آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۵۳۰۸۶

واشنگتن به دنبال کاهش تنش در جنگ تجاری با چین | ترامپ از کاهش تعرفه‌ها خبر داد

در میانه تنش‌های اقتصادی، وزیر خزانه‌داری آمریکا از احتمال کاهش درگیری تجاری با چین خبر داد؛ ترامپ نیز وعده کاهش تعرفه‌ها را داد.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو؛ وزیر خزانه‌داری آمریکا، اسکات بسنت، اعلام کرد که روند تشدید تنش‌های تجاری میان ایالات متحده و چین احتمالاً متوقف خواهد شد، چرا که وضعیت فعلی از نظر اقتصادی و سیاسی برای دو طرف «غیرقابل ادامه» است.

 

بسنت: تعرفه‌ها عملاً تبادلات تجاری را فلج کرده‌اند

 

در جریان یک نشست خصوصی که توسط بانک «جی‌پی مورگان چیس» در واشنگتن برگزار شد، بیسنت تاکید کرد که تعرفه‌های فعلی، به‌ویژه تعرفه اضافی ۱۴۵ درصدی آمریکا بر واردات کالاهای چینی و تعرفه ۱۲۵ درصدی تلافی‌جویانه چین، مانعی جدی برای تجارت دوجانبه شده‌اند.

یکی از حاضران این نشست به خبرگزاری فرانسه گفت که وزیر خزانه‌داری آمریکا این وضعیت را «شبه‌تحریم» توصیف کرده و خواستار تعدیل فوری آن شده است.

بیسنت در سخنان خود افزود:«این وضعیت باید به‌زودی کاهش یابد. ادامه این سطح از تعرفه‌ها به نفع هیچ‌یک از دو کشور نیست.»

 

ترامپ: تعرفه‌های سنگین کاهش می‌یابد، اما به صفر نمی‌رسد

 

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا نیز روز سه‌شنبه در گفت‌وگو با خبرنگاران در کاخ سفید تأیید کرد که تعرفه‌های کنونی «واقعاً بسیار بالا» هستند و اظهار داشت که این تعرفه‌ها به‌زودی «به‌طور چشمگیری کاهش خواهند یافت».

او تأکید کرد:«این تعرفه‌ها در همین سطح نمی‌مانند، اما به صفر هم نخواهند رسید. ما به یک نقطه تعادل خواهیم رسید.»

سخنگوی کاخ سفید، کارولین لیویت، نیز روند مذاکرات تجاری با پکن را «بسیار خوب» توصیف کرده و ابراز امیدواری کرد که توافقی در آینده نزدیک حاصل شود.

 

واکنش محتاطانه پکن؛ حمایت از چندجانبه‌گرایی در برابر سیاست‌های یک‌جانبه آمریکا

 

در حالی‌که واشنگتن از پیشرفت مذاکرات سخن می‌گوید، دولت چین تاکنون به‌طور رسمی مذاکرات دوجانبه را تأیید نکرده است. اما در موضع‌گیری‌های دیپلماتیک، خواستار حمایت جامعه جهانی از نظام تجارت چندجانبه شده است.

وانگ یی، وزیر خارجه چین، در تماس تلفنی با دیوید لمی، وزیر خارجه بریتانیا، تصریح کرد:
«در شرایطی که با زورگویی یک‌جانبه روبه‌رو هستیم، چین و بریتانیا باید برای حفظ نظم تجارت جهانی همکاری کنند.»

او همچنین در تماس جداگانه‌ای با وزیر خارجه اتریش، بئاتِه ماینل-رایزنگر، بر نقش کلیدی اتحادیه اروپا در حمایت از اقتصاد جهانی باز تأکید کرد.وزارت خارجه چین نیز در بیانیه‌ای اعلام کرد:«پکن و بروکسل باید مسئولیت‌های بین‌المللی خود را ایفا کرده، از نظام تجارت چندجانبه دفاع کرده و برای ایجاد اقتصادی جهانی و باز همکاری کنند.»

این اظهارات در شرایطی مطرح می‌شود که تنش تجاری میان چین و آمریکا به یکی از مهم‌ترین چالش‌های اقتصاد جهانی در سال ۲۰۲۵ تبدیل شده است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار