سارق خانهتاریخی دزفول دستگیر شد/پل ساسانی دزفول مجهز به دوربینهای نظارتی میشود
حمیدرضا خادم رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی دزفول در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو، اظهار کرد: سال گذشته یکی از مراکز تاریخی ما به اسم خانه سوزنگر مورد سرقت قرار گرفت و با پیگیری حقوقی و یگان محترم اداره میراث فرهنگی و همکاری نیروی مقتدرانتظامی توانستیم رد سارق را بزنیم و در نهایت بعد از گذشت یک سال و اندی از این جریان شاید نزدیک دو سال سارق دستگیر شد.
وی با اشاره اموال سرقت شده از این خانه تاریخی، گفت: مقداری از وسایل خانه تاریخی به سرقت رفته بود که شامل؛ کولرها و شیر آلات و یک سری لوازمات دیگر را سرقت کرده بود و در نهایت این سارق به رد مال و جزای نقدی و حبس محکوم گردید که نوع کیفیت حکم قضایی قطعا بازدارندگی خوبی در جلوگیری از سرقت خواهد داشت.
رئیس اداره میراث فرهنگی دزفول با اشاره به اینکه این سرقت جنبههای دیگری نیز داشته است، گفت: بعد از سرقت به دلیل باز شدن لوله ها، آب در حال نشت به ساختمان بود که با ورود به موقع عوامل میراث از این موضوع جلوگیری به عمل آمد. اما بعد از سرقت در نهایت این خانه تاریخی به دلیل نداشتن وسایل گرمایشی و سرمایشی قابلیت بازدید عموم را نداشت و این به نوع خود ضربهای دیگر بر پیکره مظلوم این بافت تاریخی بوده است.
حفظ و نگهداری از آثار باستانی خط قرمز میراث است
وی با اشاره به اینکه حفظ و نگهداری از آثار باستانی و تاریخی خط قرمز میراث فرهنگی است، افزود: خط قرمز ما آسیب به آثار باستانی و تاریخی است و در این رابطه با هیچ احدی تعارفی نداریم و تا کنون چندین پرونده برای متعارضین به بناهای تاریخی تشکیل شده است که همه آنها در دست اقدام هستند و انشاءالله به نتیجه خواهند رسید.
حمیدرضا خادم، در خصوص وسعت بافت تاریخی دزفول، گفت: ۲۴۴ هکتار بافت تاریخی داخل شهرستان دزفول است که خانههای تاریخی بسیار زیادی درون خود جای داده است که به مراقبت و نگهداری نیاز دارند و وظیفه همهی ماست که از تاریخ و تمدن خود دفاع کنیم و باید میراثهای فرهنگی را به آیندگان منتقل کنیم.
وی با اشاره به اهمیت خانههای تاریخی در بافت قدیم دزفول، افزود: ما همه موظف هستیم تا نهایت تلاش خود را برای نگهداری از بافت تاریخی شهر انجام دهیم، درغیر اینصورت چیزی برای اعطا به آیندگانمان نخواهیم داشت و این بزرگترین ظلم در حق فرزندان خودمان است.
اداره میراث فرهنگی از مرمت و بازسازی خانههای تاریخی حمایت میکند
وی با اشاره به حمایت اداره میراث از بازسازی و مرمت خانههای تاریخی، تاکید کرد: باید به خانههای تاریخی بیشتر توجه کنیم و اداره میراث فرهنگی با ناظرینش آمادگی دارند تا با مالکین خانههای تاریخی نهایت همکاری را انجام دهند.
خادم، با اشاره به آمار مرمت و بازسازی و حمایتهای مالی از مالکان خانههای تاریخی در سال گذشته، گفت: در سال گذشته ۱۱ بنای تاریخی و خانه تاریخی را مرمت کردیم. در قانون تعریف شده است که در زمان مرمت ۵۰ درصد مالک ۵۰ درصد دولت باید هزینه کند، اما در بیشتر مواقع ما داریم جور بسیاری از مالکین را هم به گردن میگیریم.
همه باید خود را در حراست و نگهداری اماکن تاریخی سهیم بدانند
رئیس اداره میراث فرهنگی دزفول با اشاره به لزوم حمایت مردم و مالکین از حراست از اماکن تاریخی شهر، گفت: هدف ما حفظ حراست از این آثار تاریخی است. در سال گذشته و چند ماه گذشته چندین صاباط را مرمت کردیم. درواقع باید گفت حراست از بافتهای تاریخی به یک همت دسته جمعی نیاز است و همه باید خود را در این کار سهیم بدانند.
شعار نویسی بر پیکر پل ساسانی دزفول خیانت به مردم است
حمیدرضا خادم، با اشاره آخرین وضعیت نگهداری و جلوگیری از دیوار نویسی بر بدنه پل ساسانی دزفول، گفت: پل تاریخی ساسانی دزفول در نوع ساخت و مصالح در زمان خود کمنظیر است. در واقع این پل محل گذر است و دری ندارد که بسته شود و بعد گذشت از ۱۸۰۰ سال همچنان به مردم خدمت رسانی میکند و غرب و شرق دزفول را به هم وصل میکند. اما اخیرا گاهاً میبینیم که افراد ناشناس اقدام به دیوار نویسی روی بدنه پل میکنند که این یک نوع خیانت به مردم است.
پل ساسانی دزفول به دوربینهای نظارتی مجهز میشود/دیوار نویسی بر روی آثار تاریخی جرم سنگینی دارد
وی با اشاره به تمهیدات نظارتی در آینده برای پل ساسانی دزفول، گفت: در حال حاضر موضوع نصب دوربینهای نظارتی بر پل باستانی دزفول را دنبال میکنیم و به امید خدا و قطع به یقین با فرد یا افرادی که این کار میکنند برخورد قانونی شدیدی انجام میشود.
وی خاطر نشان کرد: هرگونه شعار نویسی بر بدنه آثار تاریخی و باستانی به عنوان صدمه به آثار، جرم انگاری شده و مجازاتهای سنگینی در بر دارد.
رئیس اداره میراث فرهنگی دزفول در پایان با تشکر از حمایت مردمی و انجمنهای مردم نهاد در حفظ و نگهداری از آثار باستانی و تاریخی شهرستان دزفول، گفت: مردم به صورت خودجوش در قالب شخص، گروه و یا انجمنهای مردم نهاد به کمک اداره میراث فرهنگی دزفول آمدند و کمک کردند تا دیوار نویسیهایی که بر روی آثار باستانی و تاریخی بود پاک کنیم که جای تقدیر و تشکر دارد و امیدوارم تمام مردم شهرم و ایران، خود را در برابر میراث آیندگان مسئول بدانند و دست در دست هم برای حفظ ارزشهای تاریخی تلاش کنیم.