کد خبر:۱۲۴۶۳۰۷

یافته های نوین از آسیب‌های بی‌تحرکی به مغز

بی‌تحرکی حتی به مدت ۱۰ روز می‌تواند هم به سلامت بدن و هم به مغز آسیب برساند، که این امر، اهمیت ورزش منظم را گوشزد می‌کند.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، وبگاه سای‌تِک‌دِیلی در گزارشی آورده است: ناتان کِر (Nathan Kerr)، ۲۷ ساله و دانشجوی فوق دکتری دانشگاه میزوری آمریکا به همراه استاد ۸۱ ساله‌اش، فرانک بوث (Frank Booth)، به‌تازگی پژوهشی درباره پیامد‌های نداشتن فعالیت بدنی انجام دادند.

یافته‌های این پژوهش که برای اولین‌بار انجام شده است، نشان داد فقط ۱۰ روز نداشتن فعالیت بدنی، مقاومت به انسولین ایجاد می‌کند و تولید گونه‌های فعال اکسیژن در هیپوکامپ (منطقه‌ای از مغز که در حافظه و یادگیری نقش دارد) را افزایش می‌دهد.

این دانشمندان همچنین دریافتند فقط ۱۰ روز استفاده نکردن از عضلات باعث افزایش نشانگر‌های پروتئین‌های خاص در مغز می‌شود که با بیماری آلزایمر به‌شدت مرتبط هستند. بیماری آلزایمر یک بیماری درمان‌ناپذیر، برگشت‌ناپذیر و نورودژنراتیو (تخریب‌کننده اعصاب) است که به پنجمین علت اصلی مرگ‌ومیر افراد مسن تبدیل شده است.

این یافته‌ها نشان می‌دهند فعال ماندن از نظر بدنی نه تنها برای سلامت جسمی مفید است؛ بلکه احتمالاً از ابتلا به بیماری‌های نورودژنراتیو جلوگیری می‌کند یا ابتلا به آنها را به تأخیر می‌اندازد و در نتیجه سلامت مغز را نیز حفظ می‌کند.

پژوهش‌هایی که درباره ابتلا به آلزایمر انجام شده نشان می‌دهد شروع بسیاری از تغییرات عصبی در ۴۰ و ۵۰ سالگیِ مبتلایان به این بیماری اتفاق می‌افتد؛ ولی تشخیص رسمی ابتلا به آن در ۶۵ سالگی یا پس از آن روی می‌دهد؛ بنابراین اگر بتوانید در جوانی عادات خوب مانند ورزش کردن و سبک زندگی سالم را در خود پرورش دهید، مغزتان بعداً از شما تشکر خواهد کرد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار