آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۵۵۵۴۱

اردوغان: ۲۰۰ هزار سوری از ترکیه به کشورشان بازگشته‌اند

رئیس‌جمهور ترکیه اعلام کرد که از ۹ دسامبر سال گذشته تاکنون، ۲۰۰ هزار شهروند سوری از ترکیه به کشورشان بازگشته‌اند.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه، روز دوشنبه اعلام کرد که از ۹ دسامبر سال گذشته تاکنون، ۲۰۰ هزار شهروند سوری از ترکیه به کشورشان بازگشته‌اند. 

اردوغان در مراسم مدیریت مهاجرت ترکیه تأکید کرد علیرغم مشکلات، موانع و خرابکاری‌های مختلف، سوریه به تدریج در حال بهبود است. 

او افزود: با بهبود شرایط سوریه، بازگشت مهاجران سوری شتاب گرفته است.

بشار اسد که نزدیک به ۲۵ سال بر سوریه حکومت کرد، دسامبر گذشته پس از واگذاری حکومت به روسیه رفت.

در پایان ژانویه، دولت انتقالی سوریه تشکیل شد که قانون اساسی قدیم، نهاد‌های امنیتی، گروه‌های مسلح، مجلس و حزب بعث را منحل کرد. 

اردوغان با استناد به داده‌های سازمان بین‌المللی مهاجرت (IOM) گفت: بیش از ۲۸۱ میلیون مهاجر در جهان وجود دارد و تعداد کارگران مهاجر از ۱۶۵ میلیون نفر فراتر رفته است. در ۳-۴ سال گذشته، شمار پناهندگان به ۱۲۰ میلیون نفر رسیده است. هر دقیقه حداقل ۲۰ نفر به دلیل درگیری، سرکوب یا تروریسم مجبور به ترک خانه‌هایشان می‌شوند. 

رئیس‌جمهور ترکیه با اشاره به نابرابری در پذیرش پناهندگان گفت: اگرچه سیاست قدرت‌های غربی عامل اصلی مهاجرت اجباری است، اما وقتی نوبت به تقسیم بار مسئولیت می‌رسد، هیچ یک از آنها دیده نمی‌شوند. از هر ۱۰۰ پناهنده در جهان، ۷۵ نفر توسط کشور‌های کم‌درآمد یا با درآمد متوسط پذیرفته می‌شوند، نه کشور‌های ثروتمند. 

ترکیه در طول ۱۳ سال جنگ داخلی سوریه، میزبان حدود ۴ میلیون سوری بوده است - بیشتر از هر کشور دیگری در جهان. 
اظهارات اردوغان در حالی مطرح می‌شود که بهبود نسبی شرایط امنیتی در شمال سوریه، فشار‌های داخلی در ترکیه برای بازگشت پناهندگان و تلاش آنکارا برای عادی‌سازی روابط با دمشق دیده می‌شود.

این آمار نشان‌دهنده تغییر الگو‌های مهاجرتی در منطقه پس از تحولات اخیر سیاسی در سوریه است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار