به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، شیرین هدایت کردستانی روز چهارشنبه اظهار کرد: چاقی یک بحران بهداشتی جهانی است که شیوع آن در بسیاری از کشورها به سرعت رو به افزایش است.
مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشکی کردستان افزود: میزان شیوع چاقی شکمی در افراد میانسال کشور را ۴۵ درصد و در استان کردستان ۵۴ درصد است که زنگ خطری برای شیوع بیماریهای غیرواگیر در استان محسوب میشود.
وی با اشاره به عوامل اصلی بروز چاقی و اضافه وزن، اضافه کرد: بیتحرکی در کنار تغییر الگوی غذایی مانند مصرف بیش از حد غذاهای آماده، پرچرب، شیرینی، تنقلات و نوشابه و استرسهای محیط زندگی، از عوامل اصلی بروز چاقی و اضافه وزن در انسان امروزی هستند؛ ضمن اینکه علل دیگر چاقی میتواند ژنتیکی، روانی، اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و محیطی باشد.
هدایت کردستانی گفت: چاقی خطر ابتلا به بسیاری از بیماریها از جمله دیابت، سرطان و بیماریهای قلبی را افزایش میدهد و میتواند منجر به افزایش فشار خون، چربی خون، بیماریهای قلبی، التهاب مفاصل، بیماریهای تنفسی و ریوی، نازایی، بیماریهای کبدی و گوارشی و برخی سرطانها شود.
وی ادامه داد: برای جلوگیری از ابتلای به اضافه وزن، از غذاهای کم کالری و مغذی مانند گوشتهای بدون چربی، حبوبات پخته شده، غذاهای آبپز یا بخارپز استفاده شود و مصرف غذاهای فرآوری شده و تصفیه شده مانند سوسیس، کالباس، نوشابه، چیپس و آبمیوههای صنعتی کاهش یابد.
مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشکی کردستان، به عادت دادن کودکان به مصرف سبزیجات و میوهها اشاره و بیان کرد: اجتناب از خرید و مصرف غذاهای پرکالری و پرچرب، جایگزینی آب یا دوغ کمنمک به جای نوشابههای شیرین و گازدار، فعالیت بدنی منظم و جایگزینی آن با ریزهخواری، کاهش مصرف روغن و پخت غذاها با روغن کم، استفاده از لبنیات کمچرب و سالاد در وعدههای غذایی و حفظ عادت مصرف سبزی خوردن در وعدههای غذایی باید مورد اهمیت قرار بگیرد.