آیین معرفی شهید شاخص ورزش سال ۱۴۰۴ کشور در مازندران برگزار شد

به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، هرساله وزارت ورزش و جوانان با همکاری سازمان بسیج رسانه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی شهید شاخص ورزش کشور را معرفی میکند و امسال نیز شهید علیاصغر حسینیمحراب، از فرماندهان مخلص و شجاع دوران دفاع مقدس، بهعنوان شهید شاخص ورزش کشور در سال ۱۴۰۴معرفی شده است.
شهید حسینیمحراب، متولد سال ۱۳۴۰ در مشهد مقدس، از نوجوانی به ورزش علاقهمند بود و در رشتههای کشتی، فوتبال، دو و میدانی فعالیت جدی داشت. در کشتی، زیر نظر مربیانی، چون هادی عامل و زرینی آموزش دید و در رقابتهای منطقهای و استانی به مقام قهرمانی دست یافت. همچنین بهعنوان دروازهبان در تیم فوتبال تاج مشهد بازی میکرد و در همان دوران، به فعالیتهای فرهنگی و سیاسی نیز روی آورد.
در سالهای پیش از پیروزی انقلاب اسلامی، با وجود سن کم، بهصورت فعال در پخش اعلامیهها، شرکت در راهپیماییها، و فعالیتهای فرهنگی و مبارزاتی علیه رژیم پهلوی مشارکت داشت. پس از پیروزی انقلاب اسلامی، با روحیهای جهادی و انقلابی، به عضویت بسیج درآمد و در مسیر خدمت به انقلاب و مردم گام برداشت.
با آغاز جنگ تحمیلی، آمادگی جسمانی و روحیه ایثارگریاش باعث شد تا خیلی زود وارد جبههها شود. او نهتنها بهعنوان رزمنده، بلکه در قامت یک فرمانده لایق و مدبر، نقشهای مؤثری در عملیاتها ایفا کرد. سرانجام در تاریخ ۳۰ دی ۱۳۶۵، در جریان عملیات کربلای ۵ در منطقه شلمچه، بر اثر اصابت موشک به فیض شهادت نائل آمد و پیکر پاک این شهید گرانقدر در گلزار شهدای بهشت رضا (ع) مشهد به خاک سپرده شد.
این انتخاب در راستای گرامیداشت الگوهای فاخر ملی و مذهبی، به پاس ویژگیهای برجسته اخلاقی، روحیه پهلوانی، فعالیتهای ورزشی مؤثر و نقشآفرینی شجاعانه او در جبهههای نبرد انجام گرفته است.
انتخاب شهید علیاصغر حسینیمحراب بهعنوان شهید شاخص ورزش کشور در سال ۱۴۰۴، گامی ارزشمند در راستای الگوسازی برای نسل جوان، بهویژه قشر ورزشکار است. او نمونهای روشن از جوانی مؤمن، ورزشکار، اخلاقمدار و انقلابی بود که ورزش، معنویت و ایثار را در سلوک فردی و اجتماعی خود تلفیق کرد و الگویی ماندگار برای تاریخ این سرزمین شد.
بررسیهای نشان میدهد که استان مازندران نیز در سال ۱۴۰۰ شهید شاخص ورزش کشور را به نام خود ثبت کرده است، شهید «حسن فقیهی جویباری» به عنوان شهید شاخص ورزش کشور در سال ۱۴۰۰ معرفی شد. شهید حسن فقیهی متولد سال ۱۳۳۳ اهل شهرستان جویبار پایتخت کشتی جهان، مهد دلیران و پهلوانان نامی جهان و کشور بود.
شهید فقیهی در پنجم اسفندماه سال ۱۳۶۲ در مناطق جنگی دهلران در عملیات غرور آفرین والفجر ۶ به درجه رفیع شهادت نائل میآید و پس از ۱۰ سال به عنوان شهید مفقودالاثر در سال ۱٣٧٢ پیکر مطهر او در کنار سایر همرزمانش به خاک سپرده شد.
برگزاری مسابقات ورزشی مازندران با هدف یاد و پاسداشت خون شهدا
مدیر کل ورزش و جوانان مازندران در رونمایی از تمثال شهید شاخص کشور سال جاری با بیان اینکه شهدا ایستادگی مقابل استکبار را به درستی در جامعه معنا و نهادینه کردهاند، گفت: حضور داوطلبانه شهدا در هشت سال جنگ تحمیلی نشان دهنده فرهنگ غنی ایستادگی مقابل زورگویان بوده و امروز وظیفه مسوولان در همه سطوح پاسداشت خون شهدا است.
بریمانی افزود: باید رشادتهای شهدا را در بین جوانان ترویج بدهیم. وصیت نامه شهدای ورزش باید در مسابقات ورزشی مازندران قرائت شود. مازندران استان محوری ورزشی کشور محسوب میشود و محور مسابقات ورزشی استان باید یادمان شهدا باشد.
وی با بیان این که مازندران با یکهزارو ۲۰۰ شهید ورزشکار افتخاری برای کشور است، گفت: هر جمله از وصیت نامههای شهدا راه و نشان زندگی امروز مردم جامعه کشورمان است.