آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۵۵۱۹۵
در نشست خبری؛

بقایی: اگر لازم باشد حاضریم مذاکرات را در فواصل کوتاه‌تر ادامه بدهیم/ هرگونه اقدام غلط علیه ایران با پاسخ کوبنده مواجه خواهد شد + فیلم

سخنگوی وزارت خارجه در نشست خبری با اصحاب رسانه در پاسخ به تهدیدات رژیم صهیونیستی تاکید کرد: هرگونه ماجراجویی و اقدام غلط علیه ایران با پاسخ کوبنده مواجه خواهد شد.
بقایی: اگر لازم باشد حاضریم مذاکرات را در فواصل کوتاه‌تر ادامه بدهیم/ هرگونه اقدام غلط علیه ایران با پاسخ کوبنده مواجه خواهد شد + فیلم

 به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، «اسماعیل بقائی» امروز -۸ اردیبهشت- در نشست خبری با اصحاب رسانه، گفت: حادثه بندر شهید رجایی را به ایران و هرمزگان و خانواده‌های بازماندگان تسلیت عرض و برای سلامتی مجروحان دعا می‌کنیم. از کشور‌هایی که در طول این مدت با ایران همدردی و اعلام کمک کردند به ویژه دولت روسیه تشکر می‌کنیم.

مسائل دوجانبه و غزه، محور سفر‌های وزیر خارجه به چین و روسیه

وی ادامه داد: سفر‌های اخیر وزیر امورخارجه به چین و روسیه و رایزنی با کشور‌های منطقه مهم بود. در این گفت‌و‌گو‌ها درباره مسائل دوجانبه و نیز درباره جنگ در غزه صحبت شد. نسل‌کشی در سرزمین‌های اشغالی با شدت ادامه دارد و در هفته گذشته ۳۰۰ انسان به شکل‌های مختلف به قتل رسیدند و شاهد صحنه‌های هولناک قحطی در غزه بودیم.

وی با اشاره به اینکه جامعه جهانی به دلیل حمایت از رژیم صهیونیستی نتوانست به وظایف خود در این زمینه عمل کند، خاطرنشان کرد: همه انسان‌ها باید در برابر این نسل کشی بایستند.

هیات فنی آژانس در تهران حضور دارد

سخنگوی وزارت امور خارجه درباره سفر هیات فنی آژانس گفت: این سفر در ادامه مذاکراتی است که هفته قبل بین مقامات ایران و آژانس صورت گرفت، این هیأت به ایران رسیده و امروز گفت‌و‌گو‌های فنی با کارشناسان ایرانی خواهد داشت که یکی از آنها موضوع پادمانی است. انتظار ایران از آژانس رسیدگی فنی و حقوقی به پرونده هسته‌ای ایران است.

بقائی درباره سطح آتی مذاکرات غیرمستقیم ایران و ایالات متحده گفت: احتمالا توییت وزیر خارجه عمان به درستی ترجمه نشده و منظور وی دور چهارم مذاکرات است که به ریاست اقای عراقچی و ویتکاف مانند دوره‌های قبلی برگزار خواهدشد.

کد ویدیو

بازداشت شهروندان ایرانی در فرانسه نقض قوانین حقوق بشری است

سخنگوی وزارت امور خارجه درباره بازداشت دو شهروند ایرانی در فرانسه گفت: این یکی از تناقضاتی است که کشور‌های اروپایی باید به آن پاسخ دهند. اینکه کسی به دلیل بیان مخالفت خود با یک نسل‌کشی تحت فشار قرار گرفته و به صورت خودسرانه بازداشت و از دیدار کنسولی محروم شوند، نقض قوانین حقوق بشری و آزادی بیان است.

بقائی در ادامه پاسخ به این پرسش افزود: ایران هر دو مورد را پیگیری کرده و در آخرین رایزنی با دیدار کنسولی با این دو شهروند موافقت شد. امیدواریم دولت فرانسه تکلیف این موضوع را روشن کند. شهروندان ایرانی مرتکب هیچ جرمی نشده و فقط احساسات انسانی خود را در مخالفت با جنگ در غزه اعلام کردند.

کد ویدیو

کندشدن روند مذاکرات غیرطبیعی نیست

سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به ایرنا درباره نهایی شدن زمان دور چهارم مذاکرات گفت: طبق تفاهم مسقط و اعلام میزبان عمانی دور بعد برای شنبه برنامه ریزی شده و تصمیم گیری درباره زمان و مکان با هماهنگی سه طرف خواهد بود و تا به الان این دور روز شنبه ۱۳ اردیبهشت برگزار خواهد شد.

وی درباره کند شدن روند مذاکرات هم گفت: این روند غیرطبیعی نیست، هرچه که شما به بحث‌های فنی و کارشناسی ورود کنید احتمالاً وقت بیشتری از هیئت‌ها گرفته خواهد شد و مشورت‌های بیشتری با کارشناسان مرتبط با هر دو موضوع رفع تحریم‌ها و هسته‌ای نیاز خواهد بود؛ بنابراین فکر می‌کنم این مساله بخش لاینفک هر روند مذاکراتی است.

کد ویدیو

پیگیری پرونده ترور شهید سلیمانی ادامه دارد

سخنگوی وزارت امور خارجه درباره پرونده ترور شهید سلیمانی گفت: پرونده رسیدگی به ترور شهید سلیمانی و همراهان، پرونده جاری در مراجع قضایی بوده و طبق مقررات و قوانین در حال انجام است. جزئیات آن را می‌توانید از سخنگوی محترم قوه قضاییه سوال کنید ولی پرونده در جریان است.

غنی‌سازی در داخل و رفع موثر تحریم‌ها خط قرمز‌های ایران در مذاکرات است

بقائی درباره رعایت خطوط قرمز ایران در مذاکرات گفت: ورود به جزئیات هر مذاکره‌ای باید در چارچوب کلیاتی باشد که طرفین آن را مورد توافق قرار دادند؛ بنابراین در جزئیات تفاهم نخواهد شد مگر اینکه چارچوب کلی مدنظر ایران در آن لحاظ شود. خط قرمز‌های اشاره شده بخشی از اصول مذاکراتی ایران بوده و مسائل پیرامون آن قطعا با جدیت دنبال خواهد شد.

وی تاکید کرد: غنی‌سازی در داخل و رفع موثر تحریم‌ها خط قرمز‌های ایران در مذاکرات با آمریکا هستند.

کد ویدیو

ایران به هرگونه ماجراجویی رژیم صهیونیستی پاسخ کوبنده خواهد داد

بقائی درباره تهدیدات رژیم صهیونیستی علیه ایران با تاکید بر اینکه هرگونه ماجراجویی و اقدام غلط علیه ایران با پاسخ کوبنده مواجه خواهد شد. گفت: اینکه مقامات رژیم صهیونیستی سعی کنند با دو هدف؛ تحت الشعاع قرار دادن یک نسل کشی در حال وقوع در فلسطین اشغالی و نیز با هدف تخریب هر روند دیپلماتیک در منطقه چنین اظهاراتی را بیان کنند. قطعاً این مقامات بهتر از هر کسی می‌دانند که هرگونه ماجراجویی هرگونه اقدام غلطی علیه جمهوری اسلامی ایران با پاسخ کوبنده مواجه خواهد شد.

وی ادامه داد: کشور‌های غربی و به ویژه کسانی که حمایت‌های دست‌دلبازانه‌ای از این رژیم می‌کنند، بار دیگر به این موضوع فکر کنند که در حال ایفای نقش در ادامه تهدید صلح و امنیت بین‌المللی و نیز کمک به موجودیتی هستند که تداوم وجود خود را مشروط و وابسته به بحران و جنگ و خشونت در منطقه می‌کند.

کد ویدیو

نقش مهم وزارت خارجه در برگزاری نشست اکسپو و همایش ایران و آفریقا

سخنگوی وزارت امور خارجه درباره جزئیات نشست اکسپو و همایش ایران و آفریقا گفت: هم رویداد توانمندی‌های صادراتی ایران که در نوع خود هفتمین است و هم همایش اقتصادی ایران و آفریقا رویداد‌های بسیار مهمی از حیث به نمایش گذاشتن توانمندی‌های اقتصادی، تجاری، تولیدی، فناوری و دانش بنیان ایران و فراهم آوردن امکان ایجاد ارتباط بین بازرگانان از ایران و شرکا در سایر کشورها، هستند.

بقائی ادامه داد: بیش از ۱۰۰ کشور هیئت‌های تجاری و بازرگانی خود را به این دو همایش اعزام کردند. همایش ایران آفریقا دیروز شروع شد و به مدت سه روز ادامه خواهد داشت و همایش توانمندی‌های صادراتی ایران امروز با حضور رئیس جمهور قرار بود افتتاح شود که قاعدتاً شروع شده است.

وی با اشاره به اینکه وزارت امور خارجه و مشخصاً حوزه دیپلماسی اقتصادی نقش کلیدی در طراحی و برنامه ریزی و اجرای این دو رویداد بر عهده داشت، گقت: آقای دکتر عارف معاون محترم رئیس جمهور هم دیروز اعلام کردند نقش وزارت خارجه در این روند بسیار مهم بود. نقش معاون اول محترم رئیس جمهور به عنوان رئیس ستاد آماده سازی و برگزار این دو همایش نقش بسیار مهمی بود. ما با آفریقا در حوزه اقتصادی ارتباطات بسیار خوبی در این سال‌ها ایجاد کردیم، اما ظرفیت‌ها بسیار بیشتر از آن چیزی است که در حال حاضر به صورت بالفعل دنبال می‌شود. ما به دنبال شناسایی ظرفیت‌های بالقوه همکاری با قاره آفریقا هستیم، سطح شرکت کشور‌ها هم از قاره آفریقا و هم از سایر کشور‌ها در مقایسه با سال‌های قبل مشخصا سال گذشته به نحو چشمگیری افزایش پیدا کرده است. امیدواریم که این فرصت دو همایش، فصل جدیدی را در روابط و تعاملات اقتصادی ایران با کشور‌های هدف ایفا کند.

کد ویدیو

زمان مذاکرات و فاصله‌های مذاکراتی با تفاهم دو طرف تعیین می‌شود

سخنگوی وزارت امور خارجه درباره زمان و فاصله‌های مذاکراتی توضیح داد: زمان مذاکرات و فاصله‌های مذاکراتی با تفاهم دو طرف تعیین می‌شود. ما از ابتدا گفتیم جدی هستیم، به این دلیل که معتقدیم که هر روزی که ما بتوانیم تحریم‌های غیرقانونی و ظالمانه علیه مردم ایران را برداریم، به نفع ما و مردم ایران خواهد بود، این تحریم‌ها مستقیماً و به صورت هدفمند زندگی روزمره تک تک تک مردم ایران را هدف قرار داده است.

بقائی با تاکید بر اینکه همه بهانه‌هایی که در مورد هدف تحریم‌ها مطرح می‌شود چیزی نیست جز دروغ محض؛ گفت: هدف اصلی تحریم‌ها آزردن و فشار بر تک تک مردم ایران است.

وی بار دیگر بر جدی بودن ایران در مذاکرات تاکید کرد و گفت: اعلام کردیم که محدودیتی قائل نیستیم اگر لازم باشد حاضریم مذاکرات را در هر دوره‌ای که شروع شد و در فواصل کوتاه‌تر ادامه بدهیم؛ از نظر ما هیچ مشکلی نیست. اما تصمیم گیری درباره فاصله‌های زمانی و زمان مذاکرات باید با تفاهم هر دو طرف تعیین شود.

کد ویدیو

وزارت‌خارجه پیگیر زندانیان ایرانی در افغانستان است

سخنگوی وزارت امور خارجه از پیگیری وضعیت زندانیان ایرانی در افغانستان خبر داد و گفت: تعداد زندانیان ایرانی در افغانستان به تعداد انگشتان یک دست بیشتر نیستند و ما پیگیر وضعیت آنها هستیم. یکی از دستگیر شدگان آزاد شدند و وضعیت عکاس مورد نظر هم در بخش کنسولی و سفارت در کابل به صورت جدی پیگیری می‌شود. مانند همه اتباع ایران در هرجای دنیا، پیگیر این سه، چهار نفر زندانی در افغانستان هم هستیم.

خاتمه تحریم‌ها به نحو موثر، کلیدواژه ایران است

بقائی درباره حضور کارشناسان در مذاکرات ایران و آمریکا گفت: در هر مرحله از مذاکرات به فراخور پیشرفت بحث، ما از تخصص، مشورت فنی و کارشناسی متخصصین استفاده خواهیم کرد و در این دوره از مذاکرات هم کارشناسان اقتصادی حضور داشتند. همچنین کارشناسان مجرب، وارد و توانمند در حوزه تعامل با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی هم حضور داشتند.

سخنگوی وزارت امور خارجه با تاکید بر اینکه در ادامه مسیر هر جا که حضور کارشناسان لازم باشد استفاده خواهیم کرد، گفت: 《خاتمه تحریم‌ها به نحو موثر》یک کلید واژه است که در ذیل آن، باید مجموعه‌ای متنوع از تعهدات درج شود و فراهم آوردن دسترسی آزاد به دارایی‌های ملت ایران یکی از مطالبات جدی ما است، از آنجا که بلوکه شدن این دارایی‌ها کاملاً به ناحق و به صورت غیرقانونی انجام شده بنابراین این موضوع هم بخشی از روند مذاکراتی در حوزه خاتمه تحریم‌ها خواهد بود.

کد ویدیو

اتهامات وارد شده از سوی سوئد، مضحک و صرفا بر اساس گمانه‌زنی است

سخنگوی وزارت امور خارجه درباره احضار سفیر سوئد در تهران هم توضیح داد: اتهامات وارد شده مضحک و صرفا بر اساس گمانه‌زنی، حدسیات مبتنی بر کلیشه‌های ذهنی و برچسب‌هایی است که به دلیل تکرار در ذهن آنها تبدیل به واقعیت شده است. بر اساس این فرضیات غیرواقع و بدون مبنا اتهاماتی را متوجه ایران کردند که مطلقا بی‌اساس است.

وی ادامه داد: در جلسه احضار سفیر سوئد هم این مطالب به صورت صریح به وی متذکر شد.

پیشنهاد ساخت راکتور با مشارکت آمریکا در راستای تبیین نیاز‌های ایران است

سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوالی درباره پیشنهاد وزیر امور خارجه درباره ساخت راکتور با مشارکت آمریکا در سخنرانی تنظیم شده برای ارائه به اندیشکده کارنگی هم توضیح داد: این بیان در راستای تبیین نیاز‌های ایران است، به این دلیل که یکی از بهانه‌هایی که در چند دهه اخیر درباره برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز ایران مطرح می‌شد، این بود که ایران با توجه به برخورداری از منابع غنی زیرزمینی نفت و گاز نیازی به انرژی هسته‌ای ندارد.

بقائی این بهانه را بی‌مبنا ارزیابی کرد و گفت: در سال‌های پیش‌رو ایران برای تامین انرژی مورد نیاز خود باید از منابع جایگزین به جز نفت و گاز استفاده کند. نکته‌ای که وزیر محترم در مقاله خود به آن اشاره کردند، بیان ظرفیت‌هایی بود که در حوزه انرژی در ایران وجود دارد و قاعدتاً ما هیچ وقت در کمک کردن کشور‌های مختلف در این مورد منعی نداشتیم.

کد ویدیو

چین نقش سازنده‌ای در تحولات منطقه ایفا کرده است

سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به پرسشی درباره نقش چین در منطقه گفت: ایران و چین دوستی دیرینه و شراکت راهبردی دارند و گلایه‌های مطرح شده از سوی برخی کشور‌های اروپایی درباره نقش چین در منطقه و یا رابطه ایران و چین، بیش از اینکه مبتنی بر واقعیت باشد، سیاسی بوده و به نگاه‌های ژئوپلیتیک آنها به غرب آسیا و جهان برمی‌گردد.

بقائی با اشاره به اینکه چین در تمامی این سال‌ها نقش سازنده‌ای در تحولات منطقه ایفا کرده است، گفت: کافی است این کشور‌ها نقش خودشان در منطقه را با نقشی که چین ایفا کرده، مقایسه کنند. چند پایگاه نظامی توسط چین در منطقه ما ایجاد شده است؟ و چقدر چین از نسل‌کشی و جنایات در منطقه ما حمایت کرده و چه میزان در منطقه ما مداخله کرده است؟ کشور‌هایی که از این نقش گلایه دارند لازم است به عملکرد‌های خود توجه کنند. مردم منطقه ما از اینکه حمایت‌های همه جانبه این کشور‌ها از اسرائیل دلیل اصلی تداوم ناامنی در منطقه است؛ ناراحت و عصبانی هستند.

بقائی همچنین در پاسخ به سوال دیگری در ارتباط با نشست وزرای خارجه بریکس در برزیل با اشاره به جایگاه این سازمان در عرصه بین‌المللی گفت: با توجه به همراهی رئیس‌جمهور از سوی وزیر امور خارجه در سفر به جمهوری آذربایجان؛ ایران در این نشست در سطح معاون دیپلماسی اقتصادی وزیر خارجه شرکت کرده و موضوع پررنگ این نشست هم اقتصادی است.

کد ویدیو

پس از حادثه بندرشهید رجایی، روسیه بلافاصله اقلام مورد نیاز را ارسال کرد

سخنگوی وزارت امور خارجه درباره کمک‌های ارسالی روسیه پس از حادثه بندرشهید رجایی گفت: تعداد قابل توجهی از کشور‌ها برای کمک به این موضوع اعلام آمادگی کردند و روسیه از اولین کشور‌هایی بود که اقلام مورد نیاز را ارسال کرد ما از روسیه و کشور‌های دیگر که در این زمینه اعلام آمادگی کردند، تشکر می‌کنیم.

وی درباره نیاز‌های ایران در این حادثه هم گفت: متولی موضوع وزارت کشور بوده پ و باید در مورد اقلامی که مورد نیاز است و تعداد دقیق کشور‌هایی که کمک کردند از وزارت کشور بپرسیم.

بقائی در پاسخ به دو پرسش درباره تصمیم ایران برای ارتباط با حکومت جدید در سوریه و برنامه‌ریزی برای گشایش سفارت‌خانه در این کشور پاسخ منفی داد.

کد ویدیو

ایران دارای پیوند‌های عمیق دینی فرهنگی و تمدنی با هند و پاکستان است

سخنگوی وزارت امور خارجه درباره افزایش تنش‌ها بین هند و پاکستان و آمادگی تهران برای کمک به حل تنش بین دوکشور توضیح داد: حادثه تروریستی که در شهر پهلگام برای توریست‌ها رخ داد دردناک بود و ما بلافاصله این اقدام را محکوم و با خانواده جان‌باختگان و دولت و مردم هند ابراز همدردی کردیم.

بقائی با تاکید بر اینکه تروریسم هر کجا صورت گیرد، تهدید علیه صلح و امنیت است؛ گفت: وزیر امور خارجه در تماس با همتای خود اعلام آمادگی کرد که برای جلوگیری از افزایش تنش هر کمکی که لازم باشد انجام دهد. ما دارای پیوند‌های عمیق دینی فرهنگی و تمدنی با هر ۲ کشور هستیم و به هیچ عنوان نمی‌پذیریم در شبه قاره شاهد تنش باشیم.

وی با اشاره به اینکه رئیس‌جمهور نیز در تماس با همتایان خود آمادگی ایران را برای جلوگیری از تنش اعلام کرده است، گفت: امیدواریم ۲ کشور با خردورزی و خویشتنداری موضوع را به نحو مناسبی که به نفع امنیت و ثبات منطقه باشد، مدیریت کنند.

کد ویدیو

حضور پزشکیان در باکو، آغازگر فصل جدید در روابط دوجانبه

سخنگوی وزارت خارجه سفر رئیس‌جمهور به جمهوری آذربایجان را بسیار مهم ارزیابی کرد و گفت: برای آماده‌سازی مقدمات این سفر از مدت‌ها پیش تلاش شد و معتقدیم این سفر می‌تواند فصل جدیدی را در روابط دوجانبه ایران و جمهوری آذربایجان باز کند.

بقائی رابطه با کشور‌های حوزه قفقاز از جمله جمهوری آذربایجان و نیز ثبات و امنیت منطقه را برای ایران مهم ارزیابی کرد و توضیح داد: به عنوان ۲ کشوری که دارای علقه‌های تاریخی، فرهنگی و دینی با آذربایجان هستیم و نیز به عنوان کشوری که نقش تعیین کننده در ثبات قفقاز دارد، این سفر را مهم می‌دانیم.

کد ویدیو

اعمال فشار حداکثری فقط محدود به ایران نیست

سخنگوی وزارت امور خارجه درباره اعمال تعرفه‌های تجاری علیه چین از سوی آمریکا، گفت: به نظر می‌رسد اعمال فشار حداکثری فقط محدود به ایران نیست و این سیاستی است که در رابطه با دیگر کشور‌ها هم اعمال می‌شود. این سیاست مخل تجارت آزاد و ناقض بسیاری از هنجار‌های بین المللی است و به تجارت آزاد لطمه خواهد زد و حقوق بشر تک‌تک افرادی را که در معرض این تعرفه‌ها و تحریم‌ها هستند را نقض می‌کند.

بقائی ادامه داد: ضربه‌ای که این تحریم‌ها به چین و کشور‌های در حال توسعه وارد می‌کند؛ اخلال در ضوابط تجارت و به نوعی ایجاد مانع بر سر روابط دوستانه کشورهاست.

کد ویدیو

ایران همسایگان را در جریان مذاکرات قرار داده است

سخنگوی وزارت امور خارجه، در پاسخ به پرسش دیگری درباره رویکرد ایران در قبال کشور‌های منطقه و گفت‌و‌گو با آنها در شرایط کنونی، این اقدام را نشانگر اهمیت کشور‌های منطقه و همسایه برای ایران دانست و گفت: ایران همسایگان خود و کشور‌هایی که به نوعی درگیر مذاکرات بودند را در جریان روند این دوره‌ها قرار داده است. سه کشور اروپایی، چین و روسیه به عنوان طرف‌های برجامی و اعضای شورای امنیت سازمان ملل از این کشور‌ها بودند. این رویکرد نشانگر حسن نیت ایران است تا دیگر کشور‌های دیگر بتوانند در این زمینه نقش سازنده‌ای ایفا کنند.

بقائی ادامه داد: حضور یا عدم حضور کشور‌های اروپایی به تصمیم خود آنها بستگی دارد که چه نقشی در این زمینه ایفا کنند.

کد ویدیو
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار