آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۴۸۳۴۸
در گفت و گو با دانشجو؛

وحید جلیلی: نسل جدید باید بیش از پیش به عمق روایت‌های شهید آوینی پی ببرد

وحید جلیلی ، منتقد فرهنگی و هنری گفت: آثار شهید آوینی قابلیت آن را دارند که دوباره تحلیل شوند و حتی در قالب کتاب‌های پژوهشی مورد بررسی قرار گیرند تا نسل جدید بیش از پیش به عمق این روایت‌ها پی ببرد.

 

به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری دانشجو، وحید جلیلی، منتقد فرهنگی و هنری، در خصوص نقش شهید مرتضی آوینی در عرصه روایت‌گری گفت: «شهید آوینی دو کار بسیار مهم در حوزه روایت انجام داده است. نخست، ادبیات‌سازی و نظریه‌پردازی، که باعث شد گفتمان مستندسازی در ایران شکل منسجم‌تری بگیرد. دوم، نمونه‌سازی، یعنی او نه‌تنها در حوزه تئوریک بحث‌های ارزنده‌ای مطرح کرد، بلکه در عرصه عملی نیز آثار قابل‌توجهی تولید کرد که همچنان الهام‌بخش هنرمندان و مستندسازان است.»

وی در خصوص تأثیر جهانی آثار شهید آوینی افزود: «آثار او فراتر از مرز‌های ایران مورد توجه اندیشمندان خارجی نیز قرار گرفته است. به‌عنوان مثال، انیس دوویکتور، محقق فرانسوی و استاد دانشگاه سوربن، در کتاب خود «روایت جنگ در دل جنگ» به تحلیل کار‌های او پرداخته و نشان داده که نگاه آوینی به روایت‌گری جنگ، چطور فراتر از سینمای ایران تأثیرگذار بوده است.»

جلیلی در ادامه، به اهمیت مجموعه‌های مستند شهید آوینی اشاره کرد و گفت: «مجموعه روایت فتح یکی از درخشان‌ترین آثار مستندسازی ایران است که نه‌تنها از لحاظ هنری، بلکه از حیث تاریخی و فرهنگی ارزش بالایی دارد. علاوه بر آن، هفت قصه از بلوچستان و خان گزیده نیز نمونه‌هایی هستند که می‌توانند مورد توجه پژوهشگران و جوانان قرار بگیرند. این آثار قابلیت آن را دارند که دوباره تحلیل شوند و حتی در قالب کتاب‌های پژوهشی مورد بررسی قرار گیرند تا نسل جدید بیش از پیش به عمق این روایت‌ها پی ببرد.»

وی در پایان خاطرنشان کرد: «کار‌های شهید آوینی همچنان قابلیت تبیین دارند و می‌توان از نگاه او به مستند‌سازی و روایت‌گری، درس‌های بسیاری گرفت. امیدوارم نسل جدید با توجه بیشتری این آثار را مطالعه کند و از آنها در مسیر گسترش فهم فرهنگی و هنری بهره ببرد.»

برچسب ها:
شهید آوینی
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار