کد خبر:۱۲۳۳۰۹۷

توضیحات وزارت نیرو درباره پروژه انتقال آب از خط صنعت به کرمان

وزارت نیرو درباره پروژه انتقال آب از صنعت به کرمان توضیحاتی ارائه داد.

به گزارش گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، سید علیرضا ساداتی فرد اظهار داشت: از تیرماه ۱۴۰۲ که پروژه اظطراری انتقال آب از خط صنعت به شهر‌های کرمان و رفسنجان تحویل شرکت آب و نیرو شده است، عملیات اجرایی بطور مستمر در جریان بوده و هرگز تعلیق و یا متوقف نشده است و هم اکنون کارگاه در جبهه‌های لوله گذاری نصب حوضچه‌های شیرآلات و عملیات ساختمانی ایستگاه‌های پمپاژ و مخازن فعال می‌باشد و ساخت شیر آلات و اتصالات و پمپ‌ها نیز در کارخانه در حال انجام است. البته مجموعه این فعالیت‌ها بدلیل مشکلات نقدینگی بکندی پیش می‌رود و به هیچ وجه متناسب با اهمیت و اضطرار پروژه نمی‌باشد.

مجری طرح انتقال آب صنعت به شهر کرمان افزود: این پروژه در سال ۱۴۰۱ در دولت شهید آیت‌الله رئیسی مصوب و اجرایی شد که مبلغ دو هزار و دویست میلیارد تومان نیز برای این پروژه تخصیص یافت تا کم‌تر از یک سال در رفسنجان و سپس در شهر کرمان به بهره‌برداری برسد.

وی با بیان اینکه مصوبه پرداخت دو هزار و دویست میلیارد تومانی آیت‌الله رئیسی محقق نشد، تاکید کرد: دولت مکلف به تامین بخشی از اعتبار آن بود و بخش دیگر و اعظم آن از محل مسئولیت و مشارکت‌های اجتماعی معادن استان پیش بینی شده بود که از مجموع تعهدات معادن استان بخش بسیار اندکی از آن تاکنون پرداخت شده است.

مجری پروژه انتقال آب به کرمان ادامه داد: کارفرما‌ها اصولا متناسب با اعتباری که دربافت می‌کنند، پروژه‌ها را هدایت می‌کنند، اما در این طرح میزان کار انجام شده بیش از دو برابر اعتبارات تخصیص یافته است و این نشان از عزم جدی وزارت نیرو برای انجام این وظیفه مهم بوده است.

ساداتی فرد افزود: در زمان جابجایی دستگاه اجرایی حدود ۱۰۰ کیلومتر از عملیات اجرای لوله فولادی طرح اضطراری آب صنعت به شهر‌های رفسنجان کرمان باقی مانده بود و عملیات اجرایی ایستگاه‌های پمپاژ هم در مرحله طراحی بود که در حال حاضر عملیات آبرسانی به شهر رفسنجان در حال بهره برداری است و کم‌تر از ده کیلومتر از لوله گذاری خط انتقال باقی‌مانده و ایستگاه‌های پمپاژ نیز سی درصد پیشرفت فیزیکی دارند.

ساداتی‌فرد با اشاره به ایستگاه پمپاژ که مهم‌ترین اجزای این خط انتقال است، گفت: خط انتقال شهر رفسنجان بصورت ثقلی بود و نیاز به احداث ایستگاه پمپاژ نداشت که بعد از شهادت آیت الله رئیسی افتتاح شد، اما برای رسیدن آب به شهرکرمان بعد از شهر رفسنجان باید ۱۱۲ کیلومتر خط و دو ایستگاه پمپاژ با ظرفیت یک مترمکعب بر ثانیه اجرا می‌گردید.

وی ادامه داد: در اجرای ایستگاه‌های پمپاژ مهمترین جزء از لحاظ زمانی تامین پمپ هاست. به عنوان نمونه نیمی از پمپ‌های سفارش گذاری شده ساخته شده و آماده تحویل است، اما بدلیل مشکلات اعتباری قادر به تحویل آنها نیستیم.

وی افزود: هم اکنون بیش از پانصد میلیارد تومان به پیمانکاران پروژه بدهکاریم که امیدواریم با همت و پیگیری مسئولین و نماینده دلسوز و پر تلاش شهرکرمان تامین اعتبار مورد نیاز پروژه بسرعت انجام گیرد تا بتوانیم فشار کمبود نقدینگی را از پیمانکاران برداریم.

وی با بیان اینکه آبی که از خلیج فارس به رفسنجان می‌رسد، حدود سه یورو برای هر متر مکعب آن هزینه می‌شود لذا به صرفه نیست که برای شرب و بهداشت استفاده شود و عملا هم برای تامین آب مورد نیاز صنایع و معادن است.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به محدودیت‌های مالی برنامه ریزی شد تا در دو مرحله آب به شهر کرمان برسد که در صورت تامین اعتبار دو هزار میلیارد تومانی این امکان وجود دارد که تا قبل از تابستان و شروع دوره تنش آبی آب را به شهر کرمان نیز برسانیم.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار