
خانم مربیهای کانون پشت فرمان کتابخانههای سیار

به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، بیش از ۱۴۵ کتابخانه سیار روستایی و شهری کانون در سراسر کشور هر روز از صبح به سوی روستاها و مناطق کمبرخوردار حاشیه شهرهای مختلف حرکت میکنند و برای بچههای این مناطق خدمات فرهنگی به ارمغان میبرند، کتاب به آنها امانت میدهند، کارگاههای فرهنگیهنری و ادبی برپا میکنند، بازی، سرگرمی، نمایش فیلم و تئاتر و فعالیتهای گروهی انجام میدهند تا کودکان و نوجوانان این مناطق نیز از خدمات فرهنگی کانون بیبهره نباشند.
تا یکسال پیش تمام مربیان کتابخانههای سیار کانون آقایان مربی بودند اما از یکسال قبل در ابتکاری تازه خانمها زینب شیخیان در شهربابک کرمان و فهیمه ابراهیمی در شیروان استان خراسان شمالی با قبول این مسوولیت، سویچ خودروهای کتابخانه سیار شهری را تحویل گرفتند و حرکت به سوی مناطق حاشیه شهرهای خود را آغاز کردند و همچنان این کار را با اشتیاق ادامه میدهند.
همچنین فاطمه زحمتکش دیگر مربی پرتلاش کانون در مرز داشلیبرون مسوولیت پایگاه سیار مرزی کانون استان گلستان را پذیرفت و کار خدمترسانی فرهنگی کانون به کودکان روستاهای مرزی در مرز ایران و ترکمنستان را آغاز کرد.
مراکز سیار کانون کتابخانههایی است که در آن مربی به منظور توسعه فرهنگ کتابخوانی و کشف و پرورش استعدادهای کودکان و نوجوانان با یک دستگاه خودروی مجهز به کتاب و امکانات فرهنگی هنری به روستاها و مناطق شهری کم برخوردار از امکانات فرهنگی مراجعه کرده و فعالیتهای متنوعی را به مخاطبان خود ارائه میکند.
خدمترسانی کتابخانه سیار کانون پرورش فکری به کودکان ایرانی از سال ۱۳۴۵ و ابتدا با استفاده از چهارپایان به کودکان عشایر قشقایی در استان فارس آغاز شد و بعدها با استفاده از موتورسیکلت و خودروهای مختلفی مانند جیپ، لندرور، مینیبوس و اتوبوس در مسیر شهرها و روستاهای کشور، توسعه فرهنگ کتابخوانی در ایران قرار گرفتند.
لازم به یادآوری است در حال حاضر مجموع مراکز فرهنگیهنری ثابت، سیار و پستی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان ۱هزار و ۳۹ مرکز در سراسر کشور است.