آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۵۱۴۶۸

مصرف بیش از حد نمک می تواند خطر افسردگی را افزایش دهد

ارتباط جدید بین نمک زیاد و افزایش خطر افسردگی یادآور این است که انتخاب های غذایی ما پیامدهای عمیقی دارد.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، همه ما می‌دانیم که نمک بیش از حد به فشار خون بالا و بیماری قلبی کمک می‌کند. اما اگر به شما بگوییم که کریستال‌های سفیدی که در نمکدان شما پنهان شده‌اند، ممکن است بر سلامت روان شما نیز تأثیر بگذارند و شانس افسردگی شما را افزایش دهند، چه؟ اگرچه این پیوند ممکن است شگفت‌انگیز باشد، اما مطالعات جدید نشان می‌دهد که یک ارتباط شگفت‌انگیز وجود دارد و ما را به چالش می‌کشد تا در راه‌های سدیم خود نه تنها برای سلامت جسمانی بلکه برای سرسختی ذهنی‌مان نیز تجدید نظر کنیم.

سال‌هاست که سطوح بالای سدیم با احتباس مایعات، فشار بر عروق خونی و در نهایت افزایش خطر فشار خون، سکته و نارسایی قلبی مرتبط بوده است. با این حال، بدن یک سیستم پیچیده و به هم پیوسته است و تأثیر انتخاب‌های غذایی ما بسیار فراتر از جنبه فیزیکی است.

ارتباط بین مصرف نمک و مغز

تحقیقات جدیدتر شروع به بررسی رابطه احتمالی بین مصرف بیش از حد نمک و اختلالات روانپزشکی، به ویژه افسردگی کرده است. دکتر شری سریواستاو، مشاور و پزشک عمومی، بیمارستان شاردا - نویدا، توضیح داد: «اگرچه مکانیسم‌های پشت آن هنوز تحت تحقیق هستند، چند نظریه در حال برجسته شدن هستند. اینها ممکن است شامل موارد زیر باشد:

۱. التهاب

التهاب مزمن درجه پایین به طور فزاینده‌ای به عنوان یک عامل ایجاد کننده افسردگی دیده می‌شود. رژیم غذایی با سدیم بالا باعث تحریک التهاب در سراسر بدن، حتی در مغز می‌شود. التهاب عصبی ممکن است با عملکرد انتقال دهنده‌های عصبی تداخل کند، کنترل خلق و خو را تغییر دهد و به طور بالقوه خطر ابتلا به افسردگی را افزایش دهد.

۲. اختلال در محور روده-مغز

روده و مغز از طریق محور روده-مغز در حال گفتگوی مداوم هستند. مصرف بیش از حد نمک می‌تواند اثرات منفی بر تعادل ریز باکتری‌های روده (میکروبیوم) داشته باشد. میکروبیوم معیوب روده از طریق تأثیرات آن بر التهاب، سنتز انتقال دهنده‌های عصبی و عصب واگ با بسیاری از اختلالات روانی از جمله افسردگی مرتبط است.

۳. عدم تعادل هورمونی

شواهد خاصی نیز نشان می‌دهند که سدیم اضافی می‌تواند مانع از تنظیم هورمون‌های استرس مانند کورتیزول شود. عدم تنظیم مکرر مزمن مکانیسم پاسخ استرس به عنوان یکی از عوامل خطرزای افسردگی تایید شده است.

۴. اثرات غیر مستقیم بر سلامت جسمانی

راه حل‌های طبیعی درمانی

همانطور که قبلا ذکر شد، مصرف بیش از حد نمک به طور قابل توجهی خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی را افزایش می‌دهد. داشتن یک بیماری فیزیکی مزمن به طور قابل درک می‌تواند خطر ابتلا به افسردگی را ناشی از عواملی مانند درد، تداخل در زندگی روزمره و پریشانی عاطفی افزایش دهد.

نکات پیشگیری که باید بدانید

اگر نگران هستید، در اینجا چیز دیگری وجود دارد که باید بدانید: با تصمیم گیری عمدی، می‌توانید مصرف سدیم خود را کاهش دهید و احتمالاً از سلامت جسمی و روانی خود محافظت کنید. در زیر برخی از نکات پیشگیری مورد تایید متخصصان آورده شده است:

۱. کارآگاه برچسب باشید

خواندن برچسب‌های تغذیه را با دقت شروع کنید. مقدار "سدیم" به طور کلی در هر وعده است. اقلام با کمتر از ۱۴۰ میلی گرم سدیم در هر وعده را انتخاب کنید. به ویژه در مورد غذا‌های «کم سدیم» یا «کم سدیم» محتاط باشید، زیرا ممکن است حاوی مقادیر بالایی باشند.

۲. غذا‌های فرآوری شده و بسته بندی شده را محدود کنید

اینها به دلیل محتوای سدیم پنهان خود بدنام هستند. به وعده‌های غذایی آماده، سوپ‌های کنسرو شده، گوشت‌های فرآوری شده (بیکن، سوسیس، گوشت‌های اغذیه فروشی)، چیپس، کراکر و سس فکر کنید. در صورت امکان، مواد تازه و کامل را انتخاب کنید.

۳. غذا‌های بیشتری را در خانه بپزید

این به شما این امکان را می‌دهد که کنترل کاملی بر نمکی که در غذا می‌ریزید داشته باشید. سعی کنید از گیاهان، ادویه جات ترشی جات، سیر، پیاز، آب لیمو و سرکه برای طعم دادن استفاده کنید تا اینکه به نمک وابسته باشید.

۴. مراقب غذای رستوران باشید

وعده‌های غذایی رستوران‌ها معمولاً سرشار از سدیم هستند. از پیشخدمت خود بپرسید که آیا می‌تواند غذای شما را با نمک کمتر درست کند یا از سس‌ها و سس‌های کناری بخواهید تا بتوانید از آنها کم استفاده کنید.

۵. اول بچشید، سپس نمک

این یک عادت آسان، اما خوب است. اکثر غذا‌ها از قبل سدیم طبیعی کافی دارند. قبل از اینکه به طور غریزی نمکدان را بگیرید، غذای خود را بچشید.

۶. نمک را کم کم کم کنید

کاهش ناگهانی نمک طعم غذا را در ابتدا بی مزه می‌کند. به مرور زمان مصرف نمک خود را کم کنید تا ذائقه شما تنظیم شود.

۷. مراقب منابع سدیم پنهان باشید

بدانید که برخی از غذا‌های غیرقابل اطمینان حاوی سطوح بالایی از سدیم هستند، از جمله برخی از غلات صبحانه، غذا‌های پخته شده و حتی برخی نوشیدنی ها.

۸. هیدراته بمانید

هیدراته ماندن کلیه‌های شما را فعال نگه می‌دارد که به بدن کمک می‌کند سدیم اضافی را دفع کند.

۹. با پزشک خود مشورت کنید

اگر در مورد سطح نمک خود نگران هستید یا علائم افسردگی دارید، با پزشک خود صحبت کنید. آنها می‌توانند موقعیت منحصر‌به‌فرد شما را ارزیابی کنند و توصیه‌های خاصی به شما بدهند.

کلام آخر

اگرچه این یک حرکت مثبت برای کاهش مصرف نمک است، اما به یاد داشته باشید که بهزیستی ذهنی چند عاملی است و شامل ملاحظات متعددی است. راه حل در اتخاذ یک استراتژی چند بعدی نهفته است که شامل مصرف کافی میوه، سبزیجات و غلات کامل است، ورزش روزانه، الگو‌های خواب خوب، شیوه‌های کاهش استرس و شبکه‌های اجتماعی نزدیک برای حفظ سلامتی حیاتی هستند.

برچسب ها:
نمک افسردگی
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار