آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۵۱۰۹۰
استاندار کهگیلویه و بویراحمد:

صرفه‌جویی در مصرف آب اولویت اصلی کهگیلویه و بویراحمد است

در پی کاهش بی‌سابقه بارش‌ها و افزایش تنش آبی در کهگیلویه و بویراحمد، استاندار استان با هشدار نسبت به وضعیت بحرانی منابع آب، خواستار همکاری همه‌جانبه مسئولان و مردم برای مدیریت مصرف و عبور از بحران شد.

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، یدالله رحمانی، استاندار کهگیلویه و بویراحمد، در جریان سفر به شهرستان باشت ضمن حضور در جلسه کارگروه سازگاری با کم‌آبی، بر اهمیت مدیریت منابع آبی تأکید کرد و گفت: کاهش چشمگیر بارش‌ها موجب شده که استان در میان استان‌های کشور از نظر تنش آبی در وضعیت نامناسبی قرار گیرد. طبق آخرین آمار، تنها ۴۸ درصد از میانگین بلندمدت بارش را داشته‌ایم.

رحمانی با اشاره به وضعیت بحرانی منابع آب در استان افزود: استان کهگیلویه و بویراحمد و چهارمحال و بختیاری که سهم زیادی در تولید روان‌آب کشور داشتند، اکنون بیشترین کاهش بارش و در نتیجه بیشترین تنش آبی را تجربه می‌کنند.

وی اولویت اصلی استان را تأمین آب شرب اعلام کرد و خواستار رصد روزانه و هفتگی وضعیت آب شد. همچنین به ضرورت تشکیل مستمر جلسات کارگروه تنش آبی در شهرستان‌ها و اجرای دقیق دستورالعمل‌های وزارت نیرو تأکید کرد.

رحمانی همچنین بر فرهنگ‌سازی و اطلاع‌رسانی گسترده توسط صدا و سیما برای صرفه‌جویی در مصرف آب تأکید کرده و افزود: بیش از ۸۰ درصد مصرف آب استان در بخش کشاورزی است و اگر تنها پنج درصد در مصرف صرفه‌جویی شود، می‌توان مشکلات اساسی را رفع کرد.

وی خواستار مدیریت و هدایت الگوی کشت به سمت محصولات کم‌آب‌بر شد و گفت: ممنوعیت کشت برنج از سیاست‌های قطعی ماست و این تصمیم باید با در نظر گرفتن آثار روانی و همکاری کشاورزان اجرایی شود.

استاندار همچنین به اقدامات زیرساختی اشاره کرد و از مدیران مربوطه خواست برای وارد کردن چاه‌ها به مدار بهره‌برداری و رفع معارضات اقدامات عاجل انجام دهند. او همچنین از اقداماتی مانند ترمیم خطوط فرسوده در بویراحمد به عنوان نمونه موفق یاد کرد.

رحمانی در پایان با اشاره به محدودیت امکانات دولت، از مردم، به‌ویژه کشاورزان و ساکنان مناطق روستایی و عشایری، خواست تا با همراهی و صرفه‌جویی، در عبور از بحران کم‌آبی کمک کنند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار