کد خبر:۱۲۴۳۹۹۰

قطع بودجه ۴۰۰ میلیون دلاری و استعفای رئیس دانشگاه کلمبیا بر اثر فشارهای ترامپ

هیات امنای دانشگاه کلمبیا اعلام کرد، کاترینا آرمسترانگ رئیس موقت این دانشگاه از سمت خود کناره‌گیری خواهد کرد و به ریاست مرکز پزشکی آن بازمی‌گردد.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو از ایندپندنت، دیوید گرینوالد رئیس هیات امنای کلمبیا در بیانیه ای اعلام کرد: دکتر آرمسترانگ نقش رئیس موقت را در زمان حساسی برای دانشگاه پذیرفت و به طور خستگی ناپذیر برای ارتقای منافع دانشگاه تلاش کرد. کاترینا همیشه برای دانشگاه صادقانه تلاش کرده است. ما از خدمات او قدردانی می کنیم و مشتاقانه منتظر ادامه کمک های او به دانشگاه هستیم.

کناره گیری آرمسترانگ در زمان پرفراز و نشیبی برای دانشگاه اتفاق می افتد.

هفته گذشته، دانشگاه کلمبیا با اجرای یک سری تغییرات گسترده موافقت کرد تا به کمک ۴۰۰ میلیون دلاری دولت آمریکا دست یابد.

دولت دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا ادعا کرده است که این دانشگاه به اندازه کافی برای مبارزه با یهودی ستیزی و مقابله با اعتراضات طرفدار غزه اقدام انجام نداده است.

این تغییرات شامل ایجاد یک نیروی پلیس جدید در محوطه دانشگاه، ممنوعیت جزئی استفاده از ماسک و حذف کنترل هیات علمی بر بخش مطالعات خاورمیانه، جنوب آسیا و آفریقا است.

اعضای دانشگاه کلمبیا و همچنین سایر افراد به طور گسترده این حرکت را به عنوان تسلیم بی سابقه در برابر نفوذ خارجی محکوم کردند.

علاوه بر تهدید قطع بودجه، کلمبیا همچنین در مرکز سرکوب فعالان دانشجویی خارجی بوده که در تظاهرات سال‌های ۲۰۲۳ و ۲۰۲۴ در محوطه دانشگاه در میان جنگ اسرائیل علیه غزه، حمایت خود را از مردم غزه نشان داده اند.

در این راستا ماموران مهاجرتی محمود خلیل فارغ التحصیل و فعال دانشجویی در دانشگاه کلمبیا را در یک آپارتمان متعلق به دانشگاه در اوایل ماه جاری بازداشت کردند.

دولت آمریکا به دنبال اخراج خلیل است که دارای گرین کارت است، اما او در دادگاه شکایت و اعلام کرده که به دلیل استفاده از حقوق آزادی بیان که در قانون اساسی آمریکا از آن حمایت شده، مجازات شده است.

به گزارش دانشجو، اقدامات ترامپ، اعتراض گروه‌های مدافع حقوق مدنی و مهاجران را برانگیخته است. آنها دولت آمریکا را به هدف قرار دادن ناعادلانه منتقدان سیاسی متهم می‌کنند.

ترامپ بدون ارائه مدرک، خلیل را به حمایت از جنبش حماس متهم کرده است. اما تیم حقوقی خلیل می گویند که او با جنبش حماس هیچ ارتباطی ندارد.

ترامپ مدعی است که طرفداران ملت فلسطین در آمریکا یهودستیز هستند اما این طرفداران می گویند که از انتقاد آنها از حمله رژیم اسرائیل به نوار غزه و حمایت آنها از حقوق فلسطینیان به اشتباه یهودی ستیزی برداشت می شود.

به گزارش ایرنا، ترامپ معترضان حامی فلسطین در دانشگاه‌های آمریکا را «آشوبگران پولی» توصیف کرده و مدعی است که بسیاری از آن‌ها دانشجو نیستند و آن‌ها آشوبگرانی هستند که به ازای دریافت پول چنین اقداماتی را انجام می دهند.

او گفته است: ما آنها را پیدا و بازداشت کرده و از کشور اخراج خواهیم کرد تا هرگز به اینجا بازنگردند.

رئیس جمهور آمریکا پیش از این نیز در پیامی در رسانه اجتماعی خود موسوم به «تروث سوشیال» نوشته بود: تمام بودجه فدرال برای هر دانشکده، مدرسه یا دانشگاهی که اجازه اعتراض غیرقانونی را بدهد، متوقف می‌شود.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار