پمپاژ آب خزر به تالاب گمیشان در دهه فجر آغاز میشود

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو، امید سقلی در نشست خبری با خبرنگاران اظهارکرد: شهرستان گمیشان در زمره مناطق در معرض خطر ریزگرد محسوب می شود و تلاشهای گسترده ای همانند توسعه شورورزی ( کشت سالیکورنیا ) و احیای تالاب گمیشان در دستور کار قرار گرفته است.
وی ادامه داد: در گام نخست، کشت گونه شورپسند سالیکورنیا در مساحت حدود ۵۰ هکتار آغاز شده است تا بتوانیم با توسعه کشت این گونه، علاوه بر مباحث اقتصادی ، پوشش سبز شمال گمیشان را افزایش و دیوارهایی سبز مقابل ریزگردها ایجاد کنیم.
سقلی گفت: احیای تالاب بین المللی گمیشان با مساحت ۲۰ هزار هکتار ، یکی از راهکارهای ترسیم شده برای مقابله با ریزگردها تلقی می شود که مقرر است در سال جاری، از محل دریای خزر این فرآیند آغاز شود.
فرماندار گمیشان افزود: مداخلات احیایی تالاب گمیشان با احداث ایستگاه پمپاژ وارد مرحله جدیدی می شود و بر اساس برنامه تا دهه فجر شاهد بهره برداری ایستگاه پمپاژ آب از دریای خزر به تالاب گمیشان خواهیم بود.
وی گریزی به فعالیتهای اقتصادی در دست اجرا در این شهرستان زد و گفت: فرآیند ساخت نخستین مزرعه خورشیدی استان به مساحت ۲ هکتار با اشتعالزایی ۲۷۴ خانوار آغاز شده است که تا ۲ ماه آینده به بهره برداری خواهد رسید.
سقلی گفت: با افتتاح این مزرعه خورشیدی ۱.۲ مگاوات برق به شبکه توزيع برق افزوده خواهد شد تا بخشی از ناترازی آب کاهش یابد.
فرماندار گمیشان به برخی از جاذبه های گردشگری این شهرستان اشاره کرد و گفت:ساحل چارقلی در پنج کیلومتری جنوب گمیش تپه واقع است و تنها ساحل ماسه ای استان محسوب می شود؛ مهمترین ویژگی ساحل چارقلی نداشتن معارض ، ماسه ای بودن و ارتباط مستقیم با دریای خزر است که پتانسیل بی نظیری برای سرمایه گذاری محسوب میشود.
سقلی گفت: گمیش تپه بعد از گرگان، دومین بافت تاریخی و باارزش را در استان گلستان را دارد و سبک معماری بخشهای زیادی از شهر به صورت معماری روسی بوده و قدمت بسیاری از بناهای تاریخی این منطقه به اواخر دوره قاجار و اوایل دوره پهلوی برمی گردد؛ این ویژگی می تواند بستر مناسبی برای سرمایه گذاری در شهرستان باشد.
گفتنی است؛ شهرستان گمیشان با هزار و ۲۸۵ کیلومتر متر مربع مساحت در فاصله ۴۵ کیلومتری از گرگان مرکز استان گلستان و در کرانه شرقی دریای خزر قرار دارد.