راهنمای گامبهگام ثبتنام وام دانشجویی/ چگونه در پرتال صندوق رفاه دانشجویی ثبت نام کنیم؟+ فیلم
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو؛ صندوق رفاه دانشجویان به عنوان یکی از ارکان اساسی حمایت از بدنه دانشجویی کشور، با هدف فراهم ساختن بستر مناسب جهت ارتقاء سطح علمی و فرهنگی دانشجویان، تأسیس شده است. این نهاد با ارائه انواع خدمات رفاهی از جمله اعطای وامهای تحصیلی، مسکن، تغذیه و سایر تسهیلات مالی، میکوشد موانع اقتصادی پیش روی دانشجویان را کاهش داده و امکان بهرهمندی آنان از فرصتهای آموزشی را بدون دغدغههای معیشتی فراهم سازد. صندوق رفاه دانشجویان در چارچوب سیاستهای کلان آموزشی و بر مبنای عدالت اجتماعی، تلاش دارد نقش مؤثری در حمایت از استعدادهای علمی کشور ایفا کند و زمینه رشد و شکوفایی آنان را در مسیر توسعه ملی هموار سازد.
پورتال دانشجویی صندوق رفاه دانشجویان به نشانی refah.swf.ir، سامانهای یکپارچه است که با هدف ارائه خدمات غیرحضوری و تسهیل دسترسی دانشجویان به امکانات رفاهی ایجاد شده است. از طریق این پورتال، دانشجویان میتوانند بدون نیاز به مراجعه حضوری به صندوقهای دانشگاهی، درخواست انواع وامهای دانشجویی (تحصیلی، مسکن، ضروری) را ثبت کنند، وضعیت درخواستهای خود را پیگیری نمایند، بدهیها و اقساط وام را مشاهده و پرداخت کنند و اطلاعیههای مربوط به تسهیلات رفاهی را دریافت کنند.
این سامانه با هدف سرعتبخشی به فرآیندهای اداری، افزایش شفافیت و بهبود کیفیت خدمات رفاهی دانشجویان طراحی شده و بستری مطمئن برای ارتباط میان صندوق رفاه دانشجویان و جامعه دانشجویی کشور فراهم آورده است.
امکانات اصلی پورتال دانشجویی صندوق رفاه
ثبت درخواست وام که امکان ثبت انواع وامهای تحصیلی، مسکن، ضروری، ازدواج و تغذی را می دهد و پیگیری وضعیت درخواستها و مشاهده وضعیت بررسی و تایید درخواستهای ثبتشده. مدیریت بدهی و اقساط در این قسمت شما میتوانیداطلاع از میزان بدهی، مشاهده جزئیات و پرداخت آنلاین اقساط وامها) و مشاهده سوابق تسهیلات دسترسی به آرشیو سوابق وامهای دریافتی و پرداختهای انجام شده، همچنین؛ دریافت اطلاعیهها و بخشنامهها مشاهده اطلاعیههای مهم، دستورالعملهای مالی و شرایط جدید اعطای وام را دارد.
از طرفی؛ ویرایش اطلاعات فردی که امکان بهروزرسانی اطلاعات تماس، حساب بانکی و مشخصات فردی را دارد و درخواست تسویه حساب ثبت درخواست تسویه وام برای فارغالتحصیلان یا دانشجویان متقاضی خروج از دانشگاه؛ دسترسی به خدمات ویژه استفاده از طرحهای حمایتی ویژه مانند بیمههای دانشجویی یا تخفیفهای خدمات رفاهی شامل میشود.
در مرحله اول، برای ثبت نام در پورتال صندوق رفاه دانشجویان، لازم است که دانشجویان از اطلاعات شخصی خود در سایت صندوق رفاه دانشجویی استفاده کنند. در ادامه راهنمای کاملی برای ثبت نام در این سایت شرح داده شده است. در گام اول برای ثبت نام در پورتال صندوق رفاه دانشجویان، باید از طریق مرورگرهای مختلف به نشانی اینترنتی refah.swf.ir مراجعه کنید و یا همانند تصویر برای ورود به پورتال از طریق سایت صندوق رفاه دانشجویی اقدام کنید.
مرحله دوم؛ پس از مراجعه به این سامانه، از منو سامانه یکپارچه صندوق رفاه دانشجویان را انتخاب کنید.
مرحله سوم؛ پس از انتخاب گزینه سامانه یکپارچه صندوق رفاه دانشجویی، شما به صفحه دیگری وارد میشوید که در این صفحه باید اطلاعات خواسته شده از جمله کدملی و گذرواژه را وارد کنید. در صورتی که برای اولین بار وارد سامانه میشوید و قبلا ثبت نام نکردهاید بر روی گزینه ثبت نام کاربر جدید کلیک کنید.
مرحله چهارم؛ پس از تکمیل اطلاعاتتان کد احراز هویت به شماره تماس وارد شده ارسال خواهد شد. کد را وارد نموده و ادامه فرایند نام نویسی را انجام دهید و در ادامه میتوانید با استفاده از شناسه کاربری و رمز عبورتان از خدمات مختلف این پورتال بهرهمند شوید.
در صورتی که ثبت نام کاربران به درستی انجام شده باشد، با استفاده از شناسه کاربری و رمز عبوری که خود کاربر در هنگام ثبت نام در این سامانه ثبت کرده است، میتواند وارد این سایت شود. در صورتی که کاربران رمز عبور خود را فراموش کرده باشند نیز، با امکاناتی که خود این سامانه در اختیار آنها قرار میدهد، میتوانند رمز عبورشان را بازیابی کنند.
انتخاب نوع وام و تکمیل فرمها
در بخش «درخواست وام»، نوع وام موردنظر (تحصیلی، مسکن، ضروری ) را انتخاب کنید و فرمهای الکترونیکی مربوطه را تکمیل کرده و مدارک خواستهشده را آپلود کنید و در ادامه شما نیاز به تایید دانشگاه دارید. یعنی پس از ثبت درخواست، درخواست شما به واحد امور دانشجویی دانشگاه ارسال میشود و دانشگاه باید درخواست وام شما را بررسی و تایید کند که معمولاً ارائه مدارک تکمیلی به امور دانشجویی دانشگاه نیز ضروری است.
همچنین، پس از تایید دانشگاه و پردازش صندوق رفاه، وام به شماره حساب معرفیشده توسط دانشجو واریز میشود و مدت زمان واریز وام بسته به نوع وام و فرآیند اداری دانشگاه متفاوت است.
در نهایت؛ پیگیری وضعیت وام دانشجویان میتوانید از طریق پورتال دانشجویی وضعیت درخواست وام خود را مشاهده کنید.