
حسابرسی سیستمی مالیاتی موجب افزایش شفافیت و کاهش فساد میشود

به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، عبدالحسین همتی، نماینده زرند و کوهبنان در مجلس شورای اسلامی در جمع خبرنگاران با اشاره به اهمیت حسابرسی سیستمی در نظام مالیاتی کشور، این شیوه را راهکاری اساسی برای افزایش شفافیت، کاهش دخالت انسانی و ایجاد عدالت مالیاتی عنوان کرد و گفت: حرکت به سمت سیستمهای الکترونیکی و کاهش نقش ممیزان مالیاتی، علاوه بر جلوگیری از تخلفات، موجب افزایش رضایت و اعتماد مردم به نظام مالیاتی خواهد شد.
همتی افزود: حسابرسی سیستمی مالیاتی، به معنای ثبت و پرداخت الکترونیکی مالیات از طریق اظهارنامههای سیستمی است که در آن نقش ممیزان مالیاتی به حداقل میرسد.
افزایش دقت در محاسبات و شفافیت بیشتر
او اعلام کرد: این روش باعث کاهش فساد، افزایش دقت در محاسبات و شفافیت بیشتر در فرآیند مالیاتستانی میشود؛ هرچه میزان دخالت انسانی در این فرآیند کمتر باشد، عدالت مالیاتی بیشتر رعایت شده و اعتماد مردم به نظام مالیاتی تقویت خواهد شد.
نماینده زرند و کوهبنان با اشاره به اهمیت پیشبینیپذیری درآمدهای مالیاتی برای دولت افزود: یکی از مزایای مهم حسابرسی سیستمی این است که دولت میتواند درآمدهای مالیاتی خود را با دقت بیشتری پیشبینی کند و این پیشبینیپذیری به برنامهریزی بهتر برای بودجه و تخصیص منابع منجر میشود.
وصول واقعیتر مالیات
او اظهار کرد: با تحقق این امر همچنین، با کاهش احتمال تخلفات و افزایش شفافیت، شاهد وصول واقعیتر مالیات خواهیم بود.
دبیر کمیسیون انرژی مجلس، با اشاره به مشکلات سیستم سنتی مالیاتی گفت: در روشهای گذشته، افراد اظهارنامههای مالیاتی را تکمیل میکردند، اما تنها تعداد محدودی از آنها به صورت تصادفی بررسی میشد و اگر تخلفی شناسایی میشد، جریمههای سنگینی برای مودیان در نظر گرفته میشد؛ اما این روش نهتنها ناکارآمد بود، بلکه موجب ایجاد احساس بیاعتمادی و نگرانی در میان مودیان مالیاتی میشد.
ارتباط ملموس میان مالیات پرداختی و بهبود خدمات شهری
همتی به ضرورت ایجاد ارتباط ملموس میان مالیات پرداختی و بهبود خدمات شهری اشاره کرد و اظهار کرد: یکی از دلایلی که مردم انگیزه چندانی برای پرداخت مالیات ندارند، این است که تأثیر مالیات پرداختی را در زندگی روزمره خود احساس نمیکنند.
او گفت: اگر مردم بدانند که مالیاتی که پرداخت میکنند مستقیماً برای توسعه زیرساختهای شهری، مانند ساخت پارک، بهبود جادهها و ارائه خدمات عمومی هزینه میشود، بدون شک انگیزه بیشتری برای پرداخت مالیات خواهند داشت.
نماینده زرند و کوهبنان افزود: اجرای پروژههای اولویتمحور در شهرها و شهرستانها با استفاده از درآمدهای مالیاتی، میتواند حس مشارکت و همکاری مردم را تقویت کند. وقتی مردم ببینند که مالیات پرداختی آنها در بهبود کیفیت زندگی و توسعه شهرشان نقش دارد، اعتمادشان به سیستم مالیاتی افزایش مییابد و تمایل بیشتری به همکاری نشان میدهند.
همتی در پایان گفت: برای موفقیت این سیستم، باید آگاهی مردم نسبت به نحوه عملکرد آن افزایش یابد. آموزش و اطلاعرسانی مناسب در این زمینه، باعث میشود که مردم با آگاهی بیشتری در فرآیند مالیاتستانی مشارکت کنند و نقش خود را در توسعه کشور پررنگتر ببینند.