کد خبر:۱۲۳۵۶۵۲
در گفتگو با دانشجو مطرح شد؛

ارتقای همکاری میان دانشگاه و صنعت گاز در قالب طرح‌های پژوهشی

مدیر مرکز پژوهشی شبکه‌های گازرسانی دانشگاه شهیدچمران اهواز، از تلاش‌های این مرکز جهت ایجاد پل ارتباطی میان دانشگاه و صنعت توزیع گاز خبر داد و با اشاره به پروژه‌های پژوهشی در حوزه‌های برآورد نشتی گاز، طراحی و شبیه­ سازی سیستم­ های حفاظت کاتدیک و کاهش مصرف گاز، از دستاوردهای قابل توجه این مرکز در راستای رفع نیازهای صنعت گاز و توسعه نیروی انسانی متخصص سخن گفت.
ارتقای همکاری میان دانشگاه و صنعت گاز در قالب طرح‌های پژوهشی

مازیار چنگیزیان مدیر مرکز پژوهشی شبکه‌های گازرسانی خوزستان در گفت‌و‌گو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو اظهار کرد: مرکز پژوهشی شبکه‌های گازرسانی هدف اصلی‌ای که دنبال می‌کند، برقراری ارتباط مؤثر بین دانشگاه و صنعت توزیع گاز است. این دفتر نیاز‌های پژوهشی شرکت گاز استان خوزستان را شناسایی کرده و آنها را با دانشجویان، اساتید و افراد توانمند در حوزه‌های صنعتی و علمی به اشتراک می‌گذارد.

وی ادامه داد: زمانی که بستر لازم فراهم شود، می‌توانیم محققان و صنعت را به یکدیگر متصل کنیم و کار را در قالب طرح‌های پژوهشی، پایان‌نامه‌ها و سمینار‌ها پیش ببریم.

چنگیزیان در خصوص حوزه‌های فعالیت این مرکز افزود: با حمایت مستقیم شرکت گاز استان خوزستان فعالیت می‌کنیم و اقدامات اصلی ما بر اساس نیاز‌های این شرکت است. فرآیند دریافت گاز طبیعی از خطوط انتقال و تحویل آن به مصرف‌کننده نهایی یک زنجیره است که در آن فشار گاز ابتدا باید در ایستگاه‌های تقلیل فشار کاهش یابد و سپس از طریق خطوط لوله به دست مشترکین برسد.

وی تأکید کرد: تجهیزات، رگولاتورها، خطوط لوله و هر آنچه مربوط به این حوزه می‌شود، زیرمجموعه شرکت توزیع گاز است. در بخش مهندسی، فعالیت‌های مربوط به طراحی خطوط و ایستگاه­های جدید، نگهداری سیستم‌های فعلی، رفع مشکلات و تعمیرات آنها انجام می‌شود که ما در این زمینه‌ها وارد شده‌ایم.

مدیر مرکز پژوهشی شبکه‌های گازرسانی خوزستان با اشاره به نوع همکاری‌های این مرکز، یادآور شد: با صنعت شرکت گاز همکاری می‌کنیم. برای مثال، نرم‌افزاری داریم که با استفاده از مدل­های شبیه­ سازی شده، میتوان مقدار نشت و خروج گاز از شبکه را محاسبه نماید. این نرم‌افزار برای اعتبارسنجی در یک شبکه واقعی بررسی شده است. به همین دلیل، همیشه با توجه به ماهیت پروژه­ها، تعدادی از مهندسین صنعت در کنار ما حضور دارند تا از تخصص و تجربه آنها استفاده کنیم.

چنگیزیان در خصوص تأثیر تحقیقات انجام‌شده بر کاهش آلودگی هوا بیان کرد: یکی از پروژه‌های ما بررسی راهکار‌های کاهش مصرف در کوره­های آجر پزی بود که بر کاهش مصرف گاز کار کردیم. با تغییراتی در سیستم گاز مصرفی کاهش و به تولید مطلوب رسیدیم و در زمینه کاهش اثرات زیست‌محیطی و آلاینده‌ها موفق عمل کردیم.

چنگیزیان با اشاره به دستاورد‌های اخیر این مرکز ادامه داد: فعالیت‌های ما نیازمحور است و بر اساس نیاز‌های شرکت، پروژه‌هایی را برای آنها انجام می‌دهیم. یکی از زمینه‌های تحقیقاتی که تقریباً پنج سال روی آن کار کردیم، محاسبه میزان نشت گاز و گاز‌های عملیاتی است. قبل از ورود ما، روش علمی دقیقی برای این محاسبات وجود نداشت. نرم‌افزار ما روش‌ها و حالت‌های مختلف نشت گاز از شبکه را نشان می‌دهد. نسخه‌ای جدید از این نرم‌افزار را به شرکت گاز ارائه دادیم که روی سرور شرکت ملی گاز نصب شده و توسط شرکت‌های گاز استانی استفاده می‌شود.

وی افزود: نرم‌افزار دیگری نیز داریم که برای شبیه‌سازی سیستم‌های حفاظت کاتدیک استفاده می‌شود. روش تحویل گاز به مصرف‌کنندگان از طریق خط لوله است. با توجه به استانداردها، خط لوله باید زیر خاک باشد و به دلیل فشار بالای گاز، لوله‌ها فلزی هستند. فلز در مجاورت با خاک دچار زنگ‌زدگی می‌شود. معمولاً از پوشش‌هایی استفاده می‌شود و در کنار آن، برای جلوگیری از خوردگی، روشی به نام حفاظت کاتدیک وجود دارد. نرم‌افزار حفاظت کاتدیک با یک پروژه ساده به عنوان پروژه کارشناسی ارشد

شروع شد و در پروژه‌های دکترا تکمیل شد و در حال حاضر مشغول به خدمت رسانی به شرکت­های گاز استانی میباشد.

مدیر مرکز پژوهشی شبکه‌های گازرسانی دانشگاه شهیدچمران اهواز، ادامه داد: در بخش سخت‌افزاری، دستگاهی برای اندازه‌گیری مقدار مصرف گاز در گرمکن­های ایستگاه‌های تقلیل فشار طراحی کردیم که فرآیند ثبت اختراع آن در حال انجام است. در طی سالیان در زمینه­های مختلف فعالیت کردیم. از دیگر پروژه­­ها میتوان به تحلیل هیدرولیکی شبکه­های گاز شهرستان­ها و نیز تدوین اصول مدیریت خوردگی در شبکه­ها اشاره نمود.

چنگیزیان با اشاره به توسعه نیروی انسانی متخصص یادآور شد: دانشجویان را از طریق تعریف پروژه‌های پایان‌نامه و تحقیقاتی با این صنعت آشنا می‌کنیم. بسیاری از آنها اکنون در شرکت گاز مشغول به کار هستند و برعکس، برخی از کارکنان شرکت گاز نیز تمایل دارند در مقاطع بالاتر تحصیل کنند. ما سعی می‌کنیم در حوزه تخصصی خودشان موضوعاتی

تعریف کنیم که هم پیشرفت آکادمیک آنها را تقویت کند و هم نیاز‌های صنعت را برطرف سازد. بیشتر کار‌ها را با دانشجویان و اعضای هیئت علمی انجام می‌دهیم.

وی در پایان افزود: ارتباط نزدیک به ۲۰ سال مرکز پژوهشی شبکه‌های گازرسانی با شرکت گاز استان خوزستان مرهون پشتیبانی دستاندرکاران شرکت گاز استان خوزستان بوده است و از حمایت ان‌ها قدردانی میکنم.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار