کد خبر:۱۲۳۶۵۳۹

گوهری کم‌نور در کهکشان، یادگاری از آینده‌ی خورشید

سحابی سیاره‌ای بسیار کم‌نور ابِل ۷ در فاصله‌ای حدود ۱،۸۰۰ سال نوری از زمین قرار دارد. این سحابی در آسمان زمین، جنوب صورت فلکی شکارچی (اوراین) و در جهت صورت فلکی خرگوش (Lepus) دیده می‌شود.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، در این تصویر تلسکوپی عمیق، شکل کلی کروی سحابی که قطر آن حدود ۸ سال نوری است، به وضوح مشخص شده است. ابِل ۷ در میان ستارگان کهکشان راه شیری و در نزدیکی خط دید کهکشان‌های پس‌زمینه قرار دارد. با این حال، ساختار‌های زیبایی درون این ابر کیهانی دیده می‌شود که با استفاده از نوردهی‌های طولانی و فیلتر‌های باند باریک که تابش اتم‌های هیدروژن، گوگرد و اکسیژن را ثبت می‌کنند، برجسته شده‌اند. بدون این تکنیک‌ها، ابِل ۷ بسیار کم‌نورتر از آن است که با چشم غیرمسلح قابل مشاهده باشد.

سحابی‌های سیاره‌ای یکی از مراحل پایانی کوتاه در تحول ستاره‌ای هستند؛ مرحله‌ای که خورشید ما نیز ۵ میلیارد سال دیگر آن را تجربه خواهد کرد. در این فرآیند، ستاره مرکزی، که زمانی ستاره‌ای خورشیدمانند بوده، لایه‌های بیرونی خود را به بیرون پرتاب می‌کند.

سحابی ابِل ۷ حدود ۲۰،۰۰۰ سال قدمت دارد، اما ستاره مرکزی آن، که اکنون به‌صورت یک کوتوله سفید کم‌نور دیده می‌شود، حدود ۱۰ میلیارد سال سن دارد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار