
مسجد اولین سنگر فلسطین و آخرین رسانه غزه / ماجرای فریاد مناره ها و سکوت منابر! + فیلم
به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری دانشجو، مسجد مهمترین نماد پیوند فلسطین و مقاومت است. از مسجدالأقصی که در واقع همان محل اصلی مورد مناقشه و قبله اول مسلمین است تا مسجد قبةالصخره در گرامیداشت معراج پیامبر اسلام بنا شد و همه نگاهها به عنوان نمادی از مقاومت و آرمان آزادی فلسطین همه چیز حول آن میچرخد.
اما مفهوم «مسجد» در سراسر جهان اسلام نه تنها به عنوان یک نماد و عبادتگاه بلکه از حیث قرارگاه و پایگاهی تمدنی برای آن، این روزها نقشی مهم در قضیه فلسطین و مظلومیت روز افزون مردم غزه ایفا میکنند.
در همین ماه رمضان گزارشاتی وجود دارد که یکی از اهداف اصلی صهیونیستها در جنایات خود نابودی مسجدالأقصی است، این گزارشات نشان میدهد: یهودی سازی مسجد الاقصی مسئلهای اساسی برای اشغالگران بوده و برای آنان اولویت داشته و اجرای آن را پیگیری میکنند. هجمههای یهودیسازی در ماه رمضان و اعیاد یهودی افزایش پیدا میکند تا از این طریق واقعیتهای جدیدی را به مسجد الاقصی تحمیل نمایند. قدس از زمان آغاز جنگ علیه نوار غزه شاهد افزایش تنشهای تروریستی اسرائیلی بوده و این شهر در شرایط سختی قرار گرفته است.
جلوگیری اسرائیلی ها از پخش بلند صدای اذان
اشغالگران محدودیتهای شدیدی برای ورود مسلمانان به مسجد الاقصی قرار داده و اجازه نمیدهند اذان با صدای بلند پخش شود علاوه بر آنکه تعدادی از ساکنان شهر قدس را از این مکان مقدس تبعید کردهاند. اشغالگران از جنگ علیه غزه برای افزایش حملات خود به مسجد الاقصی و سرکوب ساکنان قدس و شدت بخشیدن به روند یهودیسازی سوء استفاده کردهاند. اشغالگران نبردی مذهبی علیه مسجد الاقصی آغاز کرده و شهرک نشینان اعتقاد دارند شرایط کنونی فرصتی طلایی برای ویران کردن این مکان مقدس است. ادامه تجاوزات به مسجد الاقصی میتواند به انفجار اوضاع در فلسطین و افزایش درگیریها منتهی شود.
اذان رفح
در یکسال گذشته و با جنایتهای رژیم صهیونیستی هر وقت همه در بهت و سکوت از حجم خونریزی و وحشت فرو میرفتند به یکباره مساجدی در سراسر فلسطین و حتی لبنان به صدا در میآمدند که ای مسلمانان مظلومیت فلسطین را دریابید و به پا خیزید، معروف ترین آن که همین چند وقت اخیر وایرال شد مسجدی در رفح بود که صدای مؤذن برای اذان صبحگاهی با گریه در فضای مجازی پیچید.
نمونه های زیادی از این موارد در موضوع فلسطین وجود دارد که مسجد را نه تنها به عنوان یک سنگر مبارزاتی بلکه در نقش رسانهای جهان شمول و تمدنی پررنگ کرد. موضوعی که حتی دشمن صهیونیستی خوب به آن آگاه است و هر از چند گاهی به عنوان یک هدف اصلی اقدام نظامی به آن حمله میکند.
حملات به مسجد از سوی رژیم صهیونیستی چیز جدیدی نیست و در طول بیش از 75 سال گذشته همه تلاش دشمن برای تخریب آن یا بر هم زدن مراسم های مسلمانان با آزار و اذیت وجود داشته که قابل چشم پوشی نیست.
واقعیت این است امروز مفهوم مسجد میتواند بیشترین نقش را در رساندن ندای مظلومیت فلسطین داشته باشد و شاید اگر همه مساجد جهان به پایگاهی برای مبارزه با رژیم شوند عمر کوتاه آن قطعا کوتاه تر خواهد شد. نقشی که امروز مناره های فلسطین به ما یادآور میشوند تکمیل نخواهد شد تا زمانی که همه منابر و اجتماعات مساجد مسلمان به یاری قدس شریف بشتابند و این همان ترس واقعی است که اندام اسرائیل، آمریکا و حامیان این روزهای جنایات رژیم را به لرزه در میآورد.
شهادت مؤذن حین اذان گفتن به همراه همه نماز گزاران مسجد در نوار غزه
این بار آنچه برای چندمین بار در فلسطین به صورت گسترده منتشر شد مربوط به شهادت مؤذن حین اذان گفتن به همراه همه نماز گزاران مسجد در نوار غزه و حمله وحشاینه و نابودی آن مسجد است. این موضع ماجرای کوچکی نیست و اگر منابر مساجد چشم خود را روی آن ببندند عاقبت بدی خواهند داشت، چرا که اینبار صدای مظلومیت فلسطین با اذان مخلوط شده و به نظر به گوش همه ما رسیده است.
اینجا جای درنگی نیست، این روزها باید همه منابر و کسانی که روی آن برای مسلمانان موعظه میخوانند به این حدیث پیامبر اشاره کنند: «هرکس فریاد دادخواهی مظلومی را که از مسلمانان یاری میطلبد بشنود، اما به یـاری آن مظلـوم برنخیزد، مسلمان نیست.»
امروز اگر مسجد به مقاومت پیوند نخورد و همه منارهها به فریاد موذنهای فلسطینی لبیک نگویند دیگر قرار است چه کارکردی داشته باشند؟ مسجد اولین سنگر فلسطین بوده و هست و به نظر غزه آخرین رسانه قوی اش پس از شهادت صدها خبرنگار که آخرینش محمد منصور و حسام شبات بوده «مسجد» است به شرطی که منابر هم با منارههای این روزهای غزه و فلسطین همصدا شوند.