آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۴۹۶۲۹

ساماندهی رودخانه‌های گیلان به معنای تخریب بستر نیست

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای گیلان با تأکید بر اینکه ساماندهی به هیچ وجه به معنای کندن کف رودخانه نیست، گفت: ساماندهی رودخانه‌ها شامل بازگشایی مسیر‌ها و تقویت دیواره‌های حفاظتی است.

به گزارش گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، وحید خرمی مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای گیلان در خصوص اقدامات انجام شده برای مدیریت سیلاب و ساماندهی رودخانه‌ها در گیلان اظهار کرد: از سال۱۳۹۶ عملیات بازگشایی مسیر رودخانه‌ها از سمت گلسار به پیر بازار آغاز شد و این اقدامات باعث شد که حتی در سیلاب اخیر، باوجود پرآب بودن رودخانه ها، منطقه دچار سیل زدگی نشود.

وی با اشاره به ادامه عملیات ساماندهی، افزود: تاکنون بخش‌هایی از مسیر رودخانه ها که نیاز به بازگشایی داشت، ساماندهی شده است و این فعالیت‌ها همچنان ادامه دارد. در مناطقی که مسیر تنگ است، دیواره‌های حفاظتی برای تقویت کنار رودخانه‌ها ایجاد می‌شود.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای گیلان با تأکید بر اینکه ساماندهی به هیچ وجه به معنای کندن کف رودخانه نیست، بیان کرد: شیب طبیعی رودخانه‌ها به گونه‌ای است که دست کاری آن می‌تواند باعث ایجاد مشکلات بیشتری شود. برای مثال، شیب ۴۰ سانتی متری در هر کیلومتر رودخانه، یک ویژگی طبیعی است که هیچ پیمانکاری نمی‌تواند آن را تغییر دهد. هرگونه حفاری یا کندن کف رودخانه باعث تجمع آب و ایجاد مشکلات جدید خواهد شد.

خرمی با اشاره به نقش مطالعات مهندسین مشاور و محیط زیست در این پروژه‌ها، افزد: ما چیزی به نام کندن بستر رودخانه پیر بازار یا سایر رودخانه‌ها نداریم. هدف ما بازگشایی شاخه‌های انحرافی و ایجاد مسیری است که بتواند آب را به سرعت عبور دهد و از تجمع و طغیان آن جلوگیری کند.

به گفته وی، این پروژه ساماندهی تا تالاب انزلی ادامه خواهد داشت و اقدامات لازم برای تقویت نقاطی که دیواره ها شکسته شده یا آسیب دیده اند، انجام می‌شود.

مدیرعامل آب منطقه ای گیلان با تأکید بر اهمیت همکاری تمامی دستگاه‌ها و مردم، گفت: ساماندهی رودخانه‌ها اقدامی اصولی و علمی است که با هدف مدیریت سیلاب و جلوگیری از خسارات انجام می‌شود و باید از هرگونه برداشت یا اقدام غیراصولی که به محیط زیست آسیب می زند، پرهیز کرد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار