آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۵۰۷۵۶
رییس اتاق بازرگانی استان کرمان:

اقتصاد دولتی کشور را به سر منزل مقصود نمی‌رساند

رییس اتاق بازرگانی استان کرمان با بیان اینکه اقتصاد دولتی کشور را به سر منزل مقصود نمی‌رساند، خطاب به نمایندگان مجلس، گفت: بی باک باشید و اقدام قاطع انجام دهید تا بخش خصوصی بتواند سرنوشت اقتصاد کشور را برعهده بگیرد.

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، سیدمهدی طبیب زاده رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان در نشست فعالان اقتصادی استان کرمان با اعضای کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با اشاره به تصویب قانون رفع موانع تولید، قوانین سرمایه گذاری خارجی، بهبود محیط کسب و کار، جهش تولید دانش بنیان و… اظهار کرد: باید آسیب شناسی شود که از مرحله تصویب قوانین تا زمان اجرای آنها، چه قید و بند‌هایی برای قانون گذاشته می‌شود که آن را از حیز انتفاع خارج می‌کند. همچنین باید بررسی شود که آیا قوانین تصویب شده منجر به تحقق اهداف مورد نظر شده‌اند؟

او ادامه داد: تا زمانی که تصویب قوانین، دولت را در موقعیتی قرار می‌دهد که واجد امتیاز‌های طلایی و مجوزهاست و بخش خصوصی باید با پیگیری بسیار حق خود را بگیرد و بعد هم مجلس قوانین حمایتی تصویب کند، اوضاع به همین روال پیش خواهد رفت و کشور شاهد رشد نخواهد بود؛ بنابراین درخواست داریم مجلس یک بار حکمرانی اقتصادی کشور را بررسی و کمک کند تا ریل اقتصادی کشور عوض شود.

وی با بیان اینکه اگر با همین روند پیش رویم تلاش‌های بیشتر نیز منجر به رشد اقتصادی نخواهد شد و باید ریل اقتصادی تغییر کند، خاطرنشان کرد: رهبر معظم انقلاب تأکید بسیار و جدی بر ظرفیت‌های بخش خصوصی دارند، اما در بدنه دولت و جامعه حمایت جدی از بخش خصوصی نمی‌بینیم و این بخش همچنان مورد بی توجهی است، بنابراین قوای سه گانه باید اعلام کنند که چه برنامه‌ای را برای تحقق بیانات رهبری یعنی تقویت بخش خصوصی دارند؟

طبیب زاده، در بخش دیگری از سخنانش موضوع ناترازی‌ها را مورد توجه قرار داد و گفت: انحصاراتی که در دولت وجود دارد نشان دهنده وضعیت برق کشور است بنابراین از نمایندگان کمیسیون صنایع و معادن مجلس درخواست داریم بررسی کنند که انحصار در برق چه بلایی را بر سر این صنعت آورده است؟ رقابت‌های غیر سازنده‌ای که دولت با بخش خصوصی دارد نیروگاه‌های کشور را در چه موقعیتی قرار می‌دهد؟ ناترازی‌های ایجاد شده نتیجه کدام سیاست است؟ همچنین مقایسه‌ای بین یک واحد بخش دولتی و خصوصی انجام شود که کدام یک با کیفیت‌تر و بهره ورتر و کدام یک با هزینه کمتری کار را انجام می‌دهند.

رئیس اتاق کرمان با بیان اینکه همانگونه که رهبر معظم انقلاب فرمودند اقتصاد دولتی کشور را به سر منزل مقصود نمی‌رساند، خطاب به نمایندگان مجلس، گفت: بی باک باشید و اقدام قاطع انجام دهید تا بخش خصوصی بتواند سرنوشت اقتصاد کشور را برعهده بگیرد. وی در ادامه از نمایندگان مجلس خواست بررسی کنند که شرکت‌های بزرگ دولتی و شبه دولتی با حجم عظیم درآمدی، چه برنامه‌ای برای آینده کرمان و بعد از اتمام منابع و معادن استان دارند.

طبیب زاده افزود: از مجلس می‌خواهیم در راستای تحقق شعار سال و عمل به بیانات رهبر معظم انقلاب شرکت‌هایی که در استان و کشور درآمد دارند را ملزم کند تا این درآمد‌ها را صرف افزایش سرمایه و توسعه کنند. وی به ضرورت تأمین مواد اولیه شرکت‌های بزرگ از بازار منطقه‌ای و همچنین کمک به توسعه شرکت‌های دانش بنیان نیز اشاره کرد و افزود: امیدواریم دستاورد سفر اعضای کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی به کرمان، توسعه بازار بخش خصوصی و توسعه شرکت‌های دانش بنیان باشد.

فضای سرمایه گذاری در حوزه معدن وجود ندارد

سپس رئیس کمیسیون معدن اتاق کرمان با اشاره به نامگذاری سال توسط رهبر معظم انقلاب با عنوان سرمایه گذاری برای تولید، گفت: فضای سرمایه گذاری در حوزه معدن وجود ندارد، زیرا ما با مسائلی از جمله خودتحریمی، حبس محدوده‌های اکتشافی و وجود قوانین خلق الساعه و دست و پاگیر رو‌به‌رو هستیم.

مجید حجت افزود: اتاق کرمان موانع پیشبرد اهداف در بخش معدن از جمله ماده ۲۶ آیین نامه قانون معادن را با بیش از هزار ساعت کار کارشناسی، فنی و حقوقی بررسی و پیشنهاداتی را برای اصلاح این موانع آماده کرده و می‌تواند موارد را در اختیار دستگاه‌های نظارتی، مجلس و دولت قرار دهد.

وی به ایجاد برخی مسائل ایجاد شده توسط معادن بزرگ استان برای مردم از جمله آلودگی هوا و بیماری‌های مختلف اشاره کرد و ادامه داد: عدم ارائه خدمات مناسب، عمر کوتاه مدیریتی در این شرکت‌ها و از بین رفتن انگیزه خدمت و عدم بازگشت حقوق دولتی معادن به استان از مهمترین مواردی است که باید به آنها توجه شود.

 حجت، خاطرنشان کرد: معادن استان جز منابع بین نسلی محسوب می‌شوند و باید از درآمد فعلی معادن برای نسل آینده سرمایه گذاری کرد تا با پایان یافتن منابع تجدیدناپذیر، راهی برای اداره اقتصاد استان باقی بماند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار