سرمایه گذاری در استان كرمان باید منجر به گردش مالی شود

به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، سیدمهدی طبیب زاده رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان، در نشست با رئیس کل دادگستری استان کرمان و جمعی از فعالان اقتصادی جنوب استان به منظور بررسی مشکلات آنها، افزود: شاید کرمان به لحاظ فیزیکی استان برتر کشور باشد، اما از نظر حجم سرمایه گذاری، منطقه محدودی است، بنابراین جامعه اقتصادی را تحت تاثیر قرار نمیدهد.
وی تأکید کرد: برنامه ریزیها برای سرمایه گذاری باید متناسب با نیاز استان و در صنایع کوچک و متوسط، صنایع پایین دستی مواد معدنی که از استان خارج میشوند و در صنایع دانش بنیان باشد؛ با این رویکرد اگر استان به این سمت برود که سرمایه گذاری شکل بگیرد میتوان به نتیجه مطلوب رسید.
طبیب زاده، ادامه داد: اتاق کرمان به رسم هر سال جلسه شورای گفتوگو را با دستور کار شعار سال، شروع میکند که در نخستین جلسه این شورا میثاق نامهای امضا و از سوی استاندار هم ابلاغ شد تا سازمانها متناسب با آن میثاق نامه و دستورالعمل، برنامههای خود را برای تحقق شعار سال ابلاغ کنند. رئیس اتاق کرمان با بیان اینکه دستگاه قضا در استان همواره اهتمام ویژهای به حل مسائل فعالان اقتصادی دارد، ادامه داد: از دستگاه قضا در استان درخواست داریم عملکرد سازمانهای مربوطه در رابطه با تحقق شعار سال و سرمایه گذاری را بررسی کنند که این نهادها چه دستاوردی داشتهاند؟
وی به مشکلات اقتصادی جنوب استان نیز اشاره کرد و گفت: با اشتیاقی که در سیستم قضایی و اجرایی استان وجود دارد، قطعا به نتایج خوبی خواهیم رسید و امیدواریم فعالان اقتصاد جنوب کرمان از نتایج این جلسه بهرهمند شوند.
ضرورت تسریع در حل مشکل سوخت کشاورزان جنوب کرمان
سپس رئیس دفتر اتاق بازرگانی کرمان در جنوب استان نیز در ادامه با اشاره به اقتصاد کشاورزی که در جنوب استان فعال است، گفت: معیشت بیشتر مردم جنوب کرمان وابسته به کشاورزی است، اما کشاورزان به ویژه گلخانه داران جنوب با مشکلات متعددی رو به رو هستند که مهمترین این مشکلات در بخش سهمیه سوخت بوده و دغدغه بسیاری را ایجاد کرده است.
محمد افشاری پور، با تأکید بر حل سریع مشکل سوخت جنوب کرمان گفت: پیشنهاد میشود تخصیص سهمیه سوخت کشاورزان در ابتدای هر فصل به صورت میانگین انجام شود.
وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به وجود اتباع به ویژه اتباع افغان در جنوب کرمان، اظهار کرد: این ظرفیت میتواند ساماندهی شده و در اختیار کشاورزی جنوب کرمان قرار گیرد.
سوخت و اتباع بیگانه دو چالش جدی اقتصاد جنوب استان
در ادامه رئیس مرکز کسب و کار اتاق کرمان نیز به ارائه گزارشی از ارتباط اتاق کرمان با دستگاه قضایی استان در سال ۱۴۰۳ پرداخت و گفت: در مجموع ۲۱ جلسه ستادی با حضور صددرصدی نمایندگان بخش خصوصی و اتاق برگزار شد و در همه بازدیدها به نمایندگی از بخش خصوصی حضور فعال داشتیم.
عباس عسجدی ادامه داد: در حال حاضر ۱۸ پرونده در دست اقدام و ۱۸ پرونده جاری را با مجموعه دادگستری داریم که از نظر تعداد، بیشترین پروندهها به ترتیب در حوزه بانکی، حقوقی، تعارضات بین دستگاهی، تأمین اجتماعی، مالیاتی و مسائل ارزی است.
وی با بیان اینکه دی ماه گذشته رویداد”نقش مشاوران حقوقی اتاقهای بازرگانی کل کشور”را به میزبانی مشترک اتاق کرمان و تهران برگزار و دبیرخانه این رویداد به کرمان واگذار شد، اظهار کرد: در حال حاضر چند پرونده خاص در ارتباط با مجموعههای بین بانکی و همچنین موضوعی در ارتباط با شرکت پالایش و پخش فراوردههای نفتی وجود دارد که امیدواریم به زودی تعیین تکلیف شود، زیرا سرمایه گذاری از سوی بخش خصوصی و مردم انجام شده است.
وی به مشکلات فعالان اقتصادی جنوب کرمان در دو بخش سوخت و وجود اتباع بیگانه نیز اشاره کرد و گفت: در جنوب سه گروه از اتباع حضور دارند؛ گروه اول سرمایه گذارانی هستند که کارت اقامت داشته و فعالیت انجام میدهند و تعداد آنها کمتر از ۱۰ نفر است، بخشی از اتباع جنوب کرمان نیز کارگران فصلی و خریداران محصول هستند، اما مشکلات متعددی برای آنها ایجاد میشود که باید آنها را پیگیری کرد.
عسجدی، مشکل دوم فعالان اقتصادی جنوب کرمان را سهمیه سوخت کشاورزان اعلام کرد و افزود: شرکت پالایش و پخش فراوردههای نفتی سهمیه جنوب کرمان را کم میکند، اما این موضوع برای گلخانههای جنوب اهمیت بسیاری دارد و باید برای آن چاره اندیشی کرد.