
پیشرفت ۸۰درصدی پروژههای بهداشت و درمان هرمزگان/چالش کمبود نیروی پرستاری در استان
به گزارش خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، پژمان شاهرخی رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان در نشست خبری با رسانهها از کمبود تقریبی هزار تخت بیمارستانی در استان خبر داد و اظهارکرد: درحال حاضر شاخص کشوری تخت بیمارستانی به ازای هر هزار نفر جمعیت ۲.۲ است، در حالیکه این میزان در هرمزگان حدود ۱.۱ تا ۱.۲ است.
وی در ادامه افزود: این کمبود تختها موجب بروز چالشهایی در ارائه خدمات درمانی شده و نیازمند توجه ویژه دولت و حمایت خیرین برای جبران آن است.
شاهرخی در ادامه به پروژههای در حال اجرای افزایش ظرفیت تختهای بیمارستانی در شهرهای بندرعباس، میناب، قشم و بندرلنگه اشاره کرد و عنوان کرد: با بهرهبرداری از این پروژهها بخشی از این کمبود تخت بیمارستانی جبران خواهد شد.
پیشرفت ۸۰ درصدی پروژههای درمانی و راهاندازی مگاهاسپیتال
وی همچنین از نزدیک بودن تکمیل و بهرهبرداری از چهار بیمارستان بزرگ در استان خبر داد و گفت: این بیمارستانها در مراحل پایانی ساخت هستند و بهزودی در خدمت مردم قرار خواهند گرفت، در حال حاضر از مجموع ۲۵۰۰ تخت بیمارستانی موجود در استان حدود ۲۰۰۰ تخت فعال است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان به پیشرفت بالای پروژههای درمانی استان اشاره کرد و گفت: سه پروژه بزرگ بهداشتی و درمانی در استان بیش از ۸۰ درصد پیشرفت داشتهاند و تنها ۲۰ درصد از عملیات اجرایی باقی مانده است، این پروژهها بدون بدهی معوق و با بهروز بودن صورتوضعیتها جزو پروژههای کمنظیر کشوری به شمار میروند.
وی همچنین به پروژه مگاهاسپیتال هرمزگان اشاره کرد و افزود: این بیمارستان فوقتخصصی با ۱۶۰ تختخواب یکی از پروژههای خاص است که تنها هر پنجاه سال یکبار در هر استان اجرا میشود، راهاندازی آن نقشی اساسی در ارتقای خدمات درمانی استان خواهد داشت.
چالش کمبود نیروی پرستاری در استان
رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان در ادامه به احداث پروژه دانشکده دندانپزشکی اشاره کرد و گفت: این پروژه با کارکردهای آموزشی و درمانی قرار است بین ۲۵۰ تا ۳۰۰ یونیت دندانپزشکی را در خود جای دهد و از نظر ابعاد به بزرگترین دانشکدههای دندانپزشکی جنوب کشور تبدیل خواهد شد که پیشرفت فیزیکی این پروژه حدود ۵۰ درصد است.
شاهرخی یکی از چالشهای عمده در حوزه سلامت استان را کمبود نیروی انسانی بهویژه در گروه پرستاری دانست و گفت: در حال حاضر حدود ۱۶۰۰ نفر در گروههای پرستاری شامل پرستار، ماما، تکنسین و اتاق عمل در استان مشغول به کار هستند، اما هنوز با استانداردهای کشوری فاصله داریم.
وی افزود: طبق استانداردهای کشوری به ازای هر تخت فعال باید یک پرستار حضور داشته باشد، اما این شاخص در استان محقق نشده است، با گسترش زیرساختهای درمانی این کمبود بیشتر نمایان خواهد شد؛ دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان در تلاش است تا ظرفیت پذیرش دانشجویان پرستاری را افزایش دهد، بهویژه از میان نیروهای بومی، و همچنین طرح تربیت نیروی بهیار را به مرحله اجرا درآورد.
جذب و ماندگاری نیروهای تخصصی در استان
رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان در ادامه با اشاره به وضعیت نیروهای تخصصی در استان گفت: نیروهای تخصصی بزرگترین سرمایه وزارت بهداشت هستند که پس از ۱۳ تا ۱۴ سال تحصیل، بهعنوان سربازان سلامت به نقاط مختلف کشور منتقل میشوند تا خدمات پزشکی ارائه دهند.
شاهرخی افزود: امسال در راستای تقویت کادر درمانی استان، حدود ۷۰ پزشک متخصص از طریق رایزنیها جذب خواهند شد، هدف ما این است که این متخصصین در استان بمانند و نیروی تخصصی و فوقتخصصی بیشتری جذب کنیم.
وی همچنین تصریح کرد: در تلاش هستیم تا در آینده نزدیک دیگر کمبودی در زمینه نیروهای تخصصی نداشته باشیم، بهطور همزمان در حال بهروزرسانی و تجهیز امکانات پزشکی استان هستیم و طی روزهای آینده اعتبارسنجی تجهیزات جدید آغاز خواهد شد.
در پایان، شاهرخی از برنامههای در دست اجرا برای بهبود سطح خدمات درمانی و ارتقای زیرساختهای بهداشتی استان خبرداد.