
نماینده فلسطین در دیوان بینالمللی دادگستری: رژیم صهیونیستی از ممنوعیت کمکهای انسانی به عنوان «سلاح جنگی» استفاده میکند
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو؛ در جلسه استماع روز دوشنبه در دیوان بینالمللی دادگستری، یک مسئول فلسطینی بلندپایه اعلام کرد که رژیم صهیونیستی از ممنوعیت ورود کمکهای انسانی به فلسطینیان در غزه بهعنوان «سلاح جنگی» استفاده میکند.
عمار حجازي، در حالی که جلسه هفتهای دادگاه درباره تعهدات انسانی رژیم صهیونیستی آغاز میشد، به قضات گفت: «ما با یک فرآیند گرسنگی روبهرو هستیم. کمکهای انسانی بهعنوان سلاح جنگی استفاده میشود».
حجازي افزود: «تمام نانواییهایی که از سوی سازمان ملل در غزه حمایت میشوند، مجبور به بسته شدن دربهای خود شدهاند. از هر ۱۰ فلسطینی، ۹ نفر قادر به دسترسی به آب آشامیدنی سالم نیستند.»
از سوی دیگر، وزیر خارجه رژیم صهیونیستی، گیدئون ساعر، روز دوشنبه اظهار داشت که جلسات استماع درباره تعهدات انسانی رژیم صهیونیستی در قبال فلسطینیان تنها بخشی از «آزار سیستماتیک» علیه کشورش است.
ساعر در بیانیهای گفت: «این مسئله بخشی از آزار سیستماتیک رژیم صهیونیستی و تلاش برای محروم کردن آن از مشروعیت و تضعیف آن است. این رژیم صهیونیستی نیست که باید در دادگاه باشد، بلکه سازمان ملل و (آنروا) است».
رژیم صهیونیستی در این جلسات شرکت نمیکند، اما متحد آن، ایالات متحده، روز چهارشنبه شرکت خواهد کرد.
آغاز جلسات دیوان بینالمللی دادگستری
دیوان بینالمللی دادگستری روز دوشنبه هفتهای از جلسات استماع را برای بررسی تعهدات انسانی رژیم صهیونیستی نسبت به فلسطینیان آغاز کرد، پس از بیش از ۵۰ روز از زمانی که رژیم صهیونیستی محاصرهای کامل را بر ورود کمکها به نوار غزه که از جنگ رنج میبرد، اعمال کرده بود.
نمایندگان سازمان ملل جلسات پنج روزهای را در دیوان بینالمللی دادگستری، بالاترین دادگاه وابسته به سازمان ملل در لاهه (هلند)، از ساعت ۱۰ صبح (۰۸:۰۰ به وقت گرینویچ) آغاز خواهند کرد، که در آن هیئتی از ۱۵ قاضی حضور دارند. فلسطین نخستین کشوری خواهد بود که در طول روز بیشتر دفاعیات خود را ارائه خواهد داد.
کشورهای شرکتکننده در جلسات
این هفته، ۳۸ کشور دیگر دفاعیات خود را ارائه خواهند کرد، از جمله ایالات متحده، چین، فرانسه، روسیه و عربستان سعودی، علاوه بر اتحادیه عرب، سازمان همکاری اسلامی و اتحادیه آفریقا.
در دسامبر ۲۰۲۴، مجمع عمومی سازمان ملل با اکثریت آراء تصمیمی را که نروژ ارائه داده بود، تصویب کرد که از دادگاه بینالمللی عدالت خواسته شده است تا یک نظر مشورتی صادر کند.رژیم صهیونیستی بر تمام جریانهای کمکهای بینالمللی که برای ۲.۴ میلیون فلسطینی در نوار غزه که با بحران انسانی بیسابقهای روبرو هستند، تسلط دارد. رژیم صهیونیستی این کمکها را در ۲ مارس (اسفند) قطع کرد، تنها چند روز پیش از فروپاشی آتشبس شکننده بعد از ۱۵ ماه جنگ مداوم.
طبق گزارش سازمان ملل، نزدیک به ۵۰۰ هزار فلسطینی از زمان فروپاشی آتشبس در حال جابجایی هستند. رژیم صهیونیستی حملات هوایی و زمینی خود را از ۱۸ مارس از سر گرفت که باعث بدتر شدن بحران انسانی در غزه شد. طبق آمار وزارت بهداشت غزه، تا کنون حداقل ۵۲,۲۴۳ نفر در این منطقه کشته شدهاند.
اگرچه نظرات مشورتی دادگاه بینالمللی عدالت از نظر قانونی الزامآور نیستند، اما این نظر مشورتی میتواند فشار دیپلماتیک بر رژیم صهیونیستی را افزایش دهد. در ژانویه ۲۰۲۴، دادگاه بینالمللی عدالت از رژیم صهیونیستی خواست تا هرگونه اقدام احتمالی از سوی این کشور که میتواند منجر به نسلکشی شود را متوقف کرده و اجازه ورود کمکهای انسانی به غزه را بدهد.
دیوان بینالمللی دادگستری در ژوئیه (تیر) سال گذشته نظر مشورتی صادر کرد که در آن اشغال اراضی فلسطینی توسط رژیم صهیونیستی را «غیرقانونی» دانست و خواستار پایان دادن به آن در اسرع وقت شد.