کد خبر:۱۲۳۵۴۶۳

رئیس دانشگاه الزهرا (س): نقش زنان در تربیت نسل آینده مؤثر است

زهرا ناظم بکائی در دور پنجم گفت‌و‌گو‌های زنان ایران و چین، گفت: در دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی ایران به نقش محوری زن و خانواده در تربیت نسل‌های آینده ساز تأکید ویژه‌ای شده است.

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، زهرا ناظم بکائی در دور پنجم گفت‌و‌گو‌های زنان ایران و چین، گفت: در دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی ایران به نقش محوری زن و خانواده در تربیت نسل‌های آینده ساز تأکید ویژه‌ای شده است.

به همت اداره ارتباطات فرهنگی بین‌المللی زنان و خانواده سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با مشارکت دانشگاه الزهرا (س) از ایران و دانشگاه زنان چین، دور پنجم گفت‌و‌گو‌های زنان دو کشور، صبح امروز سه‌شنبه (۱۴ اسفندماه) در محل این دانشگاه برگزار شد.

در دور پنجم گفت‌و‌گو‌های زنان ایران و چین، ظرفیت‌های همکاری‌های مشترک فرهنگی در حوزه‌های علمی پژوهشی و دانشگاهی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

زهرا ناظم بکائی رئیس دانشگاه الزهرا (س) تهران در این نشست، با اشاره به سابقه با ارزش تمدنی دو ملت بزرگ ایران و چین و نگاه جامع اسلام به بانوان و حقوق زنان و قوانین حمایتی جمهوری اسلامی ایران در قبال زنان از آمادگی اجرایی کردن کامل این دانشگاه برای اجرایی کردن همکاری‌های علمی، فرهنگی و پژوهشی با دانشگاه زنان چین خبر داد.

وی در ادامه با اشاره به ظرفیت‌های بالای دانشگاه الزهرا (س) و تعاملات بین‌المللی با دانشگاه و مؤسسات و نهاد‌های بین‌المللی، بر نقش مؤثر بانوان در امور اجتماعی و فرهنگی و پژوهشی ایران اسلامی پرداخت و گفت: در جهان بینی اسلامی، زنان و مردان از حقوق یکسان برخوردار هستند و در قانون اساسی کشور ما نیز این مهم لحاظ گشته و در منشور حقوقی زنان نیز بند‌های حمایتی گسترده وجود دارد.

حجاب مانع موفقیت زنان در صحنه‌های داخلی و بین‌المللی نیست

رئیس دانشگاه الزهرا (س) اظهار داشت: در دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی ایران به نقش محوری زن و خانواده در تربیت نسل‌های آینده ساز تأکید ویژه‌ای شده است و در فاصله ۴۵ سالگی انقلاب اسلامی جامعه بانوان در ایران اسلامی، توفیقات بسیار ارزشمند و بزرگی را در صحنه‌های داخلی و بین‌المللی کسب کرده است و هرگز حجاب مانعی برای کسب این موفقیت‌ها نبوده، بلکه زمینه ساز امنیت و آرامش روانی زنان در جامعه است.

خدیجه جدا، مشاور بانوان معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری با موضوع «زنان در فناوری ـ چشم اندازی برای همکاری ایران و چین» نیز در این نشست، مطرح کرد: جهانی که در آن زندگی می‌کنیم، به سرعت در حال تغییر است. پیشرفت‌های فناورانه ظرفیت‌های بی سابقه‌ای را به ارمغان آورده‌اند، اما در کنار آن چالش‌هایی همچون تغییرات اقلیمی و مسائل بهداشت عمومی و نابرابری اقتصادی نیز روز به روز پیچیده‌تر می‌شوند.

وی اضافه کرد: حل این مسال نه از مسیر اقدامات فردی بلکه از طریق همکاری‌های عمیق و موثر میان کشور‌ها ممکن خواهد بود. ایران و چین به عنوان دو تمدن دیرینه با ظرفیت‌های علمی و اقتصادی گسترده، فرصت آن را دارند که در این مسیر نقشی تعیین کننده ایفا کنند.

مشاور بانوان معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری اذعان کرد: ما با تمرکز بر ظرفیت‌های مشترک و گسترش درک متقابل می‌توانیم بنیانی محکم برای همکاری‌های پایدار و نو آورانه بنا نهیم. در این میان، زنان نیرویی بی بدیل در مسیر تحول فناوری هستند.

وی ادامه داد: ایران و چین هر دو از سرمایه انسانی ارزشمند در میان زنان خود برخوردارند. زنانی که توانایی پیشبرد دانش، مدیریت و کارآفرینی را دارند.

مشاور بانوان معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری سخنان خود را با پیشنهاد ایجاد مرکز همکاری‌های ایران و چین در نوآوری فناوری برای زنان، راه‌اندازی برنامه تبادل دانش میان زنان فناور ایران و چین و تأسیس صندوق توانمندسازی زنان در فناوری ایران و چین به پایان رسانید.

ایران و چین شباهت‌ها و قرابت‌های فرهنگی فراوانی دارند

در ادامه، خانم لیینگ معاون دانشگاه زنان چین و معاون رئیس انجمن ارتباطات خارجی زنان پکن عضو هیأت مدیره انجمن ملل متحد چین در سخنانی، ضمن تشکر از مهمان نوازی جمهوری اسلامی ایران در دور پنجم گفت‌و‌گو‌های بانوان گفت: ایران و چین شباهت‌ها و قرابت‌های فرهنگی فراوانی دارند و در کشور ما نیز بانوان، تحت حمایت قوانین اساسی قرار دارند.

وی به توضیحاتی در خصوص آموزش خانواده و برابری جنسیتی در چین عصر جدید پرداخت و گفت: خانواده به عنوان سلول بنیادین جامعه همواره در چین مورد توجه بوده و ساخت خانواده و تقویت آن اهمیت ویژه‌ای دارند.

معاون دانشگاه زنان چین افزود: با توسعه اقتصادی و اجتماعی چین و بهبود سطح زندگی مردم ساختار و سبک زندگی خانواده‌های شهری و روستایی در چین تغییرات زیادی کرده با چالش‌های نوینی مواجه شده و در عمل، آموزش خانواده در چین با ایجاد نگرش‌های جدید خانوادگی همسو با تغییرات جریان‌های زمانه، خانواده‌های متمدن را عمیق‌تر کرده و به حفظ و هماهنگی و ثبات خانواده‌ها پرداخته است.

خانم شقایق حق جو جوانمرد سخنران بعدی این نشست در خصوص توانمندسازی زنان بهره‌مندی از فناوری‌های نوین سخن گفت و افزود: زنان از توانایی و قدرت تاثیرگذاری ویژه‌ای برخوردارند. آنان جهت و آهنگ تحولات را به وسیله ایده‌ها احساسات و هیجاناتی که به وجود می‌آورند عمیقاً تحت تاثیر قرار می‌دهند.

خانم مریم اردبیلی در خصوص زنان و فرصت‌های کارآفرینی با تاکید بر سیاست‌های حمایتی مطالبی ارائه کرد و بیان داشت: کلان روند‌ها و پیشران‌های اقتصاد حکایت از تحولی عمیق در ساختار‌های اقتصادی و اجتماعی جهانی دارد و فناوری‌های نوین همچون نانو و بیو اطلاعات شناختی بانوان را افزایش داده و به زنان این امکان را می‌دهند که در خط مقدم نوآوری و توسعه فناوری قرار بگیرند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار