آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۵۲۲۲۲

رابطه پاپ فرانسیس با ایران چگونه بود؟ / ناگفته‌هایی از دیدار ظریف با پاپ

رابطۀ پاپ فرانسیس با ایران، فراتر از پروتکل‌های دیپلماتیک، نمونه‌ای از تلاقی عقلانیت دینی، اخلاق جهانی و سیاست متین بود. این رابطه نه تنها به تثبیت گفت‌وگوی ادیان کمک کرد، بلکه نشان داد در جهانی پُر از جنگ و افراط، همچنان می‌توان با زبان احترام و حقیقت، پل زد.

رابطه پاپ فرانسیس با ایران چگونه بود؟ / ناگفته‌هایی از دیدار ظریف با پاپ

گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو: پاپ فرانسیس از زمان آغاز رهبری خود در سال ۲۰۱۳، چندین دیدار با مقامات ایرانی داشته بود. این دیدارها در راستای تقویت گفت‌وگوی بین‌ادیانی، بررسی مسائل منطقه‌ای و توسعه روابط دیپلماتیک میان ایران و واتیکان انجام شده‌اند. در ادامه، به برخی از مهم‌ترین این دیدارها اشاره می‌شود:​

دیدارهای رسمی با مقامات ایرانی

  1. دیدار با حسن روحانی (ژانویه ۲۰۱۶)
    در جریان سفر رسمی حسن روحانی، رئیس‌جمهور وقت ایران، به ایتالیا و فرانسه، وی در تاریخ ۲۶ ژانویه ۲۰۱۶ با پاپ فرانسیس در واتیکان دیدار کرد. این نخستین دیدار یک رئیس‌جمهور ایرانی با پاپ پس از سال ۱۹۹۹ بود. در این دیدار، دو طرف درباره صلح در خاورمیانه و نقش ایران در منطقه گفت‌وگو کردند.

  2. دیدار با محمدجواد ظریف (مه ۲۰۲۱)
    پاپ فرانسیس در تاریخ ۱۷ مه ۲۰۲۱ با محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه وقت ایران، در واتیکان دیدار کرد. در این دیدار، موضوعاتی مانند فلسطین، گفت‌وگوی بین‌ادیانی و تحریم‌های آمریکا مورد بحث قرار گرفت.

  3. دیدار با آیت‌الله علیرضا اعرافی (مه ۲۰۲۳)
    در تاریخ ۳۱ مه ۲۰۲۳، آیت‌الله علیرضا اعرافی، مدیر حوزه‌های علمیه ایران، در رأس هیئتی با پاپ فرانسیس در واتیکان دیدار کرد. در این دیدار، بر اهمیت گفت‌وگوی بین‌ادیانی و حمایت از مظلومان، به‌ویژه مردم فلسطین، تأکید شد.

  4. دیدار با هیئت ایرانی در دوازدهمین دور گفت‌وگوهای اسلام و مسیحیت (نوامبر ۲۰۲۴)
    در جریان دوازدهمین دور گفت‌وگوهای اسلام و مسیحیت در واتیکان، پاپ فرانسیس با هیئتی از ایران دیدار کرد. در این دیدار، پیام رئیس‌جمهور ایران به پاپ فرانسیس تسلیم شد که در آن خواستار استفاده از نفوذ واتیکان برای توقف جنگ در غزه شده بود.

 

رابطه پاپ فرانسیس با ایران چگونه بود؟ / ناگفته‌هایی از دیدار ظریف با پاپ

تماس‌های تلفنی

  • تماس تلفنی با ابراهیم رئیسی (نوامبر ۲۰۲۳)
    در نوامبر ۲۰۲۳، ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهور وقت ایران، در تماس تلفنی با پاپ فرانسیس از موضع‌گیری وی در حمایت از آتش‌بس فوری در غزه قدردانی کرد.

دیدار با سفیر جدید ایران در واتیکان (دسامبر ۲۰۲۳)

در دسامبر ۲۰۲۳، پاپ فرانسیس استوارنامه سفیر جدید ایران در واتیکان را دریافت کرد. در این دیدار، سفیر ایران تابلویی از شام آخر را به پاپ هدیه داد که نمادی از آشنایی مردم ایران با فرهنگ و ایمان مسیحی است.

 

رابطه پاپ فرانسیس با ایران را می‌توان مثال درخشانی از دیپلماسی دینی و گفت‌وگوی تمدن‌ها دانست؛ رابطه‌ای که با وجود اختلافات سیاسی میان ایران و غرب، همواره بر پایه احترام متقابل، گفت‌وگوی بین‌ادیانی و دغدغه‌های مشترک انسانی ادامه یافت.

 اشتراکات انسانی در بحران‌ها

پاپ فرانسیس و ایران، هر دو در بحران‌هایی چون جنگ غزه، اسلام‌هراسی، و مهاجرت، مواضع مشابهی داشتند. او بارها از مردم فلسطین دفاع کرد، خواستار پایان تحریم‌ها شد و حتی با رئیسی تماس گرفت تا حمایت خود را از آتش‌بس در غزه ابراز کند. این تماس‌ها و پیام‌ها نشان‌دهندۀ رویکردی انسانی و اخلاق‌محور در روابط پاپ با ایران بودند.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار