آغاز چهاردهمین نمایشگاه اینوتکس با هدف تقویت زیستبوم فناوری کشور / تأکید بر شبکهسازی، همکاری و جذب سرمایه

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، سجاد رجبی، دبیر اجرایی چهاردهمین دوره نمایشگاه اینوتکس، در مراسم افتتاحیه این رویداد با تأکید بر نقش کلیدی اینوتکس در توسعه زیستبوم فناوری و نوآوری کشور، از برگزاری ۲۴ رویداد تخصصی، حضور بیش از ۴۵۰ شرکت و تمرکز ویژه بر سه محور اصلی «شبکهسازی، همکاری و سرمایهگذاری» خبر داد.
در آیین افتتاحیه چهاردهمین دوره نمایشگاه بینالمللی فناوری و نوآوری (INOTEX ۲۰۲۵)، سجاد رجبی، دبیر اجرایی این رویداد، ضمن ابراز امیدواری نسبت به برگزاری موفق و اثربخش اینوتکس امسال، گفت: «امید داریم اینوتکس ۲۰۲۵ با مشارکت گسترده بازیگران زیستبوم فناوری کشور، به رویدادی ویژه در مسیر رشد و توسعه نوآوری تبدیل شود.»
وی با اشاره به سابقه پارک فناوری پردیس به عنوان میزبان این نمایشگاه، اظهار داشت: «اکنون پس از ۲۴ سال از تأسیس پارک، شاهد فعالیت بیش از ۴۵۰ شرکت و هزاران نیروی متخصص از ایران و سایر نقاط جهان در این مرکز هستیم. در تیرماه سال گذشته نیز مصوبهای درخصوص ایجاد منطقه بینالمللی نوآوری ایران به این پارک ابلاغ شد که اجرای آن در همین مکان در دست پیگیری است.
رجبی با اشاره به نقش پارک فناوری پردیس در تحقق مأموریتهای ملی و بینالمللی معاونت علمی و فناوری، افزود: «از جمله مأموریتهای این مجموعه میتوان به راهاندازی شبکه همگزار ملی ایران، تأسیس مرکز کتابخانه نوآوری، و برگزاری منظم نمایشگاه اینوتکس اشاره کرد.»
وی در بخش دیگری از سخنان خود، به پیچیدگی زیستبومهای نوآوری اشاره کرد و گفت: «سیستمهای اجتماعی از پیچیدهترین انواع سیستمها هستند و اینوتکس مأموریت دارد در دل این پیچیدگیها، زمینه شکلگیری یک سیستم اجتماعی فناورانه و نوآور را فراهم کند.»
به گفته دبیر اجرایی نمایشگاه، امسال بیش از ۴۵۰ نهاد و شرکت در بخش نمایشگاهی اینوتکس حضور دارند که شامل بازیگران اصلی اکوسیستم فناوری از جمله شرکتهای دانشبنیان، مراکز رشد، سرمایهگذاران خطرپذیر، برندهای تأمینکننده و نهادهای حاکمیتی است.
وی سه محور اصلی اینوتکس را «شبکهسازی، همکاری و سرمایهگذاری» عنوان کرد و گفت: «در بخش شبکهسازی، رویدادهایی مانند "ایستگاه آینده" برگزار میشود که به ترسیم چشماندازی از ۱۰ سال آینده زیستبوم فناوری کشور میپردازد. همچنین در "فروم حکمرانی"، قوانین و سیاستهای مرتبط با حکمرانی دانشبنیان مورد بررسی قرار میگیرند.»
رجبی افزود: «در بخش روایتگری، امسال بخش جدیدی به اینوتکس اضافه شده با هدف شنیدن صدای نسل دوم کارآفرینان ایرانی؛ کسانی که کسبوکارهایی با بیش از ۵۰ سال سابقه را مدیریت میکنند. این روایتها الهامبخش نسل جدید کارآفرینان خواهند بود.»
در حوزه سرمایهگذاری نیز نمایشگاه امسال شاهد برگزاری رقابتهای "INOTEX Pitch" و "Research Pitch" است که از آذر ۱۴۰۳ آغاز شده و با مشارکت تیمهای استارتاپی و پژوهشی از سراسر کشور دنبال شده است. از میان شرکتکنندگان، ۳۰ تیم به مرحله نهایی راه یافتهاند تا در طول نمایشگاه در مقابل ۵۰ سرمایهگذار به ارائه و مذاکره بپردازند.
رجبی همچنین از رویدادهایی مانند پاویون منتورشیپ و "Liberties" در بخش همکاری نام برد و گفت: «این رویدادها بستری برای تعامل شرکتهای بزرگ صنعتی با استارتاپها و دانشبنیانها فراهم کرده تا بتوانند با همفکری مسائل و نیازهای فناورانه را حل کنند.»
وی در پایان ضمن تشکر از تمامی همکاران و نهادهای حامی، خاطرنشان کرد: «نمایشگاه اینوتکس ۲۰۲۵ حاصل تلاش بیش از ۳۰ مجموعه تخصصی از زیستبوم فناوری کشور است. با استفاده از اپلیکیشن اینوتکس، بازدیدکنندگان میتوانند برنامهریزی دقیقی برای حضور در ۲۴ رویداد اصلی داشته باشند. امیدواریم امسال اینوتکس گامی بزرگ در جهت همافزایی، رشد و شتاببخشی به زیستبوم نوآوری کشور بردارد.»