آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۴۹۹۵۳

تشکیل هیئت امنای مردمی برای حفاظت از جاده چالوس / «البرز» به بهشت سرمایه‌گذاری گردشگری تبدیل می‌شود

سرپرست اداره‌کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان البرز از تدوین طرحی برای مشارکت مردم و بخش خصوصی در حفاظت و مدیریت جاده چالوس خبر داد و گفت: مرکز سرمایه‌گذاری گردشگری استان به‌زودی آغاز به کار خواهد کرد.

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، نادر زینالی مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان البرز در نشست خبری که بعد از ظهر امروز با حضور اصحاب رسانه برگزار شد، به تشریح آخرین اقدامات این اداره‌کل در حوزه مرمت، احیا و حفاظت از آثار تاریخی پرداخت.

وی با اشاره به روند تصمیم‌گیری جمعی برای مرمت برخی بناها و درختان کهن‌سال گفت: تلاش کردیم تصمیمات در کمیسیونی متشکل از چندین استاد و کارشناس گرفته شود تا نظرات متنوع علمی بررسی شود. نتیجه این مشورت‌ها، تدوین فهرستی برای مرمت و احیای آثار بود. در مصاحبه‌ای چند روز پیش اعلام کرده بودم که ۷۰ درصد پروژه‌ها پیشرفت داشته‌اند، اما امروز با اطمینان می‌گویم که این رقم به ۹۵ درصد رسیده است.

زینالی همچنین افزود:صبح امروز نامه‌ای رسمی برای ادامه عملیات امضا کردم و با تامین اعتبار لازم، به‌زودی بخش فیزیکی پروژه‌ها هم نهایی خواهد شد.

مدیرکل میراث فرهنگی البرز درباره نگرانی‌های مطرح‌شده در خصوص آسیب به درختان کهنسال تصریح کرد:طبق بررسی‌های کارشناسان، ریشه‌های درختان کهنسال معمولاً به شکل عمقی در خاک نفوذ می‌کنند، نه سطحی. بنابراین، آسیبی به بافت یا بدنه درخت وارد نشده است. یکی از پروژه‌هایی که به‌شکل جدی دنبال می‌شود، موزه موز یکتا است که مراحل نهایی تجهیز و آماده‌سازی آن در حال انجام است.

زینالی در ادامه نسبت به برخی برخوردهای غیرحرفه‌ای و تهدیدآمیز گلایه کرد و گفت:متأسفانه برخی افراد به‌جای تعامل، در صورت عدم پاسخگویی تلفنی، از ادبیات تهدید استفاده می‌کنند. باید توجه داشت که در بسیاری از مواقع، در جلسات رسمی مانند شورای تأمین یا کمیسیون‌های فنی هستم و امکان پاسخ‌دهی فوری وجود ندارد.

ثبت جهانی و مشارکت محلی

در پاسخ به سوالی درباره ثبت جهانی برخی بناهای تاریخی، زینالی گفت:این موضوع مستلزم رعایت الزامات و چک‌لیست‌های دقیق سازمان‌های بین‌المللی است. برای تحقق آن، جوامع محلی باید مشارکت فعال داشته باشند. مثلاً راه‌اندازی سایت‌های دوزبانه و فراهم‌سازی زیرساخت‌ها باید از دل همان منطقه صورت گیرد، نه از سوی نهادهای دولتی.

وی ادامه داد:ما موضوعات را در جلسات رسمی مطرح کرده‌ایم و خواسته‌هایمان را هم به‌روشنی اعلام کرده‌ایم. نظارت‌ها هم از سوی معاونت گردشگری و سایر نهادهای ذی‌ربط در حال انجام است.

مدیرکل میراث فرهنگی البرز همچنین به ضرورت گنجاندن مفاهیم میراث فرهنگی در نظام آموزشی اشاره کرد و گفت: باید مفاهیم مرتبط با حفاظت از میراث در کتب درسی گنجانده شود تا از کودکی در ذهن دانش‌آموزان نهادینه شود. این کار باعث می‌شود که نسل آینده، خود را متعهد به حفظ هویت فرهنگی کشور بداند.

وضعیت پل خاتون

زینالی با اشاره به همکاری گسترده با شهرداری برای حفظ سازه‌های تاریخی مانند پل خاتون، گفت:بحث‌هایی درباره ارتفاع و بارگذاری روی این پل مطرح شده بود که طبق نظر مشاوران و شورای فنی، استفاده از سازه‌هایی غیر از استاندارد مجاز نیست. تغییرات اعمال‌شده نیز باید به حالت اولیه بازگردد.

وی  خاطرنشان کرد: برخی نواقص و نشتی‌ها که مطرح شده بود، هنوز در مرحله بارگذاری کامل نیست و هیچ خطر فعلی وجود ندارد. ما متعهد به اجرای کامل استانداردها هستیم و تا حصول نتیجه، پیگیری‌ها را ادامه می‌دهیم.

سرپرست اداره‌کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان البرز اعلام کرد: به‌منظور حفاظت از جاده چالوس و ساماندهی آن، جلسه‌ای با حضور مسئولان استان برگزار شد که طی آن مقرر شد هیئت مدیره و هیئت امنایی متشکل از بخش خصوصی و اهالی منطقه تشکیل شود. هدف از این اقدام، واگذاری بخشی از مسئولیت‌های مدیریتی و حفاظتی به مردم و کاهش تمرکز مسئولیت در دستگاه‌های دولتی است.

وی افزود: در حوزه آبریز جاده چالوس نیز، مصوبه شورای عالی امنیت ملی برای تأمین و حفاظت از منابع آب شرب، یک اولویت مهم تلقی می‌شود و باید در اجرای هرگونه پروژه گردشگری در این منطقه، به‌ویژه در توسعه گذرهای گردشگری و زیرساخت‌های آن، استانداردهای زیبایی‌شناسی و محیط‌زیستی رعایت شود.

زینالی با اشاره به نقش اقتصادی آشکده‌های جاده چالوس گفت: این واحدهای خدماتی، اشتغال مستقیم برای ۲۸۰ نفر و غیرمستقیم برای ۵۰۰ تا ۶۰۰ نفر ایجاد کرده‌اند. با این حال، برخی از آن‌ها فاقد مجوزهای قانونی هستند و فرایند اخذ مجوز و تأمین زیرساخت‌های لازم برای ادامه فعالیتشان در حال پیگیری است.

وی در پاسخ به سوالی درباره برگزاری نمایشگاه‌ها و ضرورت استفاده از افراد و ایده‌های جدید گفت: قضاوت درباره افراد باید بر اساس مستندات قانونی باشد و تا زمانی که حکم قضایی صادر نشده، نمی‌توان مانع فعالیت افراد شد. هر فرد یا مجموعه‌ای که دارای رزومه و شرایط لازم باشد، می‌تواند در سامانه تعریف‌شده دولتی ثبت‌نام کرده و در صورت پذیرش، فعالیت کند.

سرپرست اداره‌کل میراث فرهنگی استان البرز از اجرای پویش ملی «من میراث‌بان ایرانم» در بوستان ملی ایران کوچک از ۲۷ تا ۲۹ فروردین‌ماه خبر داد و گفت: در این پویش مسابقات متنوعی برگزار خواهد شد که با هدف افزایش شناخت مردم از میراث فرهنگی البرز طراحی شده است.

زینالی در ادامه با اشاره به شعار سال مبنی بر حمایت از تولید، از راه‌اندازی مرکز سرمایه‌گذاری گردشگری در اداره‌کل خبر داد و افزود: این مرکز تا چند روز آینده به‌صورت رسمی افتتاح خواهد شد. هدف ما این است که با استقبال کامل از سرمایه‌گذاران، استان البرز را به بهشت سرمایه‌گذاری در حوزه گردشگری تبدیل کنیم.

وی تأکید کرد: در این مرکز، علاوه بر تسهیل فرآیندها برای سرمایه‌گذاران، استانداردسازی پروژه‌های گردشگری به‌ویژه در بخش بوم‌گردی نیز در دستور کار قرار گرفته است. حتی اختیار صدور مجوز برای تأسیس واحدهای بوم‌گردی به فرمانداران استان تفویض شده است تا فرآیندها سریع‌تر انجام شوند.

زینالی خاطرنشان کرد: توسعه گردشگری علاوه بر ایجاد اشتغال و رونق اقتصادی، می‌تواند موجب توزیع عادلانه ثروت، مهاجرت معکوس به روستاها و بهبود شاخص‌های اجتماعی شود.

وی گفت: با معرفی گسترده جاذبه‌های گردشگری البرز و بازاریابی مناسب، می‌توان بسیاری از گره‌های توسعه‌ای استان را باز کرد.

زینالی در پایان تصریح کرد: صنعت گردشگری ابزاری مؤثر برای رشد اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی استان است و با برنامه‌ریزی دقیق، البرز می‌تواند به یکی از مقاصد برجسته گردشگری در سطح ملی و حتی بین‌المللی تبدیل شود.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار