آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۳۵۸۲۵

چاقی در کردستان از میانگین کشوری بیشتر است

مدیر بهبود تغذیه دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: میزان چاقی و اضافه وزن در بزرگسالان استان ۵۹.۵ درصد است، بالاتر از میانگین کشوری ۵۲ درصد.

به گزارش گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، شیرین هدایت کردستانی روز چهارشنبه اظهار کرد: چاقی یک بحران بهداشتی جهانی است که شیوع آن در بسیاری از کشورها به سرعت رو به افزایش است.

مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشکی کردستان افزود: میزان شیوع چاقی شکمی در افراد میانسال کشور را ۴۵ درصد و در استان کردستان ۵۴ درصد است که زنگ خطری برای شیوع بیماری‌های غیرواگیر در استان محسوب می‌شود.

وی با اشاره به عوامل اصلی بروز چاقی و اضافه وزن، اضافه کرد: بی‌تحرکی در کنار تغییر الگوی غذایی مانند مصرف بیش از حد غذاهای آماده، پرچرب، شیرینی، تنقلات و نوشابه و استرس‌های محیط زندگی، از عوامل اصلی بروز چاقی و اضافه وزن در انسان امروزی هستند؛ ضمن اینکه علل دیگر چاقی می‌تواند ژنتیکی، روانی، اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و محیطی باشد.

هدایت کردستانی گفت: چاقی خطر ابتلا به بسیاری از بیماری‌ها از جمله دیابت، سرطان و بیماری‌های قلبی را افزایش می‌دهد و می‌تواند منجر به افزایش فشار خون، چربی خون، بیماری‌های قلبی، التهاب مفاصل، بیماری‌های تنفسی و ریوی، نازایی، بیماری‌های کبدی و گوارشی و برخی سرطان‌ها شود.

وی ادامه داد: برای جلوگیری از ابتلای به اضافه وزن، از غذاهای کم کالری و مغذی مانند گوشت‌های بدون چربی، حبوبات پخته شده، غذاهای آب‌پز یا بخارپز استفاده شود و مصرف غذاهای فرآوری شده و تصفیه شده مانند سوسیس، کالباس، نوشابه، چیپس و آبمیوه‌های صنعتی کاهش یابد.

مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشکی کردستان، به عادت دادن کودکان به مصرف سبزیجات و میوه‌ها اشاره و بیان کرد: اجتناب از خرید و مصرف غذاهای پرکالری و پرچرب، جایگزینی آب یا دوغ کم‌نمک به جای نوشابه‌های شیرین و گازدار، فعالیت بدنی منظم و جایگزینی آن با ریزه‌خواری، کاهش مصرف روغن و پخت غذاها با روغن کم، استفاده از لبنیات کم‌چرب و سالاد در وعده‌های غذایی و حفظ عادت مصرف سبزی خوردن در وعده‌های غذایی باید مورد اهمیت قرار بگیرد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار