آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۵۵۰۵۱

سردترین سیاره جهان پیدا شد

ستارشناسان سردترین سیاره کشف شده تاکنون را به لطف مشاهدات تلسکوپ فضایی «جیمز وب» مشاهده کرده‌اند که به دور یک ستاره «کوتوله سفید»( white dwarf) می‌چرخد.
سردترین سیاره جهان پیدا شد

ستاره‌شناسان در سال ۲۰۲۰، سیاره «WD ۱۸۵۶+۵۳۴ b» را شناسایی کردند. این غول گازی به دور ستاره‌ای در فاصله ۸۱ سال نوری از زمین می‌چرخد. این سیاره فراخورشیدی تقریباً ۶ برابر جرم مشتری است و اولین سیاره عبوری شناخته شده‌ای است که به دور یک ستاره «کوتوله سفید»(WD) می‌چرخد.

به نقل از ایسنا، اکنون در مقاله‌ای جدید، یک تیم بین‌المللی از ستاره‌شناسان مشاهدات خود را از این سیاره فراخورشیدی با استفاده از «ابزار فروسرخ میانی»(MIRI) در «تلسکوپ فضایی جیمز وب»(JWST) شرح دادند. مشاهدات آنها تأیید کرد که این سیاره، سردترین سیاره فراخورشیدی است که تاکنون مشاهده شده است.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، بررسی منظومه‌های سیاره‌ای «کوتوله سفید» می‌تواند به دانشمندان نشان دهد که آیا سیارات می‌توانند از مرحله پایانی تکامل ستاره‌ای جان سالم به در ببرند یا خیر. همچنین می‌تواند بینشی در مورد اینکه آیا هنوز شرایط قابل سکونت می‌تواند در اطراف بقایای ستاره‌ای وجود داشته باشد، ارائه دهد.

ستاره‌شناسان و اخترزیست‌شناسان امیدوارند این اسرار را با استفاده از قابلیت‌های «جیمز وب» کشف کنند. «لیمباخ» به همراه تیم خود، وجود سیاره «WD ۱۸۵۶+۵۳۴ b» را با استفاده از داده‌های «ابزار فروسرخ میانی»در «تلسکوپ جیمز وب» تأیید کردند.

این ابزار به آنها اجازه داد تا جرم این سیاره فراخورشیدی را محدود و دمای جو آن را اندازه‌گیری کنند. بررسی آنها میانگین دما را منفی ۸۷ درجه سانتیگراد نشان داد که این سیاره را به سردترین سیاره فراخورشیدی شناسایی شده تاکنون تبدیل می‌کند.

 آنها همچنین تأیید کردند که جرم این سیاره فراخورشیدی بر خلاف نتایج اولیه کمتر از ۶ برابر مشتری است. نتایج آنها همچنین اولین تأیید مستقیم است که سیارات می‌توانند زنده بمانند و به مدارهای نزدیک در مناطق قابل سکونت ستاره‌های«کوتوله سفید» مهاجرت کنند.

این تیم مشتاقانه منتظر مشاهدات بیشتر از این سیاره توسط«جمیز وب» است. آنها امیدوار هستند که این مشاهدات موجب شناسایی سیارات بیشتری شود.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار